Șefa de la Palatul Culturii va fi schimbată din funcție după 15 ani de activitate

8134
Lacramioara Stratulat
Lacramioara Stratulat

@ Potrivit unor surse, Lăcramioara Stratulat va ocupa in perioada următoare un post la Institutul Cultural Roman

Lăcrămioara Stratulat, managerul Complexului Muzeal Moldova va parasi functia in perioada urmatoare. De altfe, Stratulat și-a pregatit plecarea. Zilele trecute aceasta a candidat pentru postul de director adjunct al instituției (vezi aici), pozitie care-i permite sa se transfere in perioada urmatoare pentru un la filiala din Roma a Institutului Cultural Roman. „Deocamdata am luat nota maxima la evaluarea finala. Aceasta evaluare imi permite să mai rămân 5 ani la conducerea Complexului Muzeal”, a spus telefonic Lăcrămioara Stratulat.

Aceasta conduce Complexul Muzeal Moldova din anul 2007. Complexul Muzeal Moldova administreaza cele mai importante muzee din judetul Iasi, inclusiv cele din Palatul Culturii dar si Palatul de la Ruginoasa.

Constantin MAZILU

 

103 COMENTARII

 1. Scapă instituția de o escroacă! A manevrat tot ce a putut si a ajuns … unde a prestat cu patos!!! Rămâne…praf si pulbere in urma: muzee distruse si un colectiv destrămat!!!

 2. Tot cu coada sus!
  Om fără caracter! Ce mai avea de făcut in aceasta instituție, pana la ea condusă de oameni de valoare?!!! Un Audit ceva…nu s-ar preta???!!! Cad tavanele peste exponate, după măreața restaurare!!! Delapidare la Muzeul Unirii…etc!!!
  Zuluf blond…si mult vid!!!

 3. Slugile ei de la marketing și de la Personal,cu cine rămân? Cu care mănâncă bănuți frumosi pe proiecte și cu celalalta angajau după bunul plac toate lichelele le -a adus în Palat.
  A distrus vaca tot în Palat

  • Dar pe langa aia, mai sunt si altii. Complici sunt si cei care participau in Consiliul de Administratie, si mai presus de oricine, eminenta de la resurse umane care ii indeplinea cu exces de zel toate fanteziile legale si ilegale ale acestui personaj de trista amintire speram. Toate aceste combinatii cu proiecte, achizitii, angajari, cheltuieli etc. trebuie sa iasa la suprafata iar cei vinovati de ceea ce s-a intamplat in lunga domnie a celei din titlul articolului sa raspunda

 4. O idioata fără scrupule, o încrezuta de 2 bani, o țăranca de pe lângă Bacău a venit sa distrugă ce era valoros și în Iași.
  O infatuată, amanta lui(…) de la Țăranul Roman,geloasă pe femei cu adevărat frumoase și cu caracter!
  Chair asa un DNA ceva? S-ar impune,la cat a supt din 2007 cu atâtea muzee în restaurare

 5. Își punea idioata ca sa fie trecuta ea prima pe lucrări și articole și apoi cei care le scriau cu adevărat😡
  În viata ei asta n-a scris nimic și doctoratul i l-a facut… Știe ea cine!!!
  O RATATA cu ifose!

 6. Ce sa mai conduci tu 5 ani? Ai fost formal demisa pentru competenta ta! Daca ar iesi la suprafata toate mizeriile pe care le-ai facut, cred ca ar fi de noaptea mintii!

 7. Sa de cu subsemnatul la DNA ca a furat pe rupte la amnejarile celor 4 muzee ; cad pereții la palatul culturii,marea restaurare și la celelalte muzee e la fel.
  Fosta complice s-a pensionat și acum și-a angajat o nulitate care nu știe ce e cu ea de la CFR,Contabila șefa ca sa -i acopere mizeriile.
  Din SECRETARA ei a făcut-o muzeograf, o infatuată și aia de port gust, numai vorbim de angajările făcute cu subiectele date dinainte,,concurenților ” de către marea VÂNZĂTOARE DIN magazin COPOU, care si aia se credea marea șefa 🤮de la resurse umane și angajau doar rude, pe fii su, mai sunt la celelalte muzee mama/ fiica, verișori etc
  Ți-e greață ce a putut face asta în atâția ani din palat, pacat ca a fost tolerata atâta timp!!!!
  Se purta iidoata ca un stapan pe moșia lui ma sa și angajații ca niște sclavi… Prosti, pentru ca DOAR EA E DEȘTEAPTĂ! Ce nu știți?

 8. Madam ai fost formal demisa sau ți s -a dat sansa sa pleci cu,, capul sus ” pt ca tu nici în ruptul capului nu ai fi dat drumul la scaun, să-ți asiguri un alt locșor călduț.Speram acolo sa fii pusa la punct!!!!
  Și chair de te vei întoarce (ca locul ți l -ai asigurat) tot NU VEI FI PLĂCUTĂ ÎN VECI DE ANGAJAȚI ȘI DE OAMENI ÎN GENERAL CU CARE VII ÎN CONTACT.PENTRU CA EȘTI O ACRITURA REA!!!!
  Sunt curios ce vor face angajații,,tai” de pe moșia ta când vei pleca? 🤔 Aia din Bacău au dat chef de bucurie!😂😂😂😂Aaa sa-ti iei și scroafa / puricica de la Marketing, șefa e neagra de supărare ca n -ai numit o pe ea în locul tău cu drept de semnătura cand erai plecata ci pe alta!;) 😝

 9. Un om mic in urma caruia nu ramane nimic, doar ura! Asa cum e condus atatia ani, cu multa ura ai dispret impotriva oamenilor! Asa sa iti ajute Dumnezeu, cat rau ai facut!

 10. Adio madam. Nu vei ajunge la Roma. Ia-ti gândul. Vei ajubge acolo unde îți este locul. Dosarul este pregătit. Afirmația ta: am făcut pentru palat mai mult decât a făcut Dumnezeu, arata ca ai probleme psihice reale. Sa-ti fue rușine mediocritatea lumii. Sunt mukte de spus. DNA-ul își va face treaba. Din partea mea doar greturi am pentru tine!! Adio madam

 11. Ar trebui sa o iei cu tine, pana nu o ia DNA-ul si pe cea care te-a supraveghet la ultimul concurs. Ca ai evoluat si tu 😉 ai ajuns sa fii păzită de o fosta vânzătoare la Super Copou si acum marea economista cu care făceai blatul la angajări. Întâi se știa persoana, apoi se puneau condițiile, dupa care “directoarea” de Personal ii dădea subiectele.
  Asa AU AJUNS SA SE FACA ANGAJĂRI IN PALATUL CULTURII, numai rude si nulitati care si dădeau aiere si mergeau cu pâra la tine,crezându -se superiori in fata adevăraților specialiști

  • Supravegheat? Neeee. Sa se verifice înregistrările de la examen și dacă ele dispar atunci…. Cert este ca toată gasca ei de pensionari reangajati cu legături mafiote locale și nu numai, trebuie sa plece. Demiși din funcție toți șefii de secție care au stat nepăsători la aceasta profunda degradare a instituției și umilirea angajaților. Sa va fie rușine dragi „colegi”. Dar parca poți sa le reproșezi ceva- bar în subsolul muzeului Kogălniceanu, bani grei dati la firma de casa Sophia s-o alte firme de apartament cu 8n singur angajat- sa cumperi draperii pt doua birouri în valoare de 7000 de lei, cuptoare cu microunde, dotare bucătărie personala manager, camera de oaspeți mobilata cu mobila stil, softuri fără valoare ( cică pentru vitrina rotativa ) etc. dar sa nu ai bani pentru niște amărâte de umidificatoare sau uscătoare de ambient pentru OBIECTELE DE PATRIMONIU DIN MUZEE- angajarea cumătriilor ( pe mica cumătrita ,pentru aptitudinile de coafeza a fost ridicata , în nici doi ani de la angajare la gradul maxim 1A) și multe altele sunt dovezi ale unei găști mafiote care trebuie sa plece odată cu ea. Rancea este mic copil pe lângă acest personaj.

 12. Puteai sa te iei de mana cu gospodina de la Unirii,Ichim nu sa de bați cu ea ca amandoua sunteți la fel : ce a lasat aia la Unirii ura și dezbinare asta ai lăsat și tu un urma ta

 13. Acest ultim examen este dovada clara a aranjamentelor ei!!! Așa au fost toate examenele din viața ei! Au fost grele subiectele! Dură si comisia! Sper sa faci fata interviului!!! Om fără demnitate! Plecai naibii si gata!!! Cucoana parvenita!

