Medici de la DSV denuntati la DNA in dosarul Mamma Mia. „Primeau pachete de Sarbatori”

5822
DSV Iasi
DSV Iasi

@ Martorul principal din „celebrul” dosar de coruptie Mamma Mia a vorbit in denuntul sau si despre modul in care masinile restaurantului  erau omologate pentru transport alimente @ Andrei Catalin Plescan sustine  ca masinile nu erau duse in fizic la omologat la DSV, asa cum prevede Legea, ci erau trimise numai documentele de autorizare

Denuntul facut la DNA de Andrei Catalin Plescan, finul sefului Serviciului Rutier Iasi nu a iertat pe nimeni. Plescan le-a povestit procurorilor DNA toate ilegalitatile pe care le-a vazut in perioada in care era angajat al Restaurantului Mamma Mia (2009-2016). Astfel, pe langa faptul ca politistii de la Rutiera mancau gratis pentru a nu aplica amenzi si faptul ca restaurantul frauda consumurile de apa, gaze si energie electrica (vezi aici mai multe detalii) Plescan a vorbit si despre faptul ca masinile de transport alimente de la Mamma Mia erau omologate pentru transport alimente printr-o procedura ilegala. Acesta sustine ca masinile erau omologate in mod fictiv in sensul ca medicii de la Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Iasi nu le inspectau in fizic asa cum prevede Legea.  Prin urmare, masinile erau omologate de DSV numai in baza unor documente. „Cunosc faptul ca majoritatea autoturismelor ce deservesc livrarile la domiciliu sunt omologate in mod fictiv de catre reprezentantii Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Iasi (DSVSA) Iasi. Cand ma refer la faptul ca sunt omologate fictiv am in vedere faptul ca Hîncu Andrei Cosmin directorul de restaurant al pizzeriei Mamma Mia se prezinta la DSVSA Iasi doar cu actele necesare obtinerii avizului sau trimite pe cineva fara a prezenta si autoturismul ce urmeaza a fi omologat. Eu personal am mers de cateva ori cu documente ale autoturismelor, fara a deplasa si autoturismele in cauza. De cele mai multe ori lasam actele la Talef Denisa, sef Serviciu Catagrafie, Înregistrare Evaluare Traces din cadrul institutiei”, a declarat Andrei Catalin Plescan.

In schimb medicii de la DSV primeau ”pachete” de Sarbatori

Plescan a mai aratat ca sefii de la Mamma Mia si medicii de la DSV se afla intr-o relatie stransa de ani de zile. Mai mult acesta arata ca de Sarbatori, restaurantul Mamma Mia trimetea pachete de alimente pentru cei de la DSV.

„Stiu ca intre aceasta si cei de la Mamma Mia este o relatie stransa care dateaza de mult timp. Eu nu am perceput in mod direct situatii in care Talef Denisa sa primeasca vreun folos dar stiu ca de sarbatori se fac pachete consistente pentru cei de la DSVSA”, a mai spus Plescan.

Seful DSV: „Masinile sunt omologate demult”

Gabriel Ciobanu
Gabriel Ciobanu

 

Contactat telefonic, Gabriel Ciobanu, directorul Directiei Sanitar Veterinare Iasi a spus ca institutia pe care o conduce nu a fost instiintata de DNA care ar face obiectul vreunei anchete. „Nu a fost citat nimeni, nu ni s-a cerut nimic de la DNA. Eu am inteles ca se vorbeste despre fapte care s-au petrecut in ultimii doi ani in acest dosar, ori masinile respective sunt omologate mai demult”, a spus Gabriel Ciobanu.

Constantin MAZILU

 

1 COMENTARIU

  1. Constantine, dar tu ai vazut ce Porsche conduce Talef? Impreuna cu concubinul din acelasi serviciu pe care il conduce formeaza cuplul perfect pentru cei de la DNA. Asta daca DNA chiar o sa vrea sa faca treaba.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.