Taximetristii ieseni vor organiza proteste de amploare. Sute de masini in mars pe strazile orasului

3073

@ ”Protestam impotriva pirateriei din transporturile rutiere a concurentei neloiale si subminarii economiei nationale. Concurenta neloiala practicata de Uber, Taxify si alte aplicatii similare, aduce grave prejudicii industriei transporturilor”,a spus Mircea Manolache, presedintele Camerei Taximetristilor

Sute de taximetrisi vor protesta la Iasi in zilele de 13 – 14 februarie intre orele 9.00 – 15.00 in cadrul unui miting organizat chiar de Camera Taximetristilor. Toate firmele mari de taximetrie din Iasi se vor alatura acestui protest. Principala nemultumire a taximetristilor ieseni este legata de faptul ca autoritatile nu intervin sa sanctioneze entitatile care practica serviciu de transport public de persoane fara a avea autorizarile prevazute de Lege fiind vizate direct de acest protest aplicatiile Uber si Taxify. ” In timp ce noi, transportatorii autorizati trebuie sa detinem statie de emisie receptie, frecventa radio (ANCOM), dosar medical, PSI pentru soferi, asigurare soferi si bagaje, ITP la 6 luni, atestat de sofer, vopsirea autoturismului in culoare galben, atestat de persoana desemnata, agreare taxi, metrologia aparatului de taxat, autorizatie de functionare la primarie, cazier fiscal si alte taxe si impozite platite in Romania, colaboratorii Taxify trebuie sa detina doar buletin, permis de conducere si o copie a certificatului de inmatriculare”, a declarat Mircea Manolache, presedintele Camerei Taximetristilor din Iasi.
Acesta a adaugat ca numai in municipiul Iasi sunt 12.000 de persoane care depind de aceast activitate economica si care vor ramane fara venituri daca statul va continua sa tolereze pirateria in acest domeniu. ”Sunt peste 12.000 de ieseni (3.000 de taximetristi si familia acesotra) in pericol sa isi piarda venitul castigat cinstit in favoarea unora care il castiga necinstit. Concurenta neloiala practicata de Uber, Taxify si alte aplicatii similare, aduce grave prejudicii industriei transporturilor (care genereaza milioane de euro pentru bugetul national, prin plata taxelor si impozitelor). Protestam impotriva pirateriei din transporturile rutiere, a concurentei neloiale si a submninarii economiei natioale. Alaturi de noi vor participa si cetateni ai Iasului, care nu sunt de acord ca din tara sa iasa zilnic cateva milioane de euro prin intermediul acestor aplicatii”, a mai spus Mircea Manolache.
Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.