 14. Aoleu! Atenție la drum, sa nu faci accident! Ca după ultimul, nu ai înțeles nimic!!! Sa-i fie fie țărână ușoară lui Val Condurache! Ai implicații nefaste și in cazul asta! De el ne vom aminti cu drag toată viața! Un om care a clădit, nu a dezbinat! Respect!!! Vei plăti pentru multe!!!

 15. Nenorocito când ai venit în 2007 la palat spuneai într un interviu ca tu nu vii pt funcții,,ca ești sătula ca ai condus 11 ani la Bacău și dacă nu vei fi buna îți vei da singura demisia ”
  Fă ordinaro, n-ai fost buna! Ți -ai dat demisia?
  Ai fost decorata și tu și răposatu de Vatican pt serviciile aduse Vaticanului?! 🤔Care servicii???
  Ce ai vândut???

 16. Pentru toti sustinatorii, lingatorii, slujitorii lui Stratulat acu luati un frigider de carne de la noi toti astia care am luptat ca ea sa se duca…..!anunt pe aceasta cale ca nu avem concursuri pentru limba spaniola, cursuri de coafat , cursuri de calculatoare, cursuri de head hunter proiecte europene, cursuri de analize chimice sau de personal, juridice si multe altele.Acestea speram sa se fi incheiat si odata cu asta si personajele sustinute sa plece la pensie sau sa capete verticalitate.
  Nu pot spune decit ca am scapat de ea, sa ne bucuram cum s-au bucurat cei de la Bacau la plecarea ei care au petrecut 3 zile….noi vom petrece restul timpului!
  Stratulat e istorie , una neagra a Palatului Culturii plecarea ei fiind cel mai frumos cadou de craciun care il puteam primi!Viva la revolucion si bye bye Stratulat !

 17. Numai pe coafeza? Nuuu și pe bărbata su la angajat acu 2 sau 3 luni sa fie acolo tot neamul ca asa e peste tot la toate muzeele inclusiv la muzeul de la Ruginoasa,neamuri, la Contabilitate, etc
  Pleacă naibii de idioata! O sa te urmeze moartea subita a săracului Condurache,nu era băgat în mormant și tu abia așteptai sa i iei locul, TU L-AI BĂGAT!
  SA -I FIE ȚĂRÂNĂ UȘOARĂ!

 18. Odată cu ea sa plece și umflata de Coralia C marea directoare de la marketing 😂m3, o țaranca penibila cum a venit în Palat cum a ridicat -o și pe asta ca de urata ce era nu putea sa -i facă concurenta lui madam Stratulat, asa ca a folosit -o sa -i facă proiecte și mulgeau amândouă BANI GREI, Euro de fapt.
  Aloooo auziti jigodii?! Și aia de la resurse,duamna ” VÂNZĂTOARE DE LA MAGAZIN COPOU, Mirela plecați cu jigodia sau ciocul mic și băgați capul în pământ
  Și sluga slugilor SECRETARA,Otilia care chipurile e muzeograf?🤮când a făcut cursurile de muzeograf la București? Pardon le-a cumpărat managera se știe! Ce nu putea mușchiul ei?💪

 19. Punctual aceasta directoare sa dea cont la organele de control>
  -cum a luat pamintul din pacurari de la Cosereanu
  -cum a facut casa din pacurari concomitent cu restaurarea Palatului
  -cum a reusit sa o bage pe fiica sa in proiectele europene de la Palat
  -cum a reusit cu infrastructura Palatului sa o propulsesze pe fiica-sa la facultatea de arte
  -cum folosea masina in interes personal
  -cum justifica in ultima declaratie de avere cei 15000 de euro aparuti
  -cum a facut doar angajari dubioase doar cu conditii stabilite de dinsa ajutata de marea sefa de personal ( o alta penala cu delapidare in tinerete ca vinzatoare la libraria Copou)
  -cum facea contracte preferentiale cu anumite firme si primea spagute
  -cum le tinea in spate pe Butnaru si pe Luminita de la capatul tunelului ca sa acopere toate minarelile ei
  -cum a facut cu detasarea celor 2 posturi cele ale lui Afloarei si ale lui Chelaru care ulterior s-au dovedit a fi trafic de influenta descoperit cu un articol in ziar
  -cum a organizat concursul pentru ultimele doua posturi esentiale din palat cea de director tehnic si de contabil sef , demontind camerele de luat vederi din sala de concurs cu 3 zile inainte de examen , concurentii fiind unici candidati si fiind deja cunoscuti cu mult inaintea examenului
  Va fi o sarcina grea pentru noul manager care va trebui sa afle toate aranjamentele, abuzurile, hotiile , incalcari ale legii in domeniul angajarilor de personal, traficul de influenta facut in acest scop, incasari ilegale de sume din proiectele europene si probabil multe alte nereguli.

  • Sa dea socoteala pt TOT!!!!😡
   Folosea mașină instituției în scop personal? Pai săracul domnul Val Condurache, sa -i fie țărână ușoară a murit saracu de scârbă ( s a accelerat cancerul) din cauza ca a cumpărat aceasta masina ( bine erau motive,se ntelege) iar ea Stratulat făcea cărțile în pat cu Nițulescu 🤮
   Pentru TOT s a ea socoteala iar noul manager sa știe tot și sa caute ANGAJARILE TOATE FĂCUTE DE STIMABILA STRATULAT! Toți sunt cumatri, familii, cloaca de oameni zero care nu se sfiesc sa -și dea aere într -o înstitutie de cultura,știind ca au,,spate”
   Toți sa fie supuși de noul manager la un adevărat EXAMEN
   Cat de pământul de la Cosereanu și averea ei se știe cat A FURAT DIN CELE 8 MUZEE RESTAURATE
   PUȘCĂRIA TE MANANCA

 20. Vreau sa transmit un mesaj pensionarilor reangajati de Marea Lacramioara:

  E TIMPUL SA VA FACETI BAGAJELE SA MERGETI ACASA LA PENSIE!CHELTUITI BANUL PUBLIC SI NU SE VEDE NIMIC IN URMA VOASTRA, SUNTETI DEPASITI DE SITUATIE!
  DACA MAI AVETI IN VOI PUTINA DEMNITATE IN VOI, E MOMENTUL SA VA RETRAGETI!

 21. Citind cele anterioare, se pare ca in aceasta institutie bugetara s-au comis abuzuri de tot felul, fapte ilicite si tot asa. Cum a fost posibil sa se musamalizeze fapte destul de grave? Mai mult, se pare ca acestea s-au perpetuat in timp. Si totusi, nimeni nu s-a sesizat, iar banul public a fost … sub diverse forme!

 22. L.S., iti meriti soarta si este demna de intregul dispret al angajatilor care au avut ghinion sa munceasca sub conducerea ta. O conducere bazata doar pe dezbinare si ura, ajutata fiind de unii angajati pe care i-ai manipulat dupa vointa ta. Un om lipsit de valoare, plin de frustrari, care si-a urmarit doar interesul pur personal folosindu-se de institutie, de personalul angajat si de resursele statului! NU NE VEI LIPSI NICIODATA! Arrivederci!

 23. Se pare ca sunt mult prea multe de anchetat. Lista de angajari, cu nume avand tot felul de conexiuni in contra-partida cu interesele strict personale, achizitii dubioase cu aceleasi firme, proiecte peste proiecte si bani incasati, probleme adevarate legate de domeniul cultural ignorate, nepasare, incompetenta, aroganta, lipsa de educatie etc. etc. Cam astea au fost marile realizari!

 24. Citesc și nu încetez sa ma minunez cat de,,iubita ” a fost aceasta doamna?! IUBITA RAU,DA!!!!
  Mi-am amintit-o pe aceasta distinsa doamna cum într-un cerc de amici povestea cat de multe a realizat ea SINGURA în toate muzeele,de te lua durerea de cap și mai,mai ca o credeai! (Glumesc)
  EA,doar EA a făcut totul de incepusem sa ma gândesc ce profi e și ca are multe specializări : de la constructor la restaurator,muzeograf,conservator și ce-o mai fi.
  Greata, greata!!!
  De fapt O MARE FRSUTRATA,SNOABA!
  Sa dati putere prostilor și parveniților!
  Asta a făcut ea : a angajat oameni după chipul și asemănarea ei

 25. Dragi oameni buni!. Este o nebunie siropoasă in comentariile postate.Nu sunt specialist dar din cât îmi dau seama 95% din comentarii sunt postate de personalul din instituție. Eu ca simplu Vizitator al muzeelor și iubitor de cultura m-am revoltat până la Dumnezeu de cele consemnate in comentariile postate. Concluzie…. Unde mama dracului e poliția , DNA-ul, corpul de control al ministerului culturii? Idioții ăștia toți la un loc nu citesc ce strigă disperarea unor oameni dintr-o instituție bugetară ?

