Anticoruptia din Iasi, inca o gainarie: un pusti care voia permis

1196

@ In timp ce Mafia Imobiliara mutileaza Iasul pe vecie cu autorizatii de construire ilegale iar functionarii de la urbanism au devenit milionari in euro in cativa ani, DGA Iasi se lauda doar cu faptul ca a prins in flagrant un pusti care voia permis de conducere

Inca o mare ‘’realizare’’ a ofiterilor Directiei Generale Anticoruptie Iasi platiti fiecare cu cel putin 10.000 lei pe luna. Zilele trecute acestia au prins in flagrant un tanar de 20 de ani care oferea mita pentru a trece examenul de obtinere a permisului de conducere si imediat s-au si grabit sa faca public cazul in conditiile in care lumea incepea sa se intrebe cu ce sa mai ocupa aceasta institutie. Un tanar în varsta de 20 ani, din Iași, candidat la obținerea permisului de conducere a fost prins în flagrant în timp ce oferea 200 de euro unui agent examinator pentru a-l declara admis la proba practica’’, se arata in comunicatul DGA. (vezi aici)

Institutia mai precizeaza ca a fost sesizata telefonic chiar de politistul de la ‘’Permise’’ (Serviciului Public Comunitar Regim Permise Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor Iasi) caruia i se oferise mita si deci nu este vorba despre o investigatie proprie a DGA, ci doar au fost rugati sa-si faca treaba. De altfel, DGA Iasi emite un astfel de comunicat cam odata pe an cand se mai gaseste cate un politist sa-i anunte ca cineva vrea sa le dea spaga. In rest, liniste si bezna la DGA Iasi. Ultimul comunicat de acest fel (vezi aici) a fost emis dupa ce un politist din Madarjac anuntase ca, tatal un tanar de 19 ani voia sa-l mituiasca pentru a trece cu vederea faptul ca il prinsese pe fiul sau conducand un camion desi nu avea permis pentru aceasta categorie de vehicul (vezi aici intreaga poveste). Nu spunem ca aceasta faota antisociala, mituirea unui functionar nu trebuie pedepsita dar din pacate numai acestea sunr cazurile grele de coruptie solutionate de DGA Iasi. Asta in timp ce la primaria Iasi, in ultimii ani, demnitari si functionari cu atributii in urbanism s-au imbogatia atat de tare incat sunt milionari in euro. Autorizatiile de construire ilegale pentru blocuri merg pe banda rulanta. Din fericire unele sunt anulate in justitie in urma solicitarilor depuse de cetatenii striviti de betoane si care s-au adresat si DNA si DGA fara nici o izbanda.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.