Dosarul ‘’Șpagă pentru angajare la spital’’, condamnări definitive la închisoare

4156
Catalin Ioan Romanic
Catalin Ioan Romanic

@ Dosarul a fost instrumentat de DNA Iași și se referă la o serie de angajări în sistemul sanitar din județul Vaslui @ Curtea de Apel Iași a pronunțat ieri sentinte definitive de condamnare in acest dosar

Pedepse definitive de închisoare cu suspendare in dosarul in care doi angajați din sistemul de sanatate din Vaslui ar fi pretins bani de la mai multe persoane promitandu-le ca vor intervene pentru a le angaja la Serviciul Județean de Ambulanță Vaslui – Substația Bârlad. Pentru aceste fapte ambulanțierul Cătălin Ioan Romanic și Cristina Alina Nanu infirmieră în cadrul Spitalului Municipal de Urgență Elena Beldiman din Bârlad au fost condamnati ieri de Curtea de Apel Iași la cate 3 ani de inchisoare cu suspendare. De asemenea, magistratii Curtii de Apel Iasi au dispus confiscarea sumelor pretinse si incasate de acestia de la persoanele carora le-au promis locuri de munca. De la Cristina Alina Nanu judecatorii au confiscat 10.000 lei si 12.500 euro. ‘’În luna februarie 2019, a pretins de la martora H.V suma de 10.000 lei (sumă pe care a primit-o în perioada februarie – martie 2019, în trei tranșe, de 3.000 lei, 2.000 lei și 5.000lei), lăsând să se creadă ea are influență prin intermediul altei persoane, asupra membrilor comisiei de concurs, promițând că îi va determina pe aceștia să o angajeze în funcția de asistent medical la Serviciului Județean de Ambulanță Vaslui – Substația Bârlad’’, se arata in rechizitoriul procurorilor.

Dupa aceea de la o alte doua persoane a incasat 12.500 euro de la alte doua persoane promitandu-le ca va interveni sa le angajeze pe o functie de asistenta medicale respectiv pe un post de sofer tot la Serviciul Județean de Ambulanță Vaslui – Substația Bârlad’’.

De la Cătălin Ioan Romanic au fost confiscate urmatoarele sume de bani: 1.000 euro, 4.000 lei, 3.300 euro și 3.500 euro. Banii au fost primiți de la 4 martori denunțători cărora le-a promis de asemenea ca-i angajeaza pe posturi de șoferi sau asistenți. ‘’În sarcina inculpatului Romanic Cătălin Ioan s-a reținut că în mod repetat și în baza aceleași rezoluții infracționale, în perioada aprilie 2018 – mai 2019, de 4 ori, ar fi pretins de la inculpata Nanu Cristina Alina și de la doi martori denunțători suma totală de 23.000 euro, din care ar fi primit suma de 9.500 euro, lăsând să se creadă că are influență, asupra unor funcționari publici, promițând că îi va determina să îndeplinească acte în legătură cu îndatoririle de serviciu, referitoare la angajarea unor persoane’’, se arata in sentinta de condamnare.

Cei doi au mai fost obligati de asemenea sa presteze munca in folosul comunitatii. Citește si ‘’ Angajări cu șpagă in spitale. Două persoane arestate și trimise în judecata de DNA Iasi’’

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.