 26. Am și eu o întrebare, de ce rezultatul acestei evaluări nu apare nici pe site-ul ministerului culturii și nici pe site’-ul palatului. Care este de fapt adevărul? Vrem și noi sa știm ce nota a luat individa. Dacă pe site-ul ministerului apar tot felul de știri, concursuri și alte evaluări, de ce cel al doamnei nu este trecut. De ce aceasta secretomania. Ar fi culmea sa fie și asta o minciuna

 27. Toate aceste comentarii ar trebui sa ajunga listate la noul manager ce va veni pentru a fi pus in tema.Toti cei care am comentat aici suntem angajatii Palatului Culturii ca sa subscriu la un comentariu care pare a fi din afara, le-am facut pentru ca am adunat multe nemultumiri, nedreptati, umilinte.Aceasta individa a practicat in institutie un sistem securist de dezinformare-totul pe tacute (exemplu fiind scoaterea postului de director adjunct ) , pe ascuns , pumnul in gura, daca spuneai ceva erai amenintat sau santajat, sefii de sectie , puisor, butnaru si bulancea i-au tinut spatele, nici unul din ei nu scoteau vreun cuvint.Nu a avut curajul in ultimul consiliu de administratie sa spuna ce are de gand dand dovada de o lasitate extrema.Caracterul ei mizerabil si-a spus cuvintul pina in ultimul moment cind toti oamenii ei au ramas cu ochii in soare(cei care nu stiau, o parte cunosteau intentiile ei).
  In concluzie, Stratulat has left the building and that’s great!

  • Da, numai ca, atâta timp cât eu vad ca totul este făcut pe ascuns, am convingerea ca noul manager va fi tot de teapa ei nu risca ea pușcăria, pentru ca, intr-o societate normala, locul ei ar fi la răcoare. Mintea ei lucrează doar pe smecherii, și asa sunt și cei din jurul ei. Cred ca și postul de manager este deja atribuit unui personaj din grupul ei de mafioti. Nu realizați ca o investigație reala a DNA -ului ar descoperi , în cultura, o rețea națională de spălat și de furat din banul public, rețea din care ea și țiganul de Nițulescu fac parte? Toți pașii decretrafere a ei au fost gândiți de toți, asa ca voi, sărmanii luptători din palatul culturii, jocurile murdare continua, iar nenorocita asta batrana își va continua hotiile pe alte meleaguri. Nu o va ancheta nimeni. Nu vedeți ca nici un alt ziar nu a preluat știrea? Chiar nu înțelegeți ca nici un politician din Iași nu va accepta ca adevărurile și mizeria de sub preș a acestei nenorocitw sa iasă la suprafață pt ca toți sunt cumpărați de ea. Șantajul este mai presus de adevăr, iar la asta este atât de maestra! Du-te dracului parvenita dracului. Am convingerea ca morții familiei tale se întorc în mormânt de groaza ta. Ești o bestie și tu știi asta.

   • Si mai vreau sa adaug ceva. Vad ca tot loviți în Mirela Spanu. Mirela este o victima. Victima ei. Băiatul Mirelei a fost angajat în palat , pe vremea d-lui Condurache. Pentru smechera de Stratulat a fost un motiv bun da a-i impune d-nei spanu o anumita conduita: faci ce spun eu, sau băiatul tău care are și el dou copii) își cauta loc în alta parte. Eu asa vad lucrurile. Ovidiu este un băiat bun care nu a făcut rău nimanui în instituție, și după câte știu, nici Mirela. Nu o mai ostracizati atâta, ca nu merita asta. Ce ați fi făcut voi în locul ei? O vedeți plina de bani și de aur? Nu, este o mama și bunica care face orice pentru familia ei, fara sa facă rău cuiva. Sa fim serioși,, vreau sa văd și eu cine are tupeul sa afime că s-a angajat la palat fără nici o intervenție. Atât am avut de spus. Sa auzim de bine ca de rău, m-am saturat. Și Da, dacă Diavolul ar exista, ar avea cu siguranță chipul d-nei amintita în articol, dar de „dusi” numai de bine.

 28. Pentru Clara……daca si Mirela mai este victima sa fim seriosi?Nu o obliga nimeni daca avea coloana vertebrala dar ii placea postura de om bagat in seama, a devenit aroganta, iar acum e singurica in fata lupilor asa ii trebuie si altii au fost fortati si au refuzat ea de ce a acceptat?In plus nimeni nu a pus-o pe Mirela sa isi aduca fiul la Palat, da? ca sa fim clari in momentul in care lucrezi cu rudele in acelasi loc exista riscuri asumate.Iar de Ovidiu o fi el bun la suflet nu zic nu, dar cind a fost reducerea de personal era pe cale sa iasa la propunerea lui Chririta si din cauza lui Mirela a zburat Morosanca.De ce nu il plingi si pe Vadim care era sotul lui Cici mult mai vechi ca Ovidiu si totusi a fost dat afara.Plus domnul Ovidiu sa vina la program nu sa fie cautat de directoare acasa el fiind fara cerere de concediu sau liber, plus ca mai tot timpul il vezi plecind din institutie!E unul dintre angajatii care a facut facultate la zi in timp ce era angajat cu norma intreaga la Palat, cum explici asta?Sa intram in mai multe detalii despre familia Spanu?Nu cred ca mai trebuie, cert este ca acu sa nu pozeze in victima ca atunci cind ii era bine si incasa si din proiecte si ea si fiisu nu spunea nimic.Sa lase nasul jos si sa fie cu mai multa coloana vertebrala ca si lui butnaru i-a dat cu tifla dupa ce a plecat.

 29. Pentru Clara……daca si Mirela mai este victima sa fim seriosi?Nu o obliga nimeni daca avea coloana vertebrala, dar ii placea postura de om bagat in seama, a devenit aroganta, iar acum e singurica in fata lupilor! asa ii trebuie si altii au fost fortati si au refuzat ea de ce a acceptat?In plus nimeni nu a pus-o pe Mirela sa isi aduca fiul la Palat, da? ca sa fim clari in momentul in care lucrezi cu rudele in acelasi loc exista riscuri asumate.Iar de Ovidiu o fi el bun la suflet nu zic nu, dar cind a fost reducerea de personal era pe cale sa iasa la propunerea lui Chririta si din cauza lui Mirela a zburat Morosanca.De ce nu il plingi si pe Vadim care era sotul lui Cici mult mai vechi ca Ovidiu si totusi a fost dat afara.Plus domnul Ovidiu sa vina la program nu sa fie cautat de directoare acasa el fiind fara cerere de concediu sau liber, plus ca mai tot timpul il vezi plecind din institutie!E unul dintre angajatii care a facut facultate la zi in timp ce era angajat cu norma intreaga la Palat, cum explici asta?Sa intram in mai multe detalii despre familia Spanu?Nu cred ca mai trebuie, cert este ca acu sa nu pozeze in victima ca atunci cind ii era bine si incasa si din proiecte si ea si fiisu nu spunea nimic.Sa lase nasul jos si sa fie cu mai multa coloana vertebrala ca si lui butnaru i-a dat cu tifla dupa ce a plecat.

  • Ok, aceste aspecte nu le cunosc. Chiar nu le știu. Regretabil. De Vadim și de dna Morosan îmi aduc aminte cum, în 2010, au fost dați afară, fără nici un regret. Soția lui Vadim lucra în palat pe un salariu mic, iar în familie aveau doua fete încă eleve. Cum de nu le-a durut sufletul pentru situația disperata în care îl puneau pe cel care le făcea tehnoredactarea tuturor lucrărilor asa zis „stiintifice”? (Jenant) . Cât despre dna Moroșanu, mai avea trei ani pana la pensie, deci sub cinci ani, când au dat-o afara. Conform legii un angajat care are sub cinci ani pana la pensionare, nu poate fi dat afara decât pentru abateri grave. Știu ca atunci , dna Moroșanu a venit la palat și, de jena ilegalități înfăptuite, si-a dat demisia. Credeți ca a suferit cineva pentru acest gest de demnitate? Nu, au răsuflat ușurati ca au mai dus de nas pe cineva. Da, aceștia sunt cei din jurul lui Stratulatt. Oameni fără constiinta, fara frica de Dumnezeu, care s-au vândut ieftin pentru bani. Cu ei Iadul va fi plin, va asigur. AMIN!

