Iașul ”invadat” de pomi fructiferi. Proiect senzațional al unui cunoscut aspirant la fotoliul de primar

1388
montaj Vlad Baba si pomi fructiferi in oras
montaj Vlad Baba si pomi fructiferi in oras

@ Actorul Vlad Baba candidat din partea ecologistilor de la Partidul Verde pentru fotoliul de primar al municipiului Iasi propune un proiect inedit pentru oraș: plantarea unui număr de 10.000 de pomi fructiferi @ „Da, știu că poate parea o nebunie, dar copii noștri merită să simtă și ei gustul fructelor din copilaria noastră, chiar daca poate astăzi nu iși mai petrec verile, cum o făceam noi, la țară, cățărați în copacii bunicilor”, a spus Vlad Baba

În timp ce actuala administrație locală a Iașului se straduiește să autorizeze cladiri din beton chiar si in parcuri, cunoscutul actor iesean  Vlad Baba candidat din partea Partidului Verde pentru fotoliul de primar vrea sa transforme urbea noastra intr-un oras in care sa se poate trai sanatos. Unul dintre proiectele inedite propuse de Vlad Baba pentru municipiul Iasi îmbină utilul cu placutul. Vlad Baba vrea să planteze un numar de  10.000 de pomi fructiferi in parcuri, de o parte si de alta a strazilor si in orice alt loc este posibil. „Da, știu că poate parea o nebunie, dar copii noștri merită să simtă și ei gustul fructelor din copilaria noastră, chiar daca poate astăzi nu iși mai petrec verile, cum o făceam noi, la țară, cățărați în copacii bunicilor. (Costurile ar fi minime, îi avem la doi pași distanță : Stațiunea Pomicolă Podul Iloaiei). Dezvoltăm producția și economia locală”, a spus Vlad Baba.

Actorul iesean propune ca  pomii fructiferi sa fie ingrijiti de asociatiile de proprietari care administrează și blocurile. ”Plantarea a 10.000 de puieți de pomi fructiferi în cartierele Iașului, ar fi benefică și pentru mediul înconjurător, am mai opri din poluarea orașului. Fiecare administrație de bloc ar putea să se ocupe de propria “gradinița de fructe”: să le îngrijească, stropească și să le prețuiască , pomii ar rodi, iar bucuria copiilor noștri ar fi nepretuită”, a mai spus Vlad Baba.

Copenhaga a demarat deja proiectul

Pe cat ar putea fi de trasnita pentru unii ideea lui Vlad Baba prinde deja contur in Copenhaga. Administratia capitalei daneze a anuntat la inceputul anului acesta ca va planta pomi fructiferi în parcuri, cimitire, locuri de joacă pentru copii sau în jurul terenurilor sportive, astfel încât ”cetățenii orașului să le poată culege și consuma pe gratis” (vezi aici).

Constantin MAZILU

.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.