Cearta pe spaga unui politist de la Rutiera. Soferul a recunoscut

2757

@ Cei trei barbati din judetul Iasi care au adunat anul trecut bani sa mituiasca un politist au fost audiati ieri la Tribunal @ Politistul prinsese un tanar conducand un camion desi nu avea permis iar tatal acestuia si un prieten au vrut sa dea mita pentru a-l scapa de dosar penal

Cei trei barbati din judetul Iasi, din zona Tibana-Madarjac care anul trecut pus la cale un plan pentru mituirea unui politist ce avea in lucru un dosar penal pentru conducere fara permis au recunoscut ieri faptele in fata judecatorilor, acestia fiind judecati pentru dare de mita. In luna aprilie 2018, un politist de la sectia din Madarjac l-a prins pe tanarul Cornel Onofrei conducand un camion fara sa aiba permis pentru categoria respectiva de vehicule. „Lucram in padure si la un moment dat mi-am dat seama ca nu am mancare si bautura pentru muncitori. Atunci am luat camionul sa ma duc spre magazinul satesc. Cand am intrat in drumul judetean, am fost oprit de Politie. Nu aveam permis pentru camion, abia faceam scoala atunci”, a spus Cornel Onofrei.

”Prima data mi-a cerut 4.000 lei”

In aceiasi zi, tatal acestuia, Constantin Onofrei si prietenul sau Viorel Leustean au pus la cale un plan pentru a-l mitui pe politistul de la Sectia din Madarjac. Inca de la primul contact, politistul de la Madarjac i-a anuntat pe procurori care au organizat un flagrant. Astfel, Viorel Leustean a fost prins in flagrant in timp ce oferea mita 3.000 lei politistului. „M-am intalnit cu inculpatul Viorel Leustean la Madarjac langa postul de politie. Leustean Viorel mi-a spus sa-i dau 4.000 lei pentru politist. I-am spus ca nu am banii, sa-i dea de la el ca o sa returnez eu. M-a sunat dupa aceea si a venit la mine acasa spunandu-mi sa-i dau cat am, i-am dat 660 euro”, a spus Constantin Onofrei.
Pe de alta parte Leustean a spus ca mituirea politistului nu a fost ideea lui ci a facut asta la insistentele familiei Onofrei. Cei trei inculpati nu s-au pus de acord in fata judecatorilor desi au solicitat sa fie judecati prin procedura simplificata deoarece recunosc faptele. De altfel, reprezentantul Parchetului a precizat ca din cei trei Leustean a fost cel mai nesincer si a solicitat ca acesta sa nu fie judecat prin procedura simplificata. Judecatorii vor lua o decizie pe 18 februarie.
Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.