 30. Cine a facut facultatea la zi in timpul progamului? Cine a venit la servici cand avea chef? Cine se ducea toata ziua dupa copii? Si daca au fost asa asupriti si santajiti, cine incasau la proiecte?? Cine si tot cine si tot asa!

 31. Se muta atentia, intentionat sau nu, de la cea vinovata de toata starea de fapt!! Cei doi sunt doar niste profitori, ciugulind, ca inca cativa, firmiturile aruncate de conducere! Asta nu scuza insa aroganta si proasta crestere.

 32. În memoria colegilor pe care i-a asuprit și de care si-a bătut joc, colegi care nu mai sunt printre noi (deplorabil madam ca ALA a plecat din aceasta lume și nu a finalizat monografia palatului, lucrare pe care, fără nici o contribuție, urna sa fii coautor), în cinstea tuturor colegilor care i s-au opus cu stoicism și care nu au acceptat injosirea și care continua lupta împotriva unei parvenite, dosarul cu nelegiuirile ei și ale găștii susținătoare ei, va pleca în aceasta seara către toți parlamentarii (senatori și deputati) de la toate partidele, comisiile de cultura și ministerul culturii, plus parchet. Acum sa te vad. P.s. am auzit ca intr-o disputa cu un coleg, i-ai spus neamical, ca nici un ziarist nu-l va lua în seama. Iti amintești madam răspunsul lui? Genial, dealtfel ! Dacă îmi dau pantalonii jos lângă statuie și rămân in fundul gol, aduc toți ziariștii la palat!! Cam despre asta este vorba. Asta îți este nivelul.

 33. Vulpita cea șireata sau sunt mai multe 🤔? Da,clar sunt mai multe dar sa le luam pe rand : nimeni,dar nimeni nu poate concura,dragelor cu Vulpița șefa 😂aia de a venit din gaura din Bacău, cum nu știto cine? Profesoara, pardon inspectoarea, ufff aveți dreptate astea erau meseriile din trecut da, da muzeografa din Bacău, Eiii,cum? Nu?? Nu,muzeografa? Arheoloaga? DA, Da Arheoloaga care a și-a dat doctoratul a 2 oara ce-i drept ( ca prima data a fost exmatriculata) nu, nu în arheologie ci în istorie daaaa, istorie pură, aa un fel de Tematica a muzeului din Bacau, Bineee îmbrăcată sub denumire pompoasă dom’le!!!!
  Tematica?😱pai, fraților o tematica o face un simplu muzeograf, cum ea MĂREAȚA, NEPRIHĂNITA, INTELIGENTA LUMII, a avut aceasta teza de doctorat?????OMG!!

  Nu va mirați,asta a e NIVELUL INTELECTUAL AL LUI VULPIȚA,LĂCRĂMIOARA!
  O mizerie de om! O mizerie de caracter! După care nu se merita nici sa scuipi….! Ei, serios!
  O inculta ce se pretinde intelectuala și văzând frustrata ca nu se poate ridica la nivelul specialiștilor din muzeu,ghici ce făcea? 🤔îi amenința, le vorbea ca o vampă ce este, îi i vrajbea unul impotriva celuilalt, chestii de astea de,,intelectul ”!
  Fetito tu nici sa conduci o grădiniță nu ai fi fost buna dar’minte o înstituitie ca Palatul Culturii!
  Aloooo,vulpita șireata care ești,tu aia care declarai presei :,,eu sunt o femeie puternica 😂 (care puternica? mai bine perfida) care iubesc cultura ( iubești pe dracu, iubești banii) stau jn palat și 12 ore ” what????? Vulpita vezi ca stai prost la capitolul matematica : Cum stai tu 12 ore în Palat, când mai aveai ore la Univ, la Arte, etc (ca tu ești geniu și Iașul nu exista fără tine,prof univ.numai sunt)?!
  Vezi, vulpita? Ca ești și mincinoasa? Ai sa -l întreci pe Pinocchio….
  Ai găsit vulpita, de -a lungul vieții fraieri care ți -au scris lucrările, ți-ai ținut cursurile de muzeologie cand erai chipurile prof la Master, ți -au scris,deci și lucrarea de doctorat, și tu doar de făleai cat de buna și deșteaptă ești tu pt sec 21.
  Heloooo, sa scuipam în sân, Doamne ferește sa te mai fi înmulțițit!!
  Auzi, ia-ți talpasița cat mai poți ( ia-o,te rog eu 🙏și pe prietena ta care e leit la caracter cu tine / Aurica primărița /gaurica) și vorbește,vezi cu Elon Musk, sa va ia și pe voi în următorul zbor pe luna!
  Îi vom rămâne recunoscători o viata!!🥺😂😂😂

 34. Acum la nou manager, sa vedem vechile metehne ale sefilor de secții!!! Rușine sa va fie v-ați aruncat subalternii in umilințe, ca sa dați bine in fata cucoanei psihopate! Se hrănea din amărăciunea altora!
  Ați uitat ca i-a grăbit boala lui Val Condurache, un om adevărat care v-a ajutat pe toți!!!! V-ați gudurat pe lângă aceasta mizerabila ca niște farisei!!! Lipsa de caracter!!! Va simțiți bine?!!!! Întreb si eu asa!!! V-ați mai amintit de Val????

 35. Sa nu uitați sticlele de vin Cotnari, apa, Doamna Manager, sa o luați, apa e scumpă in Italia!!! Cât o sa puteți, restul lăsați fetei, săracă! Nici ICR-ul nu mai este ce a fost!!! Nitzica implicare a domnului profesor si paaac….Grantul. La câți bani a încasat de la palat, îl cred!!! Vaaai de capul vostru…..ceata scăpată de sub control!!!! Și tot niște ratați veți rămâne!!!!

 36. Da, saracu ‘ Sorin d zeu sa l odihnească urma sa termine monografia și era OBLIGAT sa intreaca coautor pe inculta pământului,asa cum a f aut cu toți și cum a făcut sj acritura de țăranca din Botoșani,alta parvenita Ichim!
  Marele istorice ale Iașului cu lucrări furate,asa făcea Ichim ce prindea nimic numai dădea înapoi, își insusea tot pe Virigian Isac la fel, a jacmanit-o efectiv ca un ultimii ani a fugărit -o pe Aurica de lângă ea!
  2 parvenite, nenorocire! Bine ca a scapat Unirii de una,scăpa si palatul culturii de alta

 37. Sa înțeleg ca Parvenita blonda pe lângă furt intelectual, vorbea vulgar ca o țigancă, înjura ca L ușă cortului când se enerva, dar ca și bea asta n-o știu mulți. Îi plăcea nițel Cotnari?
  OTILIA,secretara,Sfânta pentru ea că-i păstra secretele a facut-o peste noapte muzeograf și a,,ascuns -o” pe la marketing. Sa verificați câti oameni / muzeograf sunt la marketing DEGEABA!NU fac nimic,oamenii lui starulat
  Iar umflata de Coralia alta marțafiaică pusa și asta șefa ca deh’ contribuția la sfinția sa,blonda,alta crizată!
  Se certau amândouă pt bani ce nu le mai ajungeau pe proiecte și funcții ( vezi ca blonda în cele din urma a pus alta lingoaică de-a ei în locul sfintei când nu era, șefa de la Arte,Valentina) de se auzea în tot palatul
  Va rugam urgent un control psihologic la amețitele alea din palatul culturii!!!!!
  Ai adus acest palat, Lacramioara, aceasta Sfânta trancuta bolnava după funcții și bani, în ultimul hal!
  Rușine,rusinica!!!
  ,,Scum domnule halatul, Scump halatul…!!!”

  • Nebunelor, pai la market sunt muzeografi, cica specialisti, cati nu sunt la muzee. Alt exemplu cu angajati care incaseaza un salar fara a face o munca corespunzatoare cerintelor unui post de muzeograf

 38. Toate aceste fapte si atacuri la persoana nu fac bine nimanui. Singura solutie pentru castigarea credibilitatii institutiei ar fi un control amanuntit asupra modului in care s-a cheltuit banul public prin achizitii de servicii si bunuri, angajarile din ultimii 5 ani, toate avansarile pe posturi, transferuri, detasari, analizarea organigramei (daca cei care ocupa posturile respective au studii si competentele necesare), proiectele europene, banii incasati, cei care au participat si rezultatele aplicate pentru evolutia muzeelor, ei fiind reprezentantii acestora pana la urma. Un astfel de audit, realizat in mod corect si legal ar face lumini in toata aceasta situatie deplorabila! Iar cei raspunzatori, bineinteles, sa fie trasi la raspundere!

