Cazul „Horodniceanu”, preluat de Parchetul de pe lângă Curte! „Urmărirea penală se desfăşoară „in rem”!”

676
Daniel Horodniceanu
Daniel Horodniceanu

@ Cazul „Horodniceanu” a fost preluat ieri de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iaşi @ Iniţial, dosarul fusese deschis de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi @ „Urmărirea penală se desfăşoară „in rem”!”, au anunţat anchetatorii ieşeni

Cazul „Horodniceanu” a fost preluat ieri de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iaşi. Iniţial, dosarul fusese deschis de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi.

„Ca urmare a informaţiilor apărute în spaţiul public, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iaşi aduce la cunoştinţa opiniei publice faptul că, pe baza documentaţiei înaintate de către Biroul de Control Intern din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Iaşi, Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi, conform competenţei materiale reglementate de Codul de procedură penală, s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice”, au afirmat ieri anchetatorii ieşeni.

 

Cazul „Horodniceanu”, preluat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iaşi

 

De altfel, reprezentanţii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi au explicat şi de ce a fost luată această decizie în cazul opririi în trafic a fostului şef al DIICOT, procurorul ieşean Daniel Horodniceanu.

„În urma solicitării de analizare a oportunităţii preluării cauzei, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iaşi a preluat dosarul, în conformitate cu reglementările în materia preluării cauzelor cu potenţial impact mediatic de către unităţile de parchet ierarhic superioare. În acest moment, urmărirea penală se desfăşoară „in rem”, nicio persoană nu are calitatea de suspect/inculpat, urmând a se administra în cauză probatoriul necesar lămuririi situaţiei de fapt”, au subliniat procurorii ieşeni.

 

De unde a izbucnit scandalul din trafic

 

Amintim că, în urmă cu câteva săptămâni, procurorul ieşean Daniel Horoniceanu, fostul şef al DIICOT şi DIICOT Iaşi, a fost tras pe dreapta de un echipaj de Poliţie, pe o şosea din judeţ. La ieşirea din autoturism, agenţii au filmat ce s-a întâmplat.

Din imaginile care au fost făcute publice (nu se ştie deocamdată de către cine – n.r.) se poate observa cum Daniel Horodniceanu are o atitudine ce ar putea fi caracterizată drept sfidătoare la adresa poliţiştilor ieşeni. După apariţia imaginilor, Horodniceanu a susţinut că, de fapt, ar fi fost provocat şi că adevărul ar fi fost trunchiat. Mai mult, fostul şef al DIICOT, care, acum, este la CSM, a susţinut că totul ar fi fost o „scenetă filmată cu o cameră ascunsă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.