Denuntul care a dinamitat Rutiera. Finul lui Soric: ”Politia manca gratis, Mamma Mia fura curent, gaze si apa”

8777
Serviciul Rutier Iasi
Serviciul Rutier Iasi

@ Prezentam in exclusivitate amanunte din declaratia care a declansat una dintre cele mai ample anchete de coruptie la Serviciul Politiei Rutiere Iasi @ Andrei Catalin Plescan, finul sefului Serviciului Rutierm, Mihai Soric a spus ca politistii de la Rutiera primeau intotdeauna bon cu valoare zero de cate ori comandau hrana de la restaurant @ Catalin Plescan a mai aratat ca Gheorghita Ciobanu, seful Biroului Rutier Iasi solicita ca hrana pe care nu o platea sa-i fie livrata la domiciliu sau sa-i fie dusa sotiei la serviciu, la birourile EON de la Palas @ Totodata Plescan arata ca Mamma Mia fraudeaza consumul de apa, gaze si curent electric, restaurantul fiind bransat ilegal la reteaua de iluminat public

Pe cel putin doua pagini, in declaratia data in fata procurorilor DNA Iasi, Andrei Catalin Plescan, finul lui Mihai Soric, seful Serviciului Rutier Iasi se lauda ca nu era oprit deloc in trafic de agentii de politie desi acestia vedeau ca incalca grav regulile de circulatie. Insa, Andrei Catalin Plescan mai arata ca unii agenti de la Rutiera stiau ca aceste este finul lui Mihai Soric. Multe din intamplarile povestite de Plescan s-au petrecut n perioada in care Soric conducea Serviciul Rutier, din 2017 si pana in prezent. In aceste conditii se pune intrebarea lui Plescan i se treceau cu vederea abaterile de la regulile de circulatie pentru ca era finul lui sefu sau are legatura cu comenzile repetate de mancare pe care le faceau agentii de Politie la Mamma Mia si despre care se sustine ca nu erau achitate  niciodata. In orice  caz in declaratia sa, Plescan prezinta in detaliu modul in care ar fi fost mituiti cu hrana, agentii de la Rutiera, de catre sefii de la Mamma Mia.

Inceputurile…finul lui Soric

Mihai Soric
Mihai Soric

Andrei Catalin Plescan a fost angajat la Mamma Mia in perioada 2009-2016 dupa care s-a facut taximetrist pe masina sa personala. Dupa ce a plecat si din postura de taximetrist, Plescan sustine ca ducea comenzi de la Mamma Mia dar era platit pentru asta. Dupa cum spuneam in primele doua pagini ale declaratiei sale, acesta arata ca nu era oprit de politisti chiar daca incalca regulile de circulatie si mai mult, nu erau opriti nici cei care foloseau masina dupa ce si-a dat demisia deoarece agentii stiau ca ”este masina lui Andrei de la Mamma Mia”. Asta deoarece,  la un moment dat preluase rolul de tine legatura cu Politia Rutiera  ori de cate ori un sofer al restaurantului era prins incalcand regulile. „Ajunsesem sa fiu foarte cunoscut in randurile angajatilor de la Rutiera, preluasem de la Hincu rolul de a tine legatua cu Politia Rutiera. Astfel, daca  un sofer al cateringului era surprins in trafic comitand o contraventie ma suna pe mine eu mergand imediat la fata locului. Soferii erau instruiti sa declare faptul ca actele nu erau asupra lor si ca urma sa le prezint eu politistilor. Cand ajungeam la fata locului aveam o discutie cu politistii in majoritatea lor acestia cunoscandu-ma si cunoscand locul unde lucram cereau diferite produse alimentare in schimbul neluarii masurilor legale”, a declarat Plescan.

Bonuri cu valoare zero pentru politisti

Plescan mai arata ca livrarile gratuie catre politistii de la Rutiera erau inregistrate in casa cu bonuri cu valoare zero. „Comenzile solicitate de politisti erau trimise unde acestia solicitau. Modalitatea de inregistrare in casa era urmatoarea: era o masa cu nr.45 care destinata exclusiv protocolului pentru politisti. Bonurile erau batute in casa cu discount suta la suta astfel incat aveau valoare zero. Asa se proceda cand

lucram acolo. In prezent se bate in casa un bon care este trecut POL, numele politistului , numarul de telefon si locatia unde este livrata comanda. Costul comenzii este mentionat 0 lei”, a mai aratat Plescan.