 39. Tanti directoarea, dar unde o sa mai chemi studentii de la arta ca sa le faci cursurile? Pardon, sa pui muzeografii sa faca ghidaj la studenti, chipurile, aflati la cursuri, iar tu sa iei banii de la universitatea de arte pentru prestatia ta universitara? Nu suna a abuz? Asta e un mic exemu si cam asta ti-a fost hramul, sa te folosesti de orice pentru foloasele personale! Si cate abuzuri de acest tip sunt

 40. Oameni buni ce pretentii sa aveti de la sefii de sectie?unul sta cu biciul pe angajati si urla, altul aduce sponsorizari, unul face proiecte europene, unul e numit datorita ex-unchiuletului de la SPP bacau si zice doar da cu glas mic si pitigaiat,unul miroasa zilnic a aburi de licori, unul o trece pe stratulat coautor la lucrari fizicochimice.Fiecare la rindul lor avind un interes pentru care nu piscuie.Acum dupa plecarea ei vei vedea cit de victimizati sunt toti si cit au luptat impotriva abuzurilor ei.Niciunul din ei nu avut curajul sa intrebe in ultimul consiliu ce e cu postul de director adjunct ei fiind direct interesati acesta fiindu-le sef direct, deci despre ce sefi de sectie vorbim?(probabil ca stiau toti si taceau).

 41. Stratulat vrem sa vedem in Italia cine iti mai cumpara telefon de 4000 lei?numai husa care ai luat-o era 200 lei, sunt supraveghetori in Palat care traiesc cu banii aia o saptamina, dar tu printesa impreuna cu Valentina va luati, ca asa aveati dreptul doar vi se cuvine, nu?Dar laptop iti da gratis Hutu si iti trimite cu DHL pachet?Da cine o sa iti mai spele masina sau o sa iti faca curat acasa ca firma de curatenie nu are franciza in Italia?Acolo chemi soferasul sa iti schimbe cauciucurile?Unde mai gasesti tu sclavi ca la Palatul Culturii?In ochii tai se putea citi placerea sadica de a umili oamenii indiferent de sex!Cred ca aveai descarcari hormonale cind vedeai frica in angajati.Acolo nu ai la cine sa mai tipi sau sa injuri si sa bati din picior!

 42. Tanti directoarea sau comunista era atâta abuz în tot ceea ce făcea și frustrate sa nu fie nimeni mai bun ca ea, nu avea nimeni acces la cursuri de perfecționare, decât ea : citiți CV ei, amețesti cate cursuri, atircole a scris,cate joburi avea în același timp ( asta nu e ilegal, madam!?) pentru tine,nu! 😡de nici dacă ar avea cum 90 ani și n-ar fi putut ca timp sa facă tot ce scrie acolo
  O nenorocita ce și-a însușit pe nemerit tot sau a cumpărat ca doar avea resursele statului și poziția.
  Sefele de secție sa dea socoteala și ele,da pt ca nu au aparat nicio o clipa subalternii, în sensul ca trebuiau sa ia atitudine sa lase oamenii sa meargă la arhive,la biblioteci, la cursuri de perfecționare.Sa aibă coloana și astea nu sa lase capul în pământ și sa -și urmareasca propriile interese.Acolo e o gașca de inculte, bârfitoare și ingrate!
  SA SE FACĂ DE MANAGERUL NOU CONTROALE LA ANGAJARI NU PE ULTIMII 5 ANI, DE CÂND A VENIT ASTA DIN 2007!
  și alte nenorociri ce a mai făcut! Sunt multe!

 43. Și acum sa va zic și io una grozava (doar la Caracal mai puteti auzi de astfel de minuni) înfăptuita prin delăsare si dezinteres de aceasta administratie. Deși se știa , încă din 2012, ca cele doua muzee de la parter își vor schimba sectoarele între ele, adică muzeul de istorie se va muta în locul muzeului tehnic, în 2015, cei de la istorie si-au dat seama, ca au „uitat” în noile săli de expunere ale muzeului tehnic, o vatra din paleoliticul superior clasat în tezaur chiar de șefa muzeului de istorie. Magaoaia fiind mai mare decât usa , nu poate fi scoasa decât prin tăierea ușii. Din 2015 și pana acum, NU S-A FACUT NICI UN DEMERS OFICIAL pentru scoaterea ei blocând, practic, utilizarea sălii de către colegii de la tehnic. Acum suntem la finele lui 2021, și nimeni din conducerea instituției nu a încercat sa facă ceva. Ati auzit ceva despre asta? Nu. Un obiect de tezaur din paleoliticul superior sta blocat în sala altui muzeului și ninanui nu-i pasa. Dar, suntem profesioniști, de de ne-ar pasa? Wow

  • Pai ce pretentii sa ai de la incotopenita de Buzau, nu vezi ce debandada este la Unirii si Kogalniceanu! acolo parca sunt statiuni de odihna fac ce vor!Noul manager ar trebui sa o demita pentru nesimtirea de care da dovada. Repede a mai sarit in consiliu sa ii dea flori lui Stratulat pentru asa zisa ei nota de evaluare care este un rahat imprastiat incerca sa linga mina stapinei inainte de toti.Cit l-a chinuit pe Lucian saracul (Dzeu sa il ierte) cu expozitia aia care arata ca un kitsch si urla la el ca la un sclav si pe coafeza Palatului o tinea in palma ca deh e cumatra, acu ca sa nu bata la ochi ca l-a adus si pe cumatru si aveau aceeasi gestiune sotii, l-a trimis la Kogalniceanu.Totul sub umbrela stimabilei si pretioasei stapine Stratulat care stia multe nereguli de prin sectii si nu lua nici o masura.

 44. Domnule Mazilu, titlul acestui text este incorect. Schimbarea din funcție presupune să fii încă activ ori managerul CMNM tocmai și-a încheiat cel de-al doilea mandat. Vom vedea dacă va dori să candideze pentru al treilea, are tot dreptul s-o facă. Prin urmare, nimeni n-a schimbat-o din funcție pe Lăcrămioara Stratulat. Cât despre ”personalitățile” anonime și scatofage care aruncă cu noroi în dumneaei, asta este hrana lor cea de toate zilele, trebuie să mănânce și ei ceva nu? Altfel mor de inaniție. Despre astfel de ființe nu scrie nimeni, nici măcar la subsolul unui astfel de site iar asta-i face să turbeze și să atace pe cei care fac ceva în viața aceasta. Dacă toate mizeriile de mai sus ar fi adevărate probabil că managerul acestei instituții ar fi fost de multă vreme cercetat de organele statului.

 45. În mod normal, urletele mute ale acestor scatofagi, pe care doar mediul virtual le mai suportă, ar trebui ignorate. Aceste ființe nevertebrate, al căror rost pe lume doar Dumnezeu îl cunoaște, se zvârcolesc asemeni viermilor cu care se înrudesc, atunci când simt o schimbare în mediul înconjurător. În mod normal, n-ar trebui să-i băgăm în seamă dar vom face o excepție și cu toată greața pe care o simțim, le vom da o replică. Măi hahalerelor, incultura voastră și lipsa de educație se văd de la o poștă din modul în care însăilați mizeriile pe care le postați. Marș la școală analfabeților, puneți mâna pe carte și învățați să scrieți și să vorbiți. Apoi, când o să depășiți etapa asta, mai stăm de vorbă.

 46. Fix vatra uitată era ultima grijă a celor din CA! Că doar nu ieșeau bani din găsirea unei soluții optime! Doar interesele proprii si fuga după imagine pentru a umfla cv-urile cu tot ce se găsea la dispoziție, chiar dacă erau ideile și meritele colegilor! Și să nu uităm: cele două decorații sunt ale instituției care funcționează din 1955 și a tuturor salariaților care au trudit și trudesc aici, nu sunt personale!

 47. Deci, in concluzie, apar niște acuzații foarte grave vis a vis de actul de conducere a la long( 15 ani) din frumosul palat. Toată lumea a avut ceva de comentat, de “ vărsat “. Dar, a anunțat cineva DNA-ul, DIICOT-ul,Poliția , Procuratura? Aud? Tare mi-e teamă că zicala: “câinii latră , caravana trece” e perfect valabilă aici. Dacă se apucă una din cele de sus sa cerceteze serios nu numai “blonda de la palat”, cum o lingea prin ureche Oana de la TVR Iași o sa cadă in cap, dar se mai adună vreo 25 de nume grele din județ și de pe la București . Așa că, in concluzie nu cred că se va întâmpla nimic din ceea ce speră oamenii din palat sau din întreg Complexul Național Muzeal. S-ar face prea mult praf și prea multe capete de lingăi , jigodii, oportuniști ,parveniți și diletanți ar’ cădea .Blonda va ajunge fericita la ROMA, șefii de secție vor găsi alt “cur” de pupat , noul director sau manager ce o fi el sau ea s-ar putea să vă “ belească” și mai bine că v-a văzut tari in gură…..pentru că asta-i școala șefilor in Românica….dezbină, fură și condu’ ,!

