Seful Politiei s-a dat singur in judecata sa-si mareasca leafa. Infractorii fac legea pe strazi

3304
Seful Politiei Iasi, Costel Gitlan
Costel Gitlan s-a judecat cu IPJ Iasi pentru o leafa mai mare

@ Conform ultimei sale declaratii de avere seful Inspectoratului de Politie al judetului Iasi, Costel Gitlan are o leafa de circa 2.000 euro pe luna @ Cu toate acestea Costel Gitlan a dat in judecata Inspectoratul General al Politiei Romane si Ministerul de Interne solicitand sa-i mareasca ”sportul de fidelitate” @ Ministerul de Interne a trasmis insa ca Gitlan trebuie sa se judece cu IPJ Iasi adica cu institutia pe care o conduce @ Datele statistice arata o crestere a infractionalitatii in municipiul Iasi de cand Gitlan a venit la conducerea IPJ

Seful Inspectoratului de Politie al judetului Iasi, Costel Gitlan vrea bani mai multi la leafa desi nici acum nu se poate plange deoarece castiga in jur de 2.000 euro pe luna. Costel Gitlan a dat in judecata Inspectoratul General al Politiei Romane si Ministerul de Interne solicitand sa-i mareasca sporul de fidelitate. Pentru a intelege mai bine cum stau lucrurile precizam ca in Ministerul de Interne sporul de fidelitate variaza intre 5 si 20 la suta. Beneficiaza de procentul maxim angajatii care au peste 20 de ani vechime. In prezent, Gitlan beneficiaza de un sport de 15 la suta dar acesta a actionat in judecata ministerul solicitand sa-i acorde plafonul maxim. Cererea lui Gitlan a fost inregistrata la Tribunalul Iasi in dosarul 1455/99/2018. La ultimul termen de judecata din acest dosar, adica pe 6 noiembrie a.c, Ministerul de Interne a transmis ca de fapt Gitlan ar trebuie sa se judece cu IPJ Iasi adica cu institutia pe care o conduce. De altfel, judecatorii l-au intrebat pe Gitlan daca intelege sa se judece si cu IPJ si daca nu va raspunde pana la urmatorul termen de judecata, cererea sa va fi anulata. ”Amana cauza la data de 15.01.2019 pentru citarea reclamantului cu solicitarea de a preciza daca este de acord cu introducerea in cauza in calitate de parat a IPJ Iasi, sub sanctiunea suspendarii in lipsa unui raspuns”, se arata in minuta sedintei de judecata din data de 6 noiembrie.
Prin urmare daca acesta va fi de acord, Costel Gitlan in calitate de sef al IPJ Iasi se va judeca cu IPJ Iasi reprezentat conform Legii tot de Costel Gitlan. Ar fi interesat de vazut atunci cum se va apara IPJ Iasi, daca se va bate pentru a-si apara interesele.

Merita o leafa mai mare de 2.000 euro?

Raportat la normele Ministerului de Interne, Gitlan ar merita sa beneficieze de procentul maxim de 20 la suta, insa din punctul de vedere al performantelor manageriale am putea spune ca deja incaseaza o leafa prea mare. Asta deoarece sub conducerea lui Gitlan, IPJ Iasi nu a inregistrat progrese in combaterea infractionalitatii ci dimpotriva putem vorbi de un regres. Gitlan conduce IPJ Iasi de circa 2 ani, dupa iesirea la pensie a chestorului Ioan Scripiniciuc. Asa cum am aratat si in articolul ”Iasul raiul infractorilor. Politia a pierdut controlul” din data de 26 mai, cel putin la nivelul municipiului Iasi in aceasta perioada s-a inregistrat o crestere a infractionalitatii. Am citat atunci din documentul institulat In documentul„Planul de siguranta si ordine publica al municipiului Iasi pentru anul 2018”
postat pe site-ul primariei. Acest document prezinta scadarea perfomantelor IPJ Iasi in aceasta perioada. Astfel, unul dintre indicatorii de baza in evaluarea activitatii este numarul infractiunilor ramase cu autor necunoscut.„In mediul urban, in perioada analizata, din cele 149 de infractiuni inregistrate (infractiuni de furt), un numar de 133 au fost sesizate cu autori necunoscuti. Pe linia furturilor de autoturisme sesizate, inregistram o scadare fata de anul trecut cu 48 de fapte, dar se observa o crestere semnificativa a faptelor comise in mediul urban, comparativ cu inceputul anului”, arata documentul care se refera la rezultatele din anul 2017.

De asemenea s-a inregistrat o crestere a infractiunilor grave, cele comisie impotriva persoanelor cum ar f talharia. Grav este ca sute de ieseni au fost talhariri in plina strada, de cele mai multe ori, ziua in amiaza mare. „In anul 2017 in municipiul Iasi au fost inregistrate 256 de infractiuni de talharie (cu 41 mai multe decat in 2016, o crestere cu 19,07 la suta). Din interpretarea datelor rezulta 84,76 la suta din talhariile sesizate s-au comis pe raza municipiului Iasi. Din cele 256 de infractiuni 205 au fost comise pe strada”, se mai arata in document.

Prin urmare Gitlan merita o majorare de leafa?

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.