Demnitari PSD Iasi spalati de procuror. Paguba, peste 6 miliarde o achita statul

8506

@ Vorbim despre Valentina Iosub, subprefect al judetului Iasi si de sotul sau Costel Iosub, primar al comunei Tatarusi si vicepresedinte al PSD Iasi @ Pe data de 19.07.2019, Judecatoria Pascani a obligat Primaria Tatarusi (vezi aici sentinta) sa achite unei familii despagubiri de 100 lei pe zi din ziua de 10.09.2002 si pana in prezent adica pentru 6.179 de zile, peste 6 miliarde lei vechi @ Sentinta a ajuns deja la un executor si urmeaza sa fie pusa in executare @ Despagubirile se platesc deoarece Valentina si Costel Iosub au luat abuziv terenul familiei respective si l-au dat altcuiva @ Abuzul in serviciu al celor doi a fost constatat de judecatori dar sters cu buretele de procurori

 

Baronii PSD inca isi fac de cap in Romania si asta in ciuda eforturiilor anticoruptie depuse pana acum si presiunii uriase pentru schimbare venita din partea societatii civile. In editia de astazi vorbim despre un abuz nepedepsit savarsit de doi demnitari PSD in ciuda faptului ca ilegalitatea pe care au facut-o au produs un prejudiciu urias in avutul unei familii si acum in bugetul statului . Astfel, in pe data de 19.07.2019, Judecatoria Iasi a obligat Primaria Tatarusi sa achite unei familii despagubiri de 100 lei din ziua de 10.09.2002 si pana in ziua in care isi va recapata terenul de care au fost deposedati in mod abuziv de Valentina si Costel Iosub. De atunci si pana in prezent s-au scurs 6.179 de zile adica familia trebuie sa primeasca de la primarie 617.900 lei dar calculul este provizoriu, suma urmand sa creaca zilnic deoarece familia inca nu si-a primit terenul. In momentul in care s-a produs abuzul, adica atunci cand familia Roman a pierdut terenul  Valentina Iosub, in prezent subprefect al judetului Iasi, era la vremea respectiva, secretar al comunei Tatarusi iar sotul sau era primar.

Teren luat cu acte false

Este vorba despre 1,5 hectare in comuna Tatarusi. In data de 10.09.2002, Ion Roman obtine de la Judecatoria Pascani, o hotarare definitiva si irevocabila prin care i se recunoaste dreptul de a fi pus in posesie pe o suprafata de 1,5 hectare in satul Iorcani (comuna Tatarusi) in tarlaua ‘’La cimitir’’. Ion Roman se prezinta cu sentinta la primarie dar secretara Valentina Iosub si primarul Costel Iosub refuza sa-i intocmeasca titlul de proprietate. In anul 2009, Ion Roman, incheie contract de arenda cu fermierul local Vasile Giurgiuveanu. Acesta din urma incepe sa-l lucreze si cultiva ovaz. In anul 2010, in ziua in care Vasile Giurgiuveanu s-a apucat sa recolteze ovazul, primarul Costel Iosub a venit la fata locului cu o echipa de acoliti si i-a spus ca terenul apartine unei femei care urma sa fie pusa in posesia in ziua respectiva. Iosub venise sa o puna in posesie pe Veronica Buha o femeie din sat.

Iosub s-a razbunat

Ulterior s-a dovedit ca Veronicai Buha i se dadause terenul respectiv pe baza unor documente false si ca familia Iosub facuse asta pentru a se razbuna pe Giurgiuveanu. Asta deoarece Vasile Giurgiuveanu era contracandidatul primarului pentru fotoliul de primar. Pentru ca Veronicai Buha i se facuse titlu de proprietate pe terenul lui Roman, impotriva lui Giurgiuveanu se depune o plangere pentru tulburare de posesie iar dupa cativa ani acesta este condamnat la o pedeapsa de 1 an si 8 luni cu suspendare. Ultimele decizii luate in acest caz de Judecatoria Pascani, dovedesc ca Giurgiuveanu a fost condamnat degeaba iar acesta este decis sa faca reviziuire. ‘’Roman a fost cu mine in tarla si mi-a aratat care este terenul lui si mi-a spus sa i-l lucrez si sa-i dau arenda. Dupa aceea familia Iosub din primarie a dat terenul altcuiva iar acum trebuie sa-mi plateasca despagubiri. Avem de incasat peste 6 miliarde lei vechi, m-am adresat deja unui executor’’, a spus Vasile Giurgiuveanu.

Ancheta penala musamalizata

Intre timp Ion Roman a murit iar mostenirea sa a revenit fiicei sale Eugenia Nour. Vasile Giurgiuveanu a cumparat de la Eugenia Nour o serie de drepturi patrimoniale inclusiv asupra terenului de 1,5 ha pe care trebuia sa-l detina prin sentinta judecatoreasca. Dupa ce a descoperit ca terenul a fost luat cu acte false, Vasile Giurgiuveanu in calitate de mandatar a lui Roman Ion, depuna la Parchetul de pa langa Judecatoria Pascani o plangere penala pentru abuz in serviciu impotriva Valentinei si a lui Costel Iosub. Dupa ce zacut ani de zile in nelucrare pe la Politie si la Parchet in anul 2018 un procuror de la Parchetul de pe langa Judecatoria Pascani claseaza dosarul pe motivul ca ‘’fapta nu exista’’. S-a dovedit ca procurorul s-a cam inselat. In data de 20.06.2019, in dosarul nr. 5989/866/2018, in urma unei plangeri impotriva rezolutiei de clasare depusa de Giurgiuveanu, judecatorii au constatat ca procurorul s-a inselat. Mai exact, judecatorii au mentinut sentinta de clasare dar au spus ca motivul nu este acela ca ‘’fapta nu exista’’. Astfel, cu privire la infractiunile de abuz in serviciu reclamate impotriva Valentinei si a lui Costel Iosub, procurorii au constatat prescrierea faptelor. Deci, fapta a existat dar s-a prescris (vezi aici sentinta). Deci, cei doi au scapat doar pentru faptul ca procurorii au tergiversate nepermis de mult solutionarea plangerii penale. ‘’Eu o sa fac o plangere si la Inspectia Judiciara de la Consiliul Superior al Magistraturii. Vreau sa fie trasi la raspundere cei care au tras atat de mult de timp in dosar incat faptele s-au prescris’’, a mai spus Vasile Giurgiuveanu.

1 COMENTARIU

  1. Nu faptele s-au prescris ci raspunderea juridică in varianta ei penală s-a prescris.Jata de ce poate surveni o altă varianta a răspunderii juridice sub forma despăgubirilor pentru daune cominatorii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.