 48. Otilica cea nervoasa și-a scos unghiuțele când a văzut ca ies prea multe la suprafață? Sau purcelușa Peghyy?(Coralia) și hopa sar sa-si apere stăpâna ce le dădea sa roada mult osuleț…Mai,VASILICA,mai hai mai fă un efort și mai lehăie puțin ca doar cu un mesaj la 57 nu poți acoperi ADEVĂRURILE!
  Și pentru ca -ți place sa fii sclava,bine pe bani sa ne intelegem,ți-ar sta bine sa o pupi în c…r încontinuare pe Straulat da faceti-o voi în privat, nu aici sa salvezi aparențele!
  Asa ca, cum spunea aia? MARȘ!

  • Stai blând. Este verișoara, T.M. sau matusalemica I. V-C. Otilia nu cred ca ar scrie ceva în acest fel. După cum vezi, 3 vorbe care învăluie minciuni. Madam tocmai a terminat al III -lea mandat. Intelege ca sunt în delirium tremens. Au și ele dreptul sa vorbească, dar ma întreb dacă vor sari în apărarea ei, când va începe ancheta.

 49. Pentru Otilia ar fi cam greu sa ducă o fraza atât de lunga pana la capăt,!!! La ea orice propoziție continea sintagma: Duamna a zis! Sau: Sa vedem ce spune duamna!
  De Cosereanu, ce ziceți???!!! La ce sume a încasat de la Palat!!!!!
  A fost eradicata de la muzeul literaturii și adăpostită la Palatul lui Stratulat!!!
  Apropo! Lăcrămioaro, sa clarificam: Palatul Culturii nu a fost construit între 2007 – 2021.? In delirul tău…..😑

 50. 15 ani, 2 mandate, greu cu matematica, dar suntem aparatorii unei adevarate comori. Cuminte, chiar daca pentru unii pare imposibil de crezut, viata merge inainte chiar si fara stratulat lacramioara, activitatea o sa se desfasoare infinit mai bine si viata o sa intre pe un fagas normal si civilizat. Iar cei care o regreta o pot urma, nu e nicio pierdere, din contra!

 51. Stratulat lua cu 2 mâini și dădea tot cu 2 mâini,stați liniștiți ca nu o ținea nimeni 15 ani dacă nu era de muls la palat
  Otilia o retardata da,da 😩😂😂 care habar n-are sa vorbească dar își dădea niște aere se pariziana,acum din secretara a ajuns mare istoric / muzeograf cu o faclt de litere! Ca la noi la pala tel se poate orice cu,,duamna ”
  Madam Cosereanu lua bani grei,alții făceau dosarele și ea le semna, duamna lua bănuții, ia vedeti cum am luat pământul lui Cosereanu, Stratulat? cum și a făcut asta ditamai vila de peste 50 000 € În Păcurari când se restaurau muzeele?????

 52. Au ieșit,,aparatorii’ lui Stratulat la alt articol care nu are nici o legătură cu acel subiect,îs în panica rău acele femei,ca proaste vedem, ca aici nu fac față sunt prea multe adevăruri scoase la iveala…🤢
  care articol? Cel cu scrisoarea deschisa scrisa de jurnalista Oana Lazăr imp lui V Arhire
  Fetelor fa faceți de rușine

 53. https://www.dezvaluirea.ro/revolta-in-tvr-iasi-o-jurnalista-denunta-tirania-securistului-vasile-arhire/

  😂s au mutat slugarnecele sa o apere pe stratulat?
  La art ce n are leg cu ea? 😂😂😂
  Nu faceți fata la art despre ea? Aici nu faceți fata ca s prea multe adevăruri ieșire la suprafață?
  Auzi? A ajutat? Pe drc a ajuta madam, v a ajuta pe voi poate sa luați bani multi de aia ii lingeti piciorele. ( Asa comenteaza slugile) .Sluga născută tot sluga rămâne indiferent de stăpân 😉

 54. Aceste comentarii ar trebui sa ii faca sa inteleaga pe sefii de sectie si pe cei ce conduc Palatul ca personalul din subordine nu mai suporta comportamentul slugarnic, obedient si cu interes pe care l-au avut pina acum!Toti suntem oameni, toti muncim si vrem sa fim apreciati, toti avem nevoie de bani, dar nu suntem dispusi sa facem golaneli sa suportam umilinte si presiuni psihice, pentru ai obtine! si pentru ca voi sa conduceti niste muzee, noi sa induram toate mizeriile unei dezaxate mintal cu fuga de idei,narcisista, fara empatie si cu mental disorder.Voi trebuie sa pricepeti ca nu mai suportam ca sa va tineti posturile caldute si avantajele sa continuati la fel ca pina acum si sa trecem printr-o perioada ca cea a lui Stratulat.Daca veti proceda la fel veti gasi multa oponenta mult mai vehementa ca pina acum.
  Daca vreti sa intelegeti bine, daca nu unii din voi probabil in timp veti sfarsi ca Stratulat si nu cred ca nici unul din voi nu vreti sa se vorbeasca despre domniile voastre cu atitea invective folosite aici.
  P.S.pentru postaca/ul vasilica ii transmit ca daca doreste sa latre in continuare cu acele cuvinte pompoase poate sa latre la ICR Roma daca doreste, la noi s-au terminat audierile!

 55. Buna Lacramioara!
  Ce rai sunt iesenii acestia, nu gasesti la ei o vorba buna.
  Dar te vei descurca, nu se poate sa patesti ceva.
  Vor ramane niste vorbe aruncate si tu vei merge inainte, ca de obicei, doar traim in Romania, nu?
  Daca ceea ce scrieti e adevarat, de ce nu ati spus atunci cand s-au intamplat neregulile, de ce ati tacut?
  Prin tacere ati devenit partasi la ele.
  Dar poate nu e tarziu sa dati dovada de onoare si de demnitate.

 56. Ptr. Dan -Din partea noastra a angajatilor sa mearga unde vrea ea inainte , inapoi , la dreapta la stinga, in pom, in bordura, doar sa nu mai puna piciorul prin palat unde a lasat doar praf si pulbere!Si pentru stiinta ta Dan s-a incercat atentionarea organelor statului , game is not over!Ai nitica rabdare……!

  • Domnule „Adrian” de la Palat, ar trebui să ai cunoștință că dumneata lucrezi într-o instituție de culturală de interes public.
   Oricine poate „călca” în Palat. O știu și copiii de grădiniță!
   Iar de trimis oamenii, indiferent ce ți-au făcut, în bordură, dovedește caracterul tău mizer nativ dar și cu apucături de smardoi.
   Păcat de instituție că este murdărită de asemenea otrepe nespălate pe limbă dar și incompetente (nu știu care este regula de acces în instituția unde ar trebui să intre zilnic la 8:00 – 16:00).

 57. Pt „adrian”
  Imi este indiferent ce se intampla, dar daca sunt abuzuri facute si lumea tace, nu cred ca e bine. Voi stiti ce e acolo.
  Vad ca si la Palat se intampla la fel ca si in alte locuri, totul sub protectie politica.
  A naibii politica…

 58. Pentru Lacramioara Stratulat, încetează cu urletele și isteriile. Noi toți subtem satui de felul în care ne-ai tratat. Sunt dovezi pentru toate câte s-au spus pe acest forum. Veze-ti de drumul tău spre ce vrei tu. Dar tine minte, și spune-le și acelor șefi de secție care stau acum precum figurile de ceara: NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE!! Nici tu, nici ei. Faptul ca lumea se ascunde în spatele unor pseudonime, ete na, și voi ați furat în secret.

