Inginer silvic reținut de procurorii ieșeni. Și-a adus tatăl și au furat de zeci de ori din pădurea statului

473
Ocolul Silvic Bârlad
Ocolul Silvic Bârlad

@ Procurorii Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iași l-au reținut pe inginerul silvic Costel Pintilie care i-a dat voie tatălui său să taie ilegal ori de câte ori avea chef din pădurile statului

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași au reținut un inginer silvic care a profitat de funcție pentru a-și îmbogăți familia. Costel Pintilie, inginer silvic la Ocolul Bârlad l-a lăsat pe tatăl său să taie ilegal copaci din pădurea statului de cel puțin 23 de ori. Tatăl său a taiat arbori din pădurea aflată în paza lui Costel Pintilie. ‘’În calitate de inginer silvic în cadrul Ocolului Silvic Bârlad, jud Vaslui, la diferite intervale de timp, dar în realizarea aceleiași rezoluții, în exercitarea atribuțiilor de serviciu privind exploatarea fondului forestier, în perioada 2016-2023, dar și în luna februarie 2024, inculpatul a întocmit acte care au stat la baza obținerii dreptului de exploatare lemnoasă și, implicit, la obținerea de foloase patrimoniale, de către tatăl său. De asemenea, în luna august 2022, inculpatul a întocmit, în exercitarea atrib de serviciu, un act în favoarea tatălui său, în care a inserat mențiuni necorespunzătoare adevărului, referitoare la unitatea amenajistică exploatată’’, ne-a transmis Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iași.

Acesta este acuzat de săvârșirea infracțiunii de folosirea funcției pentru favoriarea unor persoane,  în formă continuată (23 acte) și fals intelectual. Procurorii au cerut arestarea pentru 30 de zile a lui Costel Pintilie dar judecătorii au respins cererea.

Mafia Lemnului din Iași lovită în plin de procurori. Pădurar și afacerist arestați pentru tăieri ilegale

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.