Primaria condamnata intr-un proces de zeci de miliarde. Iasul executat de un mort

1074

@ Procesul a durat 6 ani si s-a terminat abia ieri @  Sentinta se refera la Consiliul Local Iasi care este obligat sa plateasca 2.550.940,86 lei unei companii aflate in faliment @ Suma reprezinta factura pentru pomenile electorale acordate pensionarilor de primarii Iasului de la Constantin Simirad, Gheorghe Nichita

Primaria Iasi a fost obligata ieri de Curtea de Apel Iasi sa scoata suma de 2.550.940,86 lei din bugetul local si sa-I achite unei companii falimentare care oricum va fi radiata in curand (vezi aici). Mai exact, suma reprezinta subventiile neachitate de primarie pentru gratuitatile acordate pensionarilor. Astfel, Consiliul Local a tot emis in ultimii ani hotarari prin care a obligat Regia Autonoma de Transport Public si Compania de Transport Public sa le permita pensionarilor cu varsta peste 65 de ani sa circule gratuit cu tramvaiele si autobuzele. Aceleasi hotarari prevedeau ca respectivele gratuitati erau suportate din bugetul local. Numai ca, dupa aceea primarii Iasului, Constantin Simirad si Gheorghe Nichita nu mai virau si banii in contul RATP. Acesta este principalul motiv pentru care RATP a intrat in faliment fiind necesara infiintarea Companiei de Transport Public. Evident, acestea erau masuri cu character electoral. Astfel, primarii Iasului isi asigurau voturile pensionarilor. Sentinta de ieri obliga Consiliul Local sa plateasca banii deci va fi executat bugetul local.

Banii se duc pe apa sambetei

Acum, pentru ca primarii nu au platit cand RATP avea nevoie, suma de 2.550.940,86 lei va iesi din bugetul local, in mod obligatoriu prin sentinta data ieri de Curtea de Apel si banii se vor duce pea pa sambatei. Asta deorece RATP a intrat in insolventa in august 2014 iar dupa numai doi ani in martie 2016 a intrat in faliment iar banii se vor afla la dispozitia lichidatorului judiciar care va decide cum se vor imparti intre creditori.Potrivit tabelului definitiv al creantelor valoarea totala a datoriilor RATP se ridica la  244.053.653,09 adica circa 53 milioane euro. Printre creditori figureaza zeci de societati comerciale dar si institutii de stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.