 59. Aș avea câteva observații asupra celor susținute de adversarii din „interior” ai doamnei (încă) manager Stratulat de la Muzeele din Palatul Culturii din Iași.
  După o sumară trecere în revistă (pe baza materialelor de presă de azi și … mai demult) a datelor despre colectivul care activează în Palat și celelalte muzee „pendinte”, se pare că e mai numeros (mult!) față de „semnatarii” comentariilor. Dacă sunteți atât de mulți, de ce nu semnați?!
  De peste 50 de ani credeam că în Palatul Culturii sunt oameni care știu să redacteze un text în limba română conform cu normele gramaticale ale limbii române iar vocabularul i-ar diferenția față de – să zicem – locuitorii de la Zanea – Ciurea; se vede că am trăit într-o amarnică înșelăciune!
  A propos de limbaj! Vă simțiti că reprezentați o instituție de cultură de frunte a Iașilor? Școlile pe care – foarte probabil! – pretindeți că le-ați absolvit trebuiau să vă sugereze – măcar! – că se poate înjura elegant.
  Dar continuați să vă ridicați salariile din asemenea instituție; acceptați să fiți membri în colectiv? De ce nu protestați și demonstrați în același timp și corectitudinea voastră – prin a ieși din mocirla pe care o descrieți. Curățați-vă prin a ieși din glod! Apoi veți mai vedea!
  Dacă s-au întâmplat la voi atâtea monstruozități de ce nu ați încercat să faceți un sindicat? Mahalagismul nu ține loc nici de justiție (unde puteți să vă adresați) nici de substituire a neputinții de ridicare la performanța intelectuală.
  Într-o instituție civilizață, care să mai pretinde și „de cultură”, ieșirile isterice nu-și mai au locul. Nu „lăturile” schimbă o ordine. S-a încercat și în industria ieșeană și vedeți la ce s-a ajuns. „Rufele se spală în familie” spune un vechi proverb. Se pare că nu-l știți. Dacă este așa de maculată acesată distinsă instituție de cultură care vă mai dă și vouă pâine, voi o îngrețoșați și mai tare. Vă place, sub micimea anonimatului vostru, să faceți parte dintr-o mizerie pe care, prin așa zisele voastre luări de atitudine, o scunfundați și mai mult în mlaștină?
  Iertare dar, ca ieșean mi-e jenă să mai trec pe lângă un edificiu plin de pegră și țațe (care speram că știu măcar să se exprime corect, în scris, în limba română). Rușinea voastră îi întinează pe toți concitadinii voștri, de nu veți fi din cei veniți, la prima generație, din cine știe care văgăuni rupte de civilizația ieșeană (limbajul vostru asta sugerează). Păcat!

 60. D-na președintă de sindicat, alo! N-ai nimic de zis?! Atitudine? Cine reprezintă „tot omul”? Ha?
  „Șoferașul” II, era bine și cu „concurs pe bune” când ai fost adus? Adus nu concurs. Ești gelos?
  D-na/d-ră muzeograf , ce nu vă iese? Lenea? Cum mai fu concursul de-l susținără-ți când venirăși pentru prima dată la palat? Tare’n tată sau în … ce?
  Domnu’ inginer e supărat că nu-i director tehnic? Ce să-i faci, pe cine nu-l lași să moară nu te lasă să trăiești!
  Și dom’ Petrică „alimentează”?
  E bine! Felicitări gașcă dar nu sunteți tot Palatul. Iar morții (și ai noștri, și ai ei) lasați-i; n-au nici o vină de neajunsurile celor de azi.
  Uitați-vă-n oglindă și-n C.V. -urile voastre. Și scoteți-le la lumină, fraților! Nu știam cu ce justițiari avem de a face! Hait! Anonimi, da să-i știe toată lumea.
  Este o povestioară biblică cu ridicatul pietrei …
  Țațo, fă, mai pune tu! Și tu bre! Ridică hârdăul, da’ncet, să nu vă vină-n cap!

 61. Ridicați mai tare poalele
  Să-ni se vadă mai bine „intelectele”
  (Strigătură ieșeană la Bairam de desparțire)
  Pe locul Palatului au trecut, de-a lungul vremurilor, tot felul de delatori. Dar știau să scrie, unii cu riscul pierderii capului.
  Astăzi au rămas doar epigonii ce-și pierd mințile în nimicnicia lor! Au uitat până și pe unde (și cum) au intrat. Dar nici dosare de concurs nu și-au depus. Le place anonima schelălăială. Lua-v-ar șefii de secție și de compartimente/sectoare/echipe la întrebări de respectarea orarului și a fișei postului fiecăruia, parohilor, „revoluționarilor de profiesie” și de ocazie (acu’ când pleacă, s-o plesnim!).

  • Decit prost, mai bine nu comentai! v-a pus sarlatanca de Stratulat sa luati pozitie?Va duce cu zaharelul pe toti pe ultima suta de metri crezind ca mai indreapta ceva,nu vedeti ca pina in ultimul moment va joaca pe toti pe degete!Iar ea sa nu vina sa ne tina noua prelegeri despre cum au ajuns unii in palat , sa spuna ea ce sfori a tras pe la Nitulescu, Fenechiu si compania de atunci.
   Stratulat, puterea ta s-a dus si noul manager v-a afla de toate afacerile tale ,de toti lingaii tai care te-au servit cu ~demnitate~!
   Si daca tot v-ati legat de limbajul de aici, de ce nu v-ati legat de limbajul obscen obisnuit a lui Stratulat , mai ales cum injura ca o birjarita si vorbeste cu bai, niciodata cu doamna sau domnul ,ea fiind o ~doamna culta~! Penibil ca nu are cei 7 ani de acasa e crescuta in jungla orasului Bacau si a coborit din bananier si s-a nimerit direct in palat.
   ptr. postaca #rezist alias stratulat lacramioara pina si ce scrii acolo e stilul tau inconfundabil, nu iti dai seama cit de puerila esti la 58 de ani?se pare ca nu ai evoluat cam de pe la virsta de 18 ani , cred ca in copilarie ti-au lipsit jucariile si cind te-ai vazut sef la butoane la palat ai zis…acuma e de mine!Si ca sa nu pleci neimpacata angajatii rid, se distreaza si sunt bine dispusi ca pleci!

 62. Pentru nobilul titlu de „capitală culturală a României” este mai mult decât suficient, pe plan european – cel putin, limbajul afișat de salariații Palatului Culturii.
  Să vă mândriți, dragi concitadini!
  Să vă exprimați admirația voastră pentru ei dacă-i (re)cunoașteți și-i întâlniți, cum o simțiți!

 63. S-a trezit, auzi, Șleatca de lingăi s-o apere pe,,duamna”, invocând vezi tu doamne o scrie incultă cu greșeli gramaticale, bla, bla, praf în ochi ca sa nu spunem praf de stele.
  Nu o mai apostrofati pe,,duamna”!!!!!!😂😂😂 numai scrieți decât literar și intelectual, va rugam, cât de nenorocită a fost și cate a facut în cei 15 ani de domnie, da? Ca ne suparam, pardon, se supăra lingăii. Căci le-a ordonat,,duamna” sa ia atitudine și ei! Păi cum altfel?!
  Lăsând gluma la o parte, chiar ți-e greata cum încearcă aceste momâi ( ca bărbați,sigur, nu-s) sa deturneze adevaratul subiect și ceea ce a dezvăluit lumea sătula de o Securista comunista, frustrata, hoata, invocând ca nu știm sa ne exprimam?!
  Pai, cum sa se exprime lumea când i-a ajung cuțitul la os? 😡

 64. Pt # ING. GM
  Da,, duamna ” blonda când înjură și vorbește ca o țigancă se pune?
  Întreb pt.un prieten?;)
  Ca ea tot de la aceasta instituție își ia banii, bine și de prin alte părți
  Și ea a terminat o școală, bine i s-a scris toate tezele, ea a trecut ca gâscă, și ei trebuiau prof.sa-i spună?!
  Tot pt un prieten, întreb?
  Și înjura,,duamna” cu patos, asa literar…

 65. M-am distrat copios. Oare aveti discernamant? Atacati limbajul acestor presupusi angajati din Palatul Culturii, din capitala culturala a Romaniei, studiile lor si nu mai stiu ce. Dar voi ati vazut cum arata muzeele din Palatul Culturii? Sunt demne de muzee aflate intr-o capitala culturala? Fara jigniri, va rog!

 66. Bravoooo, felicitari, ai reusit sa iei 100 puncte la interviul oral. Dupa 99 de puncte la scris, reusesti sa faci istorie la Palat, posturi dupa posturi! A fost greu concursul, comisia a fost dura? La interviu ai primit multe intrebari? Oricum, i-am pacalit si de data asta …

  • Pina si la acest examen i-a fost frica de concurenta si a facut conditiile pentru ea si subiectele de dinainte stiute, asa de performanta este aceasta Stratulat cu comisie stabilita tot de ea.Nu care cumva sa piarda cascavalul din gura.
   Iar voi sefilor de sectie cu parere de rau nu pot sa va inteleg cum mai puteti avea incredere in o asa directoare care nici macar nu v-a spus ce are de gind sau in ce pozitie este, ea nu a avut in voi incredere si a ascuns pina si examenul si nu l-a discutat in consiliu, probabil doar unii din voi ati stiut, dar incredere in ea nu ar trebui sa mai aveti niciodata!Promisiunile ei sunt egale cu zero pe toti ii pacaleste cu stilul ei pisicit!Daca sunteti naivi sa mai aveti incredere intr-un asa om , inseamna ca degeaba incercam sa realizam ceva in Palat.

