Carrefour arunca in aer dosarul spagii de la Protectia Consumatorului

1703
Carrefour Felicia
Dana Darie a fost acuzata ca a luat mita de la Carrefour Felicia

@ Judecarea dosarului in care comisari de la Protectia Consumatorului Iasi sunt acuzati pentru luare de mita se reia de la zero in conditiile in care astazi era asteptata o sentinta @ Desi a fost audiat in acest dosar directorul Carrefour Felicia nu a reusit sa-i lamureasca pe judecatori si in aceste conditii dosarul a fost repus pe rol pentru a obtine informatii suplimentare de la conducerea hipermarketului

Rasturnare de situatie in dosarul in care Dana Mihaela Darie, fost comisar la Comisariatul pentru Protectia Consumatorului Iasi este acuzata de luare de mita. Desi in urma cu o luna judecatorii au anuntat ca se va pronunta astazi o sentinta, magistratii au anuntat astazi ce reiau judecata de la zero si asta deoarece nu s-au edificat in legatura cu raporturile din Dana Mihaela Darie si conducerea hipermarketului Carrefour Felicia. Mai exact, in acest dosar directorul Carrefour Felicia a fost audiat dupa ce se constatate ca oferise mita comisarului OPC, dar acum dosarul se va repune pe rol deoarece marturia managerul hipermarketului nu a reusit sa-i lamureasca pe judecatori.
Astfel, una din faptele de luare de mita incriminate de procurori se refera si la modul in care Mihaela Darie a obtinut o serie de produse alimentare de la Carrefour Felicia Iasi inainte de Sarbatorile Pascale din 2016. Este vorba despre
doi cozonaci, o pasca, un drob de miel si 1 kilogram de chiftelute din carne de pasare. S-a constatat ca Darie nu a platit aceste produse desi. Fiind audiati in timpul ancheiei reprezentantii Carrefour au spus ca nu i-au mai solicitat acesteia sa plateasca produsele pentru a pastra o relatie buna cu Darie. Directorul Carrefour a fost audiat si la Tribunal si lasat sa se inteleaga ca produsele au fost oferite mai mult ca un ”cadou”. Pe de alta parte, Darie a aratat ca a platit produsele respective. Avand in vedere aceasta situatie, judecatorii vor sa se lamureasca exact asupra modului in care au stat lucrurile. Contactati in aceasta seara de Dezvaluirea.ro reprezentantii Carrffour Felicia au refuzat sa comenteze.

Tot felul de spagi

Darie fost trimisa in judecata in lun ianuarie a anului 2017 fiind acuzata ca a luat mita atat de la simple magazine satesti cat si de la hipermarketuri cum ar fi Carrefour sau magazine mai mari cum ar fi Moldova Mall. Potrivit procurorilor Darie prefera sa primeasca produse printre care o pereche de incaltaminte, o minge de fotbal etc. „Inculpata a inţeles sa exercite aceste prerogative cu care a fost investită de catre organele statului in vederea realizarii de foloase pentru sine. Astfel, aceasta, in timpul exercitarii acestor prerogative, solicita si primea de la comercianţii pe care ii controla sau pe care ii controlase (deci persoane care au fost sub autoritarea functiei cu care fusese investita) diferite bunuri“, se arata in rechizitoriu.
Alaturi de Darie a mai fost trimis in judecata si un coleg de-al sau si anume Leonida Barbu care a fost judecat separat deoarece a recunoscut faptele. Acesta a fost condmnat la 3 ani de inchisoare cu supendare.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.