Justiția recunoaște abuzurile unui procuror DNA. Cunoscut judecător, victima represiunii nedrepte

3571
Radu Tarniceriu-fost presedinte Tribunalul Iasi
Radu Tarniceriu-fost presedinte Tribunalul Iasi

@ În perioada în care Justiția funcționa ghidonată în baza „protocoalelor cu SRI” un judecător din Iași, Radu Tărniceriu, fostul președinte al Tribunalului a fost trimis în judecata și condamnat în baza unor probe „ticluite” @ Un procuror al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a stabilit recent ca procurorul DNA care l-a trimis în judecată pe Radu Tărniceriu se face vinovat de savarsirea infractiunilor de „abuz în serviciu” și „represiune nedreaptă” @ Prezentăm în exclusivitate fotocopii dupa ordonanța procurorului parchetului Înaltei Curți @ Condamnat la 3 ani cu suspendare, Radu Tărniceriu cere acum revizuirea

Dacă unui judecător i s-a putut întâmpla așa ceva atunci un om simplu cum se poate apăra de abuzurile din Justiție? În perioda în care Justiția funcționa ghidonată de „protocoalele încheiate cu SRI”, fostul președinte al Tribunalului Iași, judecătorul Radu Tărniceriu a fost trimis în judecată și condamnat în baza unor probe ticluite. Abuzul a fost recunoscut recent de procurorul Sorin Eugen Iasinovschi de la Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (Secția pentru Investigare Infracțiunilor din Justiție) care a emis o ordonanță în acest sens, urmare a unei plângeri depuse de Radu Tărniceriu. Acesta a fost cercetat de procurorul DNA Emilia Eva și trimis ulterior în judecată de procurorul Andreea Nica. Procurorul Eugen Iasinovschi a constatat ca Radu Tărniceru a fost anchetat și trimis in judecată ca urmare a unor denunțuri smulse sub amenințare de procurorul Emilian Eva. Denunțurile au fost facute de Bogdan și Maria Răduc și de Emanuel Osoianu. Pe Osoianu Eva l-ar fi amenințat ca-l aresteaza in cazul în care nu formulează un denunț împotriva lui Eva. Osoianu fusese arestat intr-un dosar deschis de DIICOT si declinat la DNA. ” Cu o săptămână înainte de expirarea măsurii arestării preventive, am fost chemat la sediul D.N.A. Iasi de două ori de către procurorul EVA EMILIAN, care nu mi-a luat nici o declarație scrisă, dar in schimb mi-a impus să fac un denunț mincinos împotriva judecătorului Tărniceriu RADU in care să declar că acesta ar fi intervenit la membrii completului de judecată care judecau o intabulare pentru un teren al lui LEONTE IOAN (fost primar al comunei Gorban)”, a spus Osoianu în fața procurorului Iasinovschi.

Ulterior, Osoianu si-a retras denuntul si a fost transformat din martor in inculpat. La rândul său, în dosarul in care era cercetat Osoianu si Răduc era cercetat pentru falsificarea unor documente. Să reamintim că Radu Tărniceriu a fost trimis in judecata pentru trafic de influență  deoarece ar fi promis ca va interveni pe langa membrii unui complet civil de la Tribunal sa solutioneze pozitiv o cerere in care avea interes prietenul său, Ioan Leonte, fostul primar al comunei Gorban.

Probele au fost ticluite

 

Procurorul Eugen Iasinovschi a constatat ca denunțurile facute de Osoianu și Răduc au fost smulse prin contrangere si ca celelalte probe strânse împotriva lui Tărniceru au fost ”ticluite”. In aceste conditii procurorul DNA care l-a trimis in judecată se face vinovat de săvârșirea infractiunilor de „abuz în serviciu” și „represiune nedreaptă”. „Urmare a probelor ,,ticluite” de către procurorul Eva Emilian, prin Ordonanța din 29,09,2014 fost pusă în miăcare acțiunea penală față de Tărniceriu Radu Dimitrie, cu privire la comiterea infracțiunii prev. de art. 7 alin. 3  din Legea 78/2000 iar prin rechizitoriul din data de 05.12.2019, a fost trimis in judecată pentru faptele sus-arătate, deși acuzaliile erau neadevdrate. Așa cum rezultă din cele arătate mai sus, in cauză s-a stabilit cu certitudine ca faptele de ,,abuz în sericiu” prev. de art. 297 alin. I Cod pen. ,,cercetare abuzivă” prev. de art. 280 alin. I Cod pen, și „represiune nedreaptă”, prev. de art. 283 alin. I Cod penal, există, dar cu privire la aceste fapte nu poate fi efectuată in continuare urmărirea penală, deoarece in cauză a intervenit prescripția răspunderii penale”, a constatat procurorul Iasinovschi.

Prezentăm în exclusivitate fotocopii dupa ordonanța procurorului parchetului Înaltei Curți. În baza celor constatate de procurorul Eugen Iasinovschi, Radu Tărniceriu cere acum revizuirea (vezi aici) dosarului in care a fost condamnat la 3 ani cu suspendare. Daca cererea de revizuire va fi admisa Radu Tărniceriu se va reabilita putand reveni in magistratura.

Fostul președinte al Tribunalului vrea sa afle cum a fost urmărit de SRI

 

Constantin MAZILU

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.