Sentință definitivă! ‘’Doctorul inimii’’ judecat pentru corupție după 3 ani de tergiversări

6553
Grigore Tinica
Grigore Tinica

@ Curtea de Apel Iași a decis astazi in Camera Preliminară să înceapă judecata pe fond in dosarul in care cunoscutul medic Grigore Tinică a fost trimis in judecata pentru fapte de corupție @ Avocatii au reusit sa tergiverseze timp de 3 ani judecarea acestui dosar invocand tot felul de exceptii in Camera Preliminară

După 3 ani de tergiversări determinate de o multime de exceptii invocate de avocati, magistratii Curtii de Apel Iasi au decis astazi sa inceapa judecata pe fond in dosarul in care Grigore Tinica, managerul Institutului de Boli Cardiovasculare Prof. Dr. G.I.M. Georgescu” Iași a fost trimis in judecata pentru fapte de coruptie (vezi aici). Tinică a fost trimis in judecata de DNA Iasi pentru abuz in serviciu alaturi de Victor Fărcășel, directorul administrative al Institutului si de Nicolae Gabriel Alexoae patronul Almar Med SRL. Tinica si Farcasel vor fi judecati deoarece au platit de doua ori lucrarile de reparatii pentru o sala de operatii iar patronul Almar Med SRL va fi judecat deoarece a incasat abuziv acesti bani si asta deoarece firma sa nu e executat lucrarile care i-au fost platite. Prejudiciul stabilit de DNA in acest dosar este de  407.000 lei. Mai mult Tinica si Farcasel sunt acuzati ca au mintit trimitand Ministerului Sanatatii solicitare de finantare pentru sala de operatii in conditiile in care lucrarile erau deja efectuate. ‘’La sfârșitul anului 2010, inculpatul Fărcășel Victor, în calitatea menționată mai sus, în înțelegere cu inculpatul Alexoae Nicolaie-Gabriel, a întocmit și comunicat la Ministerul Sănătății o notă de fundamentare în care a inserat date false, prin care solicita ajutor financiar în vederea efectuării unor investiții în cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. G.I.M. Georgescu” Iași ce priveau reabilitarea și dotarea unei săli hibride de chirurgie cardiovasculară. Solicitarea inculpatului Fărcășel Victor a fost transmisă în condițiile în care lucrările de amenajare ale acelei săli fuseseră executate de societatea administrată de inculpatul Alexoae Nicolaie-Gabriel, în calitate de subcontractor, și recepționate la data de 20.05.2009. În acest context, în perioada noiembrie-decembrie 2010, inculpatul Fărcășel Victor, pentru a crea o aparență de legalitate pentru efectuarea viitoarelor plăți ilegale, a inițiat și participat în mod nemijlocit în procesul de derulare a unei proceduri fictive de achiziție publică pentru atribuirea contractului de lucrări societății administrate de inculpatul Alexoae Nicolaie-Gabriel. La data de 29 decembrie 2010, la aproximativ trei săptămâni de la încheierea contractului, inculpatul Fărcășel Victor, cu încălcarea prevederilor legale, a semnat o ordonanțare de plată prin care s-a dispus transferul sumei de 407.000 lei din contul Institutului de Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. G.I.M. Georgescu” în cel al firmei administrate de inculpatul Alexoae Nicolaie-Gabriel, reprezentând plata lucrărilor pretins executate. În realizarea demersurilor infracționale, inculpatul Fărcășel Victor a beneficiat și de ajutorul managerului Tinica Grigore care a semnat mai multe documente necesare pentru organizarea licitației și pentru plata lucrărilor pretins executate’’, a aratat DNA (vezi aici).

Reamintim ca in acest dosar Tinica a fost cercetat si pentru luare de mita dar in final procurorii DNA au ales sa claseze acuzatiile de spaga. Detalii despre cercetarile initiale efectuate in dosar am prezentat in articolul ‘’Clanurile spagilor de la Cardiologie. Detalii in exclusivitate din ancheta DNA’’.

 

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.