Polițistul SAS care a bătut un interlop, condamnat definitiv la închisoare. Pedeapsă a fost agravată

1244
Iulian Dumitraș
Iulian Dumitraș

@ Magistrații Curții de Apel Iași l-au pedepsit mai mai aspru pe Iulian Dumitraș, polițistul SAS care l-a bătut pe interlopul Radu Constantin Holban zis Talabă @ Prima instanță, Judecătoria Iași îl condamnase pe Dumitraș la o pedeapsă de 8 luni cu amânare

Pedeaspă agravată pentru polițistul Iulian Dumitraș cel care cel care în noaptea de 27/28.01.2018, în jurul orei 04:20 l-a bătut pe interlopul Talabă. Astfel, în condițiile în care prima instanță Judecătoria Iași l-a condamnat pe Iulian Dumitraș la o pedeapsă de 8 luni de închisoare cu amânarea executării pedepsei, Curtea de Apel Iași i-a agravat pedeapsa la 10 luni de închisoare cu suspendare (vezi aici). Asta înseamnă ce se poate pune inclusiv problema excluderii sale din Poliție. Incidentul care a dus la condamnarea lui Iulian Dumitraș s-a petrecut în clubul Fratelli din Iași. Cei doi s-au certat și s-au lovit reciproc. Cel care a câștgat ‘’lupta’’ a fost polițistul, campion la Karate. Însă, după același conflict, Talabă a fost condamnat definitiv in urma cu doi ani la o pedeapsă de 8 ani și 6 luni cu executare pentru tentativă de omor. Asta deoarece, după bătaia din club, Holban l-a urmărit pe politist și l-a înjunghiat la poarta spitalului Sfântul Spiridon.

Condamnat pentru că l-a lovit pe ‘’NV’’ pe Talabă

La rândul său, polițistul a fost condamnat deoarece nu l-a lovit pe Talabă doar în legitimă apărare. Astfel, după ce s-au certat cei doi s-au reîntâlnit la garderobă, moment în care Talabă i-ar fi cerut lui Dumitraș să iasă afară să se ‘’dueleze’’. Dumitraș a acceptat provocarea dar în timp ce ieșeau l-a lovit pe NV (argou-înseamnă pe nevăzute, prin surprindere) pe Talabă. ‘’Se observă pe înregistrarea  fişierului video, la minutul 04:23:44 clar şi fără putere de tăgadă, contrar celor susţinute de inculpat, prin apărător ales, cum persoana vătămată se îndreaptă spre ieşire şi, trecând pe lângă inculpatul Dumitraș Iulian Dorel care era flancat de cele două femei, atângând-o uşor pe spate pe una din ele, îi face semn cu mâna (roteşte degetul mânii stângi în aer cu semnificaţia unei invitaţii în afara clubului) şi îi spune să iasă afară, probabil în vederea reglării conturilor, „bărbăteşte” şi, ajuns în dreptul uşii, când a vrut să iasă afară, inculpatul i-a aplicat la nivelul feţei o lovitură cu piciorul drept şi, la interval de câteva secunde, a urmat un alt şir de lovituri cu pumnul, tot la nivelul feţei, persoana vătămată spijinindu-se de bara uşii de la ieşirea din club, uşă pe care apucase să o deschidă atunci când  l-a invitat pe inculpat în afara clubului. Aşadar, instanţa constată, fără niciun dubiu, că loviturile aplicate persoanei vătămate în zona capului cu piciorul şi cu pumnii de către inculpat nu sunt rezultatul legitimei apărări având în vedere că se vede foarte clar pe înregistrările surprinse de camerele de supraveghere şi, în mod special pe cea aferentă  fişierului video, la minutul 04:23:44, că intenţia persoanei vătămate cu care s-a deplasat spre iesirea din club, prin dreptul garderobei, nu a fost aceea de a-l lovi pe inculpat. Acesta nu a ridicat mâna spre inculpat astfel încât să-i trezească acestuia temerea unui iminent atac, observându-se că persoana vătămată se deplasa în mare grabă spre ieşire, tocmai pentru a fi afară înaintea inculpatului, în vederea rezolvării conflictului început anterior, în incinta clubului’’, au constatat magistrații Curții de Apel Iași.

Mai multe detalii puteți citi în articolul repostat mai jos.

 

Schimbare! Politistul karatist injunghiat de interlop transformat de procuror din victima in agresor

 

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.