Afacere de succes din Iasi bagata in combinatii cu tiganii. Fiscul a descoperit frauda

1825

@ Patronul unei afaceri de succes, infiintata si dezvoltat cu finantare publica prin programele pentru IMM-uri s-a decis sa-i injunghie pe la spate pe cel pe care l-a ajutat adica, Guvernul Romaniei @ Este vorba despre Alfa Green Instal SRL firma cunoscuta din domeniul instalatiilor care in ciuda finantarilor nerambursabile obtinute a folosit facturi pentru lucrari fictive, puse la dispozitie de tiganii evazionisti, pentru a insela statul

O afacere de succes din Iasi, dezvoltata cu banii contribuabililor a cazut in ‘’pacatul’’ facturilor false puse la dispozitie de tiganii de la Ciurea. Vorbim despre firma Alfa Green Instal SRL din Iasi, reprezentata de un anume Paul Diac. Aceasta companie din Iasi, cunoscuta in domeniul instalatiilor a fost beneficiara a Programului pentru stimularea infiinţarii şi dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii tineri derulat Agentia pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii (AIPPIMM). Firma a beneficiat de o finantare neramburabila de 25.000 euro in perioada 2014-2015. Anterior firma infiintata din 2011 beneficiase si de sprijin in cadrul programelor pentru IMM-uri. Cu toate ca statul l-a ajutat enorm Paul Diac nu s-a sfiit sa incerce sa insele bugetul public printr-o metoda devenita deja ‘’clasica’’ printre afaceristii evazionisti adica integistrarea unor cheltuieli fictive prin folosirea unor facturi puse la dispozitie de tigani.

Colaborare cu firma din Lunca Ceta

tuii

In urma unui control efectuat de ANAF la Alfa Green Instal SRL s-a constatat ca firma lui Diac inregistrase si platise niste facturi emise de Royal Continent SRL din Lunca Cetatuii strada Ghioceilor nr.17 (adica din Zanea unde locuiesc tiganii). Este vorba despre factura nr. 936 din 23.10.2015 în valoare de 111.600 lei pentru lucrarea împrejmuire teren si de factura nr. 937 din 26.10.2015 în valoare de 135.897,80 lei tot  pentru împrejmuire teren. Fiscul avea sa constate ca aceasta firma nu are nici un angajat si nu avea cum sa efectueze o lucrare in valoare de 247.000 lei. Inspectorii fiscali au mers mai departe si l-au interogat pe reprezentantul firmei Royal Continent care a recunoscut ca nu poate justifica legal emiterea facturilor catre Alfa Green Instal. In aceste conditii Fiscul nu a mai luat in calcul aceste cheltuieli si a dispus ca Alfa Green Instal sa achite suplimentar impozit pe profit în cuantum de 58.556 lei și TVA  în sumă de 86.910 lei. Firma a contestat decizia dar la Tribunal a pierdut procesul (vezi aici).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.