Update! Mafia Albaneza spala banii in imobiliarele din Iasi? Descinderi DIICOT la dezvoltatori in aceasta dimineata

12240
perchezitii DIICOT
perchezitii DIICOT

@ In aceasta dimineata procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism au efectuat 40 de perchezitii la sediile firmelor unor dezvoltatori imobiliari din Iasi si Pascani intr-un dosar de evaziune fiscala si spalare de bani @ Potrivit unor surse dosarul are legatura cu faptul ca in afacerile imobiliare din Iasi se spala si banii negri ai Mafiei Albaneze, bani proveniti in special din prostitutie si trafic de droguri

Nu mai putin de 40 de perchezitii la sediul unor societati comerciale din domeniul imobiliarelor din Iasi si Pascani dar si la domiciliile unor afaceristi si interlopi au fost efectuate in aceasta dimineata de procurorii DIICOT intr-un dosar in care se cerceteaza infractiuni de evaziune fiscala si spalare de bani. Potrivit unor surse pe langa ‘’retele clasice de evaziune’’ adica sustragerea de la plata impozitelor prin inregistrarea unor cheltuieli si alte operatiuni fictive dosarul ar viza si legaturile pe care le au unii afaceristi din Iasi cu retelele de crima organizata din Europa. Ar fi vorba despre faptul ca in unele afaceri imobiliare din Iasi se spala banii negri obtinuti de Mafia Albaneza, retea de crima organizata care controleaza cele mai puternice retele de prostitutie din Europa, in Italia zona Bergamo si Franta. De asemenea dosarul privește si spălarea banilor proveniti din traficul de droguri obținuți de aceleasi retele mafiote.

Procuror DIICOT Iasi: ‘’Banii intra in imobiliare’’

Perchezitii ar fi avut loc la Pascani deaoarece in acest oras erau racolate fete si furnizate acestor retele de prostitutie. „Aceste organizaţii criminale recrutează fetele din România, le duc în vest pentru că acolo îşi maximizează profiturile. Ulterior au loc transferuri de bani în România, au loc tranzacţii imobiliare”, declara anul trecut procurorul DIICOT Iasi, Alexandru Iftode pentru Gazeta Romanesca, ziar din Italia care a realizat atunci un reportaj legat de cele ce am aratat mai sus. Vezi aici reportajul.

COMUNCATUL POLITIEI

40 DE PERCHEZIŢII EFECTUATE DE POLIŢIŞTI LA PERSOANE CERCETATE PENTRU EVAZIUNE FISCALĂ

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. din Iaşi au efectuat 40 de percheziţii domiciliare la persoane bănuite de constituire a unui grup infracţional organizat, delapidare, folosirea cu rea-credinţă a creditului societăţii, evaziune fiscală și spălare de bani.

Astăzi, 28 iulie, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi şi procurorii D.I.I.C.O.T.- S. T. Iaşi au efectuat 40 de percheziţii domiciliare în judeţul Iaşi, la persoane bănuite de constituirea unui grup infracţional organizat, delapidare, folosirea cu rea-credinţă a creditului societăţii, evaziune fiscală, spălarea banilor în formă continuată.

Din cercetări a reieșit că, o persoană ar avea calitatea de unic asociat şi administrator al mai multor societăți comerciale și ar controla alte societăți ca administrator de fapt. De asemenea, aceasta ar avea și calitatea de persoană fizică autorizată.

Persoana în cauză ar fi iniţiat o grupare infracţională organizată, ce ar avea drept scop obţinerea de bani prin sustragerea de la plata și neplata taxelor și impozitelor datorate bugetului de stat.

Gruparea ar fi acționat în domeniul imobiliar, cu precădere în construcții de imobile, achiziții și vânzări de imobile.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei pentru Operaţiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

De asemenea, la activităţi au participat şi poliţişti specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Suceava, Vaslui şi Botoşani, poliţişti ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale Iaşi şi ai Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Iaşi.

Vom reveni cu amanunte.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.