Unic in tara! Sfanta Parascheva si Arsenie Boca vin intr-un satuc din Iasi pe cea mai mare icoana

1711

@ Chiar in aceasta perioada de Sarbatorile Iasului, artistii au finalizat cea mai mare icoana reprezentand pe Ocrotitoarea Moldovei, Sfanta Parascheva si pe Arsenie Boca @ Pictura de 4 metri patrati a fost comandata de primarul comunei Schitu Duca, Mihai Mihalache @ Pentru realizarea icoanei a fost folosita o cantitate insemnata din aur lucrarea fiind suportata financiar de sponsori locali si din bugetul primariei

Chiar in aceasta perioada de Sarbatorile Iasului, cand iesenii si intreaga Romanie o praznuiesc pe Sfanta Parascheva artistii iconari au finalizat o lucrare dedicata Ocrotitoarei Moldovei, unicat in Romania. Este vorba despre o pictura de 4 metri patrati reprezentandu-i pe Sfanta Parascheva si Arsenie Boca, care va fi canonizat in urmatoarea perioada. ‘’Ideea imi apartine. Este singura pictura, singura icoana care-i reprezinta pe Sfanta Parascheva si Arsenie Boca impreuna. Lucrarea a fost comandata de Primaria comunei Schitu Duca pentru troita pe care o vom amenaja in drumul spre Manastirea Adormirea Maicii Domnului din comuna noastra’’, a declarat pentru Dezvaluirea.ro, Mihai Mihalache, primarul comunei Schitu Duca.

Icoana o are in centru pe Fecioara Maria si Pruncul Isus, Sfanta Parascheva si Arsenie Boca fiind asezati deasupra la dreapta si la stang. In partea de sus sub forma unui batran este pictat Dumnezeu. Troita va avea de asemenea dimensiuni impresionante si va fi una dintre cele mai mari din judet. Inaltimea va fi de 4 metri iar materialele folosite vor fi dintre cele mai scumpe. Inscusiv la realizarea icoanei a fost folosita  cantitate insemnata de aur. ‘’Va asigur eu ca este de o frumusete rara aceasta icoana. Este unicat in Romania’’, a adaugat primarul Mihalache.

Numai o mica parte din costurile picturii si troitei au fost suportate din bugetul local. Primaria Schitu Duca a fost sprijinita in acest demers de intreprinzatori locali. Troita va fi amplasata la o rascruce de drumuri din satul Slobozia comuna Schitu Duca, la marginea drumului care duce catre manastire. Aceasta va fi sfintita pe 8 noiembrie a.c de Sfintii Mihail si Gavril.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.