Percheziții DNA Iași în biroul lui Alexe cu două zile înainte de alegerile din PNL. ‘’N-aș vrea să fac vreo legătură’’

1176
perchezitii DNA Iasi la Consiliul Judetean
perchezitii DNA Iasi la Consiliul Judetean

@ Deși vizează o serie de angajări la Școala Populară de Arte Titel Popovici, entitate aflată in subordinea Consiliului Județean Iași, polițiștii DNA Iași au perchezitionat si biroul presedintelui Costel Alexe @ În condițiile în care potrivit unor surse, judecătorii de la Tribunal au aprobat mandatul de percheziție la inceputul acestei saptamani, procurorii DNA l-au pus in aplicare astazi cu doua zile inainte de alegerile din PNL, fiind de notorietate faptul Alexe este un sustinator al lui Ludovic Orban @ Conform uzantelor procedurale mandatul putea fi pus in aplicare de procurori în termen de 15 zile, adică inclusiv săptâmana viitoare

Dosarul penal inregistrat la DNA Iași cu nr.22/P/2021 vizeaza o serie de angajari si transferuri de angajați la entitati aflate in subordinea Consiliului Județean Iași dar cu toate acestea a fost percheziționat si biroul presedintelui Costel Alexe. Mai mult decat atat, în condițiile în care potrivit unor surse, judecătorii de la Tribunal au aprobat mandatul de percheziție la inceputul acestei saptamani, procurorii DNA l-au pus in aplicare astazi cu doua zile inainte de alegerile din PNL, fiind de notorietate faptul Alexe este un susținător al lui Ludovic Orban. ‘’N-aș vrea să fac vreo corelare între actul de justiție pe care îl susțin și sunt la dispoziția organelor judiciare și festivalul democrației din cadrul Partidului Național Liberal’’, a comentat Alexe, referitor la aceasta situație.

Este vizat actorul Vlad Baba

Vlad Baba
Vlad Baba

Potrivit unor surse judiciare in acest dosar se fac cercetari cu privire la savarsirea unor infractiuni de abuz in serviciu, folosirea, în orice mod, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, luare de mita și trafic de influenta. Dosarul vizeaza angajari la Școala Populara de Arta Titel Popovici, mai exact modul in care s-a derulat concursul pentru selectarea managerului (concurs castigat de actorul Vlad Baba), dar si cele pentru angajarea unui referent economic, sef serviciu artistic, consilier financiar si muncitor necalificat. De asemenea au fost solicitate documente cu privire la modul in care sotia primarului din Holboca, Neculai Pamfil si anume Magdalena Maria Pamfil a fost transferata de la o primarie din judet la Directia Judeteana de Evidenta a Populatiei. ‘’Comisarii DNA Iași au solicitat o serie de documente ce țin de compartimentul de resurse umane al Consiliului Județean Iași, organigrama din aprilie 2021 a Școlii Populare de Artă Titel Popovici si o serie de angajari care au avut loc la aceasta entitate si un transfer care a avut loc de la o unitate administrativa din judetul Iasi la Evidenta Populației. Aș vrea sa menționez este una dintre cele mai transparente instituții din țară. In ceea ce priveste angajarile respective Consiliul Judetean nu are nici o implicare’’, a mai spus Costel Alexe.

Constantin MAZILU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.