Apa Vital condamnata sa despagubeasca o artista. I-a inundat de 4 ori curtea cu dejectii

1379
dejectii stradela Culianu
dejectii stradela Culianu

@ Magistratii Judecatoriei Iasi au condamnat recent compania Apa Vital sa o despagubeasca pe artista ieseanca Silvia Anton cu suma de 60.000 lei @ Asta deoarece reteaua de canalizare din noul cartier de case care s-a ridicat in zona Aleea cu Ciresi (la limita dintre Valea Lupului si municipiul Iasi) a refulat de mai multe ori iar curtea femeii dar si a vecinilor a fost inundata cu dejectii

Sentinta in premiera a magistratilor ieseni de la Judecatoria Iasi care au taxat foarte dur neglijenta celor de la Apa Vital. Astfel, judecatorii au obligat compania Apa Vital sa achite artistei iesene Silvia Anton despagubiri de 60.000 lei deoarece curtea casei sale a fost inundata de mai multe ori cu dejectii (vezi aici). Femeia a cumparat o casa pe una din arterele care poarta numele filosofului Ioan Petru Culianu (zona de case la limita dintre municipiul Iasi si Valea Lupului). Femeia a aratat ca de cate ori ploua mai puternic sistemul de canalizare de pe aceasta strada refuleaza iar curtile oamenilor se umplu cu dejectii. In cererea adresata judecatorilor Silvia Anton a aratat ca a fost inundata cu dejectii de 4 ori, in martie 2018, iunie 2018, odata la sfarsitul aceleiasi luni iunie si inca  o data in iulie 2018. Pentru fiecare din aceste incidente artista a cerut despagubiri morale si materiale de 25.000 lei. „Reclamanta a aratat ca la fiecare ploaie de mai mare intensitate, curtile caselor multor locuitori din zonă sunt inundate de reziduurile menajere refulate în canalizare. Afirmă că la data de 16 martie 2018 a avut loc un nou astfel de incident, mult mai grav decât cele anterioare, în urmă căruia toată apa din canalizare conținând materiile reziduale și fecaloid-menajere s-au scurs inclusiv pe proprietatea sa (în toată curtea și în subsolul casei). Susține că toată grădina sa a rămas acoperită de materii fecale, hârtie igienică parțial descompusă și alte reziduuri specifice. Mai arată că a ajuns să se îndepărteze de persoanele dragi ei (familie, prieteni) din cauza rușinii pe care o resimte având în vedere că subsolul casei este impregnat cu mirosuri de canalizare, iar grădina ar putea ascunde resturi fecaloid-menajere care ar fi fost omise de la curățare”, au retinut judecatorii ieseni.

Artista a depus la dosar fotografii dar si inregistrari video din timpul inundatiilor.

Apa Vital a recunoscut

Cei de la Apa Vital au recunoscut ca au o problema cu canalizarea in zona promitand in mai multe randuri ca vor remedia situatia lucru care nu s-a intamplat insa nici pana astazi. Insa, Asociatia Regionala a Serviciilor de Apa si Canal entitatea care coordoneaza Apa Vital a somat in mai multe randuri compania de apa sa inlocuiasca reteaua de canalizare din zona Culianu deoarece este subdimensionata. In apararea sa Apa Vital a aratat ca a intervenit de fiecare data cu vidanjele sa curete  de dejectii curtile oamenilor dar asta nu a fost suficient pentru judecatori care au considerat ca societatea trebuie sa  plateasca despagubiri. Silvia Anton a primit despagubiri de 60.000 lei, adica 15.000 lei pentru fiecare data in care a fost inundata.  Silvia Anton este pictorita membru al Uniunii  Artistilor Plastici.

Silvia Anton

Constantin MAZILU

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.