Șeful Poliției l-a scăpat pe băiatul unui milionar prins cu 120 km/h în localitate. Documente

10174
montaj Costel Gitlan si Tiberiu Echimov
montaj Costel Gitlan si Tiberiu Echimov

@ Ești fiul unui milionar te prinde radarul cu 121km/oră pe strada Păcurari, municipiul Iași iar șeful Poliției se transformă brusc in avocatul tău, să nu-ți pierzi permisul @ Da, așa s-a întâmplat @ Este vorba despre Tiberiu Echimov, fiul lui Ioan Echimov, supranumit „regele asfaltului” din judetul Iași, patron al companiei de constructii Eky Sam si al restaurantului Coroana din Târgu Frumos @ Deși, Tiberiu Echimov trebuie să aibă permisul suspendat pentru 3 luni, întreaga Poliție a complotat pentru a-l salva @ Agentul de poliție de la Rutieră, Alexandru Vasilache nu a semnat procesul verbal de contraventie iar Tiberiu Echimov a folosit asta in instanță @ Șeful IPJ Iași, Costel Gîtlan a trimis la instanță o adresă prin care solicita anularea procesului verbal de contravenție @ Mai mult, Poliția a fost obligată să-i achite lui Tiberiu Echimov suma de 520 lei reprezentând cheltuieli de judecată

Un caz revoltător de blat făcut de Inspectoratul de Poliție Județean Iași de la șeful Costel Gîtlan în jos pentru ca fiul unui cunoscut milionar ieșean să-și păstreze dreptul de a conduce autovehicule deși fusese prins circulând cu o viteză de 121 kilometri/h, prin cartierul Păcurari din municipiul Iași. Se întâmpla pe data de 10.05.2020 la oră la care pe strada Păcurari se putea merge cu viteză mare. Polițistul Alexandru Vasilache se afla in timpul serviciului pe o masină a Poliției dotată cu radar. Îl oprește pe Tiberiu Echimov, fiul lui Ioan Echimov, cel supranumit „regele asfaltului din Iași” deoarece firmele sale Eky Sam si Eky Route obțin cele mai multe dintre contractele de asfaltare a drumurilor judetene si drumurilor nationale din județ și nu numai. Echimov deține de asemenea și restaurantul Coroana din Târgu Frumos. Mai departe, după ce radarul a înregistra ca mașina tănărului Tiberiu Echimov, Nissan cu numărul de înmatriculare B 567 TTT circula cu 121 km/h la o limită de viteză de 50, agentul de poliție Alexandru Vasilache se face că aplică Legea. Acesta întocmește procesul verbal seria PISX nr. 0381635, dispune sanctionarea cu 9 puncte amendă adică 1.305 lei și suspendarea permisului de conducere pentru o perioadă de 90 de zile. Toate bune până aici numai că, la final agentul Alexandru Vasilache nu a semnat procesul verbalm adică l-a scris degeaba. Omisiunea grosolană făcută la întocmirea procesului verbal ridică suspiciunea unui blat. Tiberiu Echimov, speculează acest lucru și se duce țintă în instanță și cere anularea procesului verbal de contraventie invocând ca și unic motiv de nulitate faptul că nu a fost semnat de agentul contatator. Având în vedere acest aspect, Tiberiu Echimov a cerut anularea tuturor sancțiunilor impuse prin procesul-verbal și plata de catre IPJ a unor cheltuiueli de judecata de 520 lei. Și, a câștigat (vezi aici).

Gîtlan avocatul lui Tiberiu Echimov

Mai mult decât atât în loc să insiste pentru pedepsirea contravenientului și pe pericolul reprezentat de faptul că tânărul de 28 de ani reprezenta un pericol pentru ceilalți participanți la trafic deoarece 121 km/h pe un drum cu o limită de viteza de 50 km/h, șeful IPJ Iași, Costel Gîtlan s-a transformat in avocatul lui Tiberiu Echimov. Într-o adresă trimisa instanței, Gîtlan și jurista Andreea Istrate au sustinut cu vehemență anularea procesului verbal de contravenție. În plus, am putea spune că au fost mult mai vehemenți decât avocatul lui Echimov. „Agentul constatator a omis să semneze procesl verbal de constatare a contravenției ceea ce reprezintă un alt caz de nulitate absolută prevăzută de art.17 din OG 2/2002. Lipsa semnăturii agentului constatator atrage nulitatea procesului verbal. Nulitatea se constată din oficiu. Aceste neregularități ale procesului verbal, semnalate și de petent prin plângerea contravențională creează în defavoarea acestuia o vătămare care nu poate fi înlăturată decât prin înlăturarea actului sancționator”, se arata în adresa trimisă instanței de IPJ Iași.

Publicăm in fotocopie adresa trimisa de IPJ Iasi cat și procesul-verbal de contraventie anulat de instanta. De asemenea, IPJ Iași a mai trimis la instanță documentele care atestau că aparatul radar funcționa perfect. Procesul s-a terminat recent la Tribunal și, cel mai probabil IPJ Iași a și fost executat silit pentru ca fiul de milionar Tiberiu Echimov sa-si primeasca cheltuielile de judecata de 520 lei, din banii plătiți de contribuabili.

Citește și „Dus rece pentru Regele Asfaltului. Condamnare si sechestru pe avere pentru Echimov”.

Constantin MAZILU

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.