Un fost decan al avocatilor din Iasi gasit in incompatibilitate de Agentia de Integritate

2101
Claudia Galit
Claudia Galit

@ Este vorba despre avocata Claudia Galit cea care a ocupat si functia de decan al Baroului Constitutional din Iasi @ Agentia Nationala de Integritate a  constatat ca s-a aflat in incompatibilitate deoarece in perioada 2017-2019 pe cand era functionar public, Claudia Galit ar fi reprezentat in instanta doua persoane fizice

Fostul decan al Baroului Constitutional din Iasi a fost gasit in incompatibilitate de Agentia Nationala de Integritate (vezi aici). Claudia Galit cea care a condus Baroul Constitutional in perioada 2012-2015 s-ar fi aflat in incompatibilitate deoarece a fost functionar public pe un post de consilier juridic si in acelasi timp a reprezentat in instanta doua persoane fizice. Incompatibilitatea ar fi aparut in perioada 2017-2019 pe cand Claudia Galit era consilier juridic al comunei Popesti, judetul Iasi si in acelasi timp ar fi reprezentat in instanta interesele a doua persoane fizice.  „În perioada 07 septembrie 2017 – 24 aprilie 2019, atribuţiile exercitate ca funcţionar public în cadrul primăriei, au fost în legătură directă sau indirectă cu activitățile desfășurate în sectorul privat (mandatar al unor persoane fizice în vederea reprezentării acestora în instanțele de judecată)”, se arata intr-un comunicat emis de ANI.

Potrivit raportului de evaluare Cladia Galit a exercitat in baza procurilor juridiciare autentificate in data de 12.07.2017 si 12.06.2018 calitatea de mandatar al unor persoane fizice participand astfel la sedinte publice din datele de 7.09.2017 si 3.05.2018 in doua dosare aflate pe rolul Judecatoriei Iasi. „Conform procurilor judiciare aceasta a exercitat urmatoarele activitati: a introdus actiunea, a primit actele de procedura etc”, se arata in raportul ANI.

Agentia a considerat ca Galit a incalcat dispozitiile articolului nr. 96 alineatul 1 din Legea 161/2003 care prevede ca „functionarii publici por exercita functii in alte domenii de activitate din sectorul privat care nu au legatura cu atributiiile exercitate ca functionar public”.

Contactata de jurnalistii Dezvaluirea.ro, Claudia Galit a spus ca a atacat in instanta raportul de evaluare al ANI. „Nu m-am aflat in incompatibilitate. Am ajutat doua prietene care erau in divort. Cele doua prietene nu aveau nici o legatura cu Primaria Popesti”, a spus Claudia Galit.

Aceasta este si in prezent consilier juridic la Primaria Popesti. In perioda in care a condus Baroul Constitutional, organizatia avea peste 200 de membri, in special politisti. Baroul Constitutional a fost desfiintat in anul 2015 printr-o decizie a Inaltei Curti.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.