Cei doi frați care au ucis pe tatăl unei fetițe au scăpat cu jumătate din pedeapsă

2099
Ovidiu Costel si Ciprian Georgian Burlacu-de la stanga la dreapta
Ovidiu Costel si Ciprian Georgian Burlacu-de la stanga la dreapta

@ Sentinta suficient de blanda in cazul fratilor Burlacu din Tibana, judetul Iasi care preajma Cracunului din 2018 l-au ucis pe consateanul lor Mihai Rache @ Astfel, Ciprian Burlacu si Ovidiu Costel Burlacu au fost condamnati de Tribunal la 12 ani de inchisoare fiecare, in conditiile in care Codul Penal prevede pedeapsa maxima de 20 de ani @ Recent, Curtea de Apel a mentinut sentinta Tribunalului @ Cei doi frati vor putea iesi din inchisoare dupa ce vor fi executat  9 ani din pedeapsa daca vor iesi  la munca si nu vor avea abateri cat vor fi in detentie deoarece vor beneficia de reducere @ Avand in vedere ca omorul a fost savarsit in 2018 de atunci au stat inchisi, peste 7 ani cei doi frati ar putea fi pusi in libertate

O sentinta care pune inca sub semnul intrebarii pedepsele prevazute de legislatia romaneasca pentru infractiuni foarte grave. Astfel, cei doi frati Burlacu care inaintea Craciunului din 2018 l-au ucis pe consateanul lor, Mihai Rache in varsta de 30 de ani tatăl unei fetițe au șansa să iasă din închisoare peste numai 7 ani. Asta deoarece, recent Curtea de Apel Iasi a menținut sentința Tribunalului care i-a condamnat pe cei doi la o pedeapsă de 12 ani de fiecare (vezi aici). Dacă vor munci în perioada detenției și nu vor avea abateri aceștia vor ispași numai 9 ani din sentință. Având în vedere că au executat deja doi ani în arest, peste 7 ani s-ar putea întoarce în mijlocul comunității pe care au terorizat-o.

O noapte de coșmar

Mai multe detalii despre crima care a avut loc pe 23 decembrie 2018 in localitatea Alexeni comuna Tibana am prezentat anterior in articole precum<<Marturii terifiante. Fratii criminali din Tibana. „Nu mai da, ma, ca ma omori”!>> publicat in data de 27 decembrie 2018 . Victima a fost agresata pe drum de cei doi frati care l-au batut pana l-au ucis desi Mihai Rache implora sa nu fie ucis. Medicii legisti au constatat ca victima a decedat deoarece a primit o bardiță în cap.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.