Frauda cu fonduri europene in fieful PSD. Inalt functionar implicat: „Nu va spun nimic”

6967

@ Doi oameni de incredere ai unuia dintre cei mai influenti lideri din PSD organizatia judeteana au fost trimisi astazi in judecata de DNA pentru frauda cu fonduri europene @ Frauda s-a petrecut cu ajutorul unor documente eliberate de primaria al carei secretar era lla acea vreme actualul subprefect al judetului Iasi, Valentina Iosub

Doi consilieri locali PSD au fost trimisi in judecata de Directia Nationala Anticoruptie pentru frauda cu fonduri europene. Cei doi consilieri PSD se numesc Ioan Petrisor si Mures Vasiliu si sunt din comuna Tatarusi, judetul Iasi, unitate administrativa unde functia de primar este ocupata de o perioda lunga de timp de Costel Iosub, unul dintre cei mai influenti demnitari din PSD Iasi. Iosub este atat de influent incat a reusit s-o impuna pe sotia sa pe functia de subprefect al judetului Iasi. Influenta lui Iosub este data de faptul ca Tatarusi este considerat un fief al PSD si asta deoarece in aceasta comuna partidul aflat acum a guvernare castiga frecvent alegerile cu un procent de peste 90 la suta. De altfel, in prezent nici un partid de opozitie si nici macar ALDE nu au consilieri localli in aceasta comuna nereusind sa obtina vreun mandat nici macar la redistribuire.

Revenind, doi dintre oamenii de incredere ai lui Iosub, consilierii PSD Ioan Petrisos si Mures Vasiliu au fost trimisi in judecata zilele trecute de DNA Iasi deoarece au folosit documente false pentru a obtine fonduri europene. Mai exact in perioada 2012 – 2015 perioada in care functia de secretar al comunei era ocupata de actualul subprefect Valentina Iosub, cei doi Ioan Petrisor si Mures Vasiliu au prezentat la Agentia de Plati si Interventie in Agricultura documente false in baza carora au obtinut subventii europene pentru o suprafata de pasune de 110 hectare. „In perioada 2012-2015, inculpatii Petrisor Ioan si Vasiliu Mures, au depus cu rea-credinta la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (A.P.I.A.) mai multe documente false, in scopul de a obține in mod injust sume de bani in cadrul schemei unice de plata, pentru suprafete de teren (intre 99,26 ha si 110,06 ha pasune) pe care nu le detineau în realitate”, au aratat procurorii DNA.
Cei doi au obtinut subventii in numele asociatiei crescatorilor de animale din comuna.

Fosta secretara, actual subprefect: „Nu raspund”

Procurorii au calculat un prejudiciu de 240.739 lei in acest dosar si de aceea au instituit sechestru asiguratoriu pe averea celor doi. Jurnalistii Dezvaluirea.ro au incercat in mai multe randuri sa-l contacteze pe Costel Iosub pentru a-l intreba cum a fost posibila aceata frauda mai ales ca este vorba despre pasunea comunala (aflata in domeniul public al Consiliului Local) si in conditiile in care pentru obtinerea subventiilor APIA sunt necesare si unele documente care trebuie eliberate de primarie si care poarta semnatura primarului si a secretarului. Costel Iosub nu a raspuns. Sotia sa, doamna subprefect Iosub, care dupa cum s-a mai precizat era secretar in perioada in care a fost savarsita frauda, s-a aratat foarte iritata de intrebari. „Nu ma intrebati pe mine de Primaria Tatarusi, ca nu va raspund. Sunati-l pe primar. La revedere”, a spus nervoasa Valentina Iosub.
Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.