Seful Politiei s-a reclamat singur pentru o leafa mai mare. Culmea, cererea a fost aprobata

9616
Seful Politiei Iasi, Costel Gitlan
Costel Gitlan s-a judecat cu IPJ Iasi pentru o leafa mai mare
@ Costel Gitlan, seful Inspectoratului de Politie Judetean Iasi  s-a luptat cu el insusi pentru o leafa mai mare @ Gitlan a chemat  in judecata instiutia pe care o conduce pentru  a-si introduce in leafa un spor de fidelitate @ Cererea i-a fost aprobata dupa ce politistul Costel Gitlan s-a judecat cu IPJ Iasi reprezentat legal de acelasi Costel Gitlan @  Astfel, leafa lui Gitlan va trece de 2.000 de euro pe luna si asta  in timp ce politistii din Iasi isi risca viata  in masini de politie ruginite

Seful Politiei Iasi intr-o situatie hilara. Costel Gitlan seful Inspectoratului de Politie Judetean Iasi a  dat judecata institutia  pe care o conduce pentru a obtine includerea in leafa a  unui spor de fidelitate de 20 la suta. Asta in conditiile  in care Gitlan beneficiaza deja de  o leaga lunara de circa 2.000 euro.  Cererea lui Gitlan a fost aprobata ieri de Tribunal.  „Admite actiunea formulata de reclamantul Gitlan Costel in contradictoriu cu paratii Ministerul Afacerilor Interne, Inspectoratul General al Politiei Romane si Inspectoratul  de Politie Judetean Iasi. Obliga paratii sa plateasca reclamantului sume compensatorii tranzitorii corespunzatoare sporului de fidelitate acordat altor functionari publici cu statut special, ca urmare a aplicarii dispozitiilor art. 1 alin. 5 ind. 1 din OUG nr. 83/2014, asa cum a fost aprobata prin Legea nr. 71/2015, conform vechimii reclamantului, incepand cu data de 09.04.2015 si pana la data introducerii efective a acestuia in salariul functiei de baza al reclamantului”, se arata  in sentinta publicata ieri de Tribunal in dosarul 1455/99/2018.

In acest  dosar  Costel Gitlan are calitatea de relamant iar  IPJ Iasi reprezentata de Costel Gitlan are calitatea de reclamat.

Zeci de politisti cu salarii mizere

Prin urmare pentru majorarea lefei sefului Politiei s-a gasit o solutie iar acum se vor gasi si bani iar sutele de politisti care muncesc in sectii pe salarii  mici vor  ramane cu disperarea. In editiile anterioare ( vezi aici) am aratat ca sute de politisti se plang de faptul ca nu le sunt recunoscute studiile superioare la calculul salariului, nu beneficiaza de sporurile legale, reclamand in acelasi timp si lipsa de transparenta a IPJ Iasi cu privire la modul de calcul a salariilor. De asemenea politistii au atras atentia asupra lipsei dotarilor materiale, in special asupra faptului ca circula cu masini care au  parcurs sute de mii de  kilometri si prezinta un risc pentru viata lor. O politista de la Pascani Andrada Voicu si colegul sau au fost cat pe ce sa-si piarda viata intr-o astfel de masina de politie ”mancata de rugina”. ”Masinile mortii. Cu astfel de autoturisme sunt trimisi unii politisti la evenimente. Neinscriptionate, cu semnale luminoase/acustice neomologate. Masini de politie pline de rugina, complet nesigure, ambulante care se strica in fiecare saptamana, fara dotari minime, spitale in care se moare din cauza infectiilor, scoli unde mor copii inecati in latrine sau cade tavanul in capul copiilor. Asta-i o parte a Romaniei anului 2019”, a postat pe site-urile de socializare politista Andrada Voicu.

Toate acestea au ramas fara ecou la varful IPJ Iasi. Gitlan a obtinut o leafa mai mare. Asta-i tot ce conteaza probabil pentru el.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.