Ce spun despre seful Biroului Rutier, Gheorghita Ciobanu

Gheorghita Ciobanu sef Rutiera Iasi
Gheorghita Ciobanu sef Rutiera Iasi

 

Plescan sustine ca seful Biroului Rutier pentru municipiul Iasi, Gheorghita Ciobanu a primit produse alimentare gratuit de la Mamma Mia in mai multe randuri. Acesta le solicita personal sau prin intermediul altor politisti. De asemenea, acesta arata ca au fost situatii cand alimentele care urmau sa ajunga la Ciobanu erau ridicate de alti politisti in numele sau. Astfel, la data de 20.03.2019 un politist ar fi ridicat de la Mamma Mia, pizza in valoare de 150, pentru Gheorghita Ciobanu. La data de 10.10.2016, Ciobanu ar fi solicitat personal produse in valoare de 100 lei care i-ar fi fost duse la domiciliu. Pe data de 16.09.2016, Ciobanu ar fi cerut ca pizzeria Mamma Mia sa trimita produse in valoare de 300 lei la EON Palas unde lucreaza sotia sa.

L-a inregistrat pe Ciobanu

Plescan mai arata ca, in urma cu un an, Gheorghita Ciobanu l-a chemat in biroul sau pentru a-i comanda niste alimente iar discutia a fost inregistrata. „Precizez faptul ca pe data de 23.04.2019 am primit de la Ciobanu Gheorghita un mesaj pe Whats Upp in care acesta imi cerea sa ma prezint la el in birou. Am mers la sediul Politiei Rutiere in biroul lui Gheorghita Ciobanu. Eram numai noi doi. Acesta mi-a cerut doua păști cu ciocolată, 2 păști cu brânză și doi cozonaci, produse solicitate pentru Sărbătorile Pascale. Eu am inregistrat aceasta discutie cu telefonul mobil. Depun la prezenta inregistrarea”, a mai aratat Plescan.

Mamma Mia fura curent de la reteaua stradala

masina de Politie in fata la Mamma Mia
masina de Politie in fata la Mamma Mia

Potrivit informatiilor pe care le detinem pana in prezent procurorii DNA Iasi au extins urmarirea penala si impotriva angajatilor unor furnizori de utilitati si asta deoarece ar fi tolerat consumurile frauduloase realizate de SC Maf Force SRL, proprietarul restaurantului Mamma Mia. Astfel de informatii au fost furnizate tot de Plescan. „Cat timp am fost angajat la SC Maf Force SRL am observat ca sediul din strada Capsunilor (zona Tatarasi – n.r). este racordat ilegal la sistemul de iluminat public in scopul neplatii consumului aferent, in contextul aparitiei unor pene de curent sediul nefiind dotat cu un generator. Cat timp am lucrat eu aveam o procedura de lucru prin care eram instruiti cum sa pornim curentul provenind din sursa neplatita in cazul unei pene de curent.  In exteriorul imobilului se afla montat un stalp de inalta tensiune prevazut cu un cablu de electricitate de mari dimensiuni prin intermediul caruia sa realizeaza racordul ilegal la iluminatul public. In biroul lui Hincu (Andrei Hincu, director Mamma Mia) este montat un panou electric si prin manevra manuala sediul se conecteaza la sursa de iluminat stradala. Cablul tras ilegal este incastrat in asfalt se poate observa modificarea facuta pe fatada imobilului pentru a masca acel cablu.

Se fura si apa zi gaze

Acesta a mai aratat si modul in care sunt fraudate consumurile de apa si gaze naturale. „Totodata la sediul cladirii sunt montati magneti pe contoarele care inregistreaza consumul de apa  cat si consumului de gaze in scopul diminuarii platilor aferente”, a mai aratat Plescan.

Constantin MAZILU

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.