 67. Greu de crezut că într-o instituție de cultură colcăie asemenea vietăți. Oare a existat vreun șef al acestei instituții pe care să nu-l bălăcăriți voi? Asta înseamnă că nu prea aveți obiectul muncii, prieteni. Poate că noul ministru va intra un pic în voi, va analiza fișele de post și activitatea efectivă a fiecăruia și vă va trimite acolo unde vă este locul, la gardul mitropoliei. Nenorociților, rataților, n-ați făcut nimic cu viața voastră până acum, ați adunat doar venin pe care-l împrăștiați prin societate.

  • Esti o curca beata care vorbeste gura fara tine, ce au comentariile pe un articol cu obiectul muncii, daca te uiti la comentarii sunt facut in afara programului de lucru!Din cite stiu in afara programului pot face ce vreau!Tu poti linge in continuare bucile daca iti place asa de mult!
   Ati fost privilegiati si acum va fuge pamintul de sub picioare cu plecarea sinistrei?

 68. Camelia simți cum ti se clatină scaunul,bre?
  Hai, mai pup-o puțin pe,,duamna” în.(….) sa se simta iubita și respectata!
  Lingai,nenorociti asa sunteți! Și o sa luam atitudine stai tu liniștită și altfel!
  Sclavul născut sclav rămâne sclav indiferent de stăpân! 😉

 69. Regina Reginelor,tu care eclipsezi până și pe Regina Maria( în visele tale) 😂 chiar credeai? , mai poți de atâtea activități? Ai terminat de scris toate cărțile? Pardon, tu nu știi sa umbli cu un calculator, tu doar confiști și furi documentele altora și lucrările lor. Tu doar cu numele și cu moșneagii care te mai baga nițel în,,samă”, ca-i mai plimbi un pliculeț, le mai dai o placințică!
  Măi regino, tu ai scăpat ieftin când ai plecat de la Unirii ca trebuiau fetele alea sa dea cu găleată cu apa după tine ca sa te duci repejor ca apa 🤪pe urlați!
  Da sarmalute cui mai ordini să-ți facă, ca fug săracii oameni de lângă tine ca dracu’ de tămâie!

  Ps / Era sa uit, doamna tuturor doamnelor cat ai fost la Unirii,copiai pe biata Elena C, acum pe adevărată Regina, ( ți-ai dar seama ca tu nu poți fi 😉 tu ești doar o tarancuta parvenita de prin BT) nu-ți sta bine în IE. Te cam îngrașă!

 70. Avem de-a face, iată, cu un fenomen interesant cu multiple semnificații. Pe de o parte, vorbim despre o presupusă retragere a unui șef de instituție asupra căruia n-a planat timp de zeci de ani nici un fel de umbră. Acest șef de instituție, din datele oficiale, a gestionat instituția într-o perioadă complicată din istoria ei recentă, cu lucrări de reabilitare masive, care au dat muzeelor ieșene aspectul de astăzi. Pe de altă parte, avem de-a face cu corul maimuțelor urlătoare, constituit din câțiva comentatori virtuali care se pretind a fi angajați ai acestei instituții și consideră că au dreptul, în această pretinsă calitate, să-și atace șeful la modul acesta suburban și laș.
  Evident, concluzia care se impune este evidentă: șeful în discuție are un defect major: o nepermisă indulgență. Faptul că, sub aripa sa au ars gazul, ani sau zeci de ani, maimuțele urlătoare care-l critică acum arată că la acea instituție sunt prea mulți angajați care nu-și fac treaba pentru care sunt plătiți și care trebuiau dați afară demult. Eu lucrez în sectorul privat, am câteva sute de angajați dar la mine nu există o asemenea gașcă de golani care să mă linșeze atunci când li se năzare lor câte ceva. Aceste personaje toxice se vede treaba că n-au nici cele mai elementare noțiuni de economie și nu le trece prin cap ce forță are managerul într-o instituție de stat. De fapt, managerul are dreptul de a construi sau reconstrui instituția așa cum consideră el, în baza planului de management prezentat la concursul de ocupare a postului. Prin urmare, doamna manager pe care o atacă maimuțele urlătoare a îngăduit nepermis de mult rămânerea în instituție a acestor elemente toxice și neproductive și rău a făcut. Principiile economiei de piață ne arată că urlătorii au prea multă energie neconsumată și singurul loc unde ar putea fi utili este o eventuală carieră de piatră, un câmp agricol sau altele asemenea. Dacă ar fi să judecăm instituția după caracterul acestor ființe inutile, în număr foarte mic din fericire, ar trebui să-i spunem o instituție de cultură agricolă. Măi copii, haideți la mine în sectorul privat, am treabă pentru voi de nu vă dați seama,

  • Mai Marian tu ori esti prost ori idiot!Nu vrei sa ne pupi in cur tu impreuna cu sutele tai de angajati?
   Se pare ca nu ai inteles nimic din ce e aici …E vorba idiotule de banii publici cheltuiti , furati si spaguiti dupa bunul plac a unei femei isterice, ce faci tu cu banii tai nu ne intereseaza, da? Ne intereseaza cum o venetica ca Stratulat a venit de la Bacau rupta-n cur si de la Palat iese cu vila, apartament, plimbari fara numar pe banii statului, folosirea bunurilor institutie in interes personal, achizitii dubioase si preferentiale, angajari dupa cum doreste ea si multe altele ca imi este si greata sa le mai enumer!Si daca citeai mai bine comentariile vedeai ca modul ei de a conduce institutia a adus oamenii in aceasta stare, iar despre indulgenta ei sa avem pardon ca era doar pentru unii, restul acolitilor faceau ce vroiau asa ca mai bine mergi linistit la sutele tale de angajati si iti dau un sfat daca Stratulat e asa de buna si se cistiga bine la tine, noi ti-o daruim cu drag angajeaz-o la tine!

 71. Mariana,Lăcrămioara nu încerca să salvezi aparențele!
  MARȘ!
  Faptele vorbesc iar tu Chair ai făcut tot ce s-a scris!
  De ce nu-ti spunea lumea în fata? Ptr ca ești o răutate răzbunătoare. Dar oamenii acum s-au unit și nu vei mai face tu ce vrei dori.
  Drum lin!

 72. Mareane, zeci de ani nu inseamna 14 ani. Te dai destept conducator asa ca fa diferenta. A stat sub umbra DNAului in 2012-2013 , a numeroaselor ilegalitati si a prostiei pe care o are. Mai bine golani decat comunisti, mai bine asa cum suntem decat securisti! Indivizi ca tine ridica si sustin hotia!

 73. Un mesaj direct catre stratulat…..Daca erai asa de doamna precum pretinzi ca esti , oare nebunii de angajati ai tai ar face asa aiurea comentarii?chiar toti aia sunt nebuni si tu esti imaculata iar ei comenteaza degeaba?de ce dupa Condurache nu au fost asa comentarii?sau chiar dupa alti directori ai palatului?

 74. Veste bună pentru anumiți angajați ai C.M.N. „Moldova” Iași!
  Se pare că „duoamna” nu mai pleacă și că ar fi reconfirmată pe „puost”.

  • Daca tu esti una din sustinatoarele lui Stratulat atunci sunt lamurit cit de retardata esti!In primul rind nu merge cu se pare ,doi la mina daca ai avea un pic habar ai sti ca pentru a fi asa zis reconfirmata ar trebui sa urmeze un intreg lung sir de pasi, printre care depunerea noului proiect de management pe urmatorii 5 ani , apoi publicarea rezultatului dupa ce sustine examenul si multe altele, iar astea nu se fac in 2 zile.Apoi daca era asa se afisa rezultatul ptr. ca Stratulat asa obisnuieste si dadea zvon in institutie, adresa aia de la minister cu evaluarea ei finala dupa mine este un fake grosolan si fara valoare si daca o citesti bine intelegi ca e doar evaluarea mandatului ce tocmai se incheie nu la cel urmator cu recomandarile de rigoare, dar cum Stratulat este o escroaca de calibru i-a orbit pe toti sefii de sectie ca este din nou reconfirmata.Acea hartie este pur si simplu o conditie pentru a putea depune un nou proiect.In alta ordine de idei daca analizezi toate hartiile,adresele si deciziile nu mai sunt semnate de ea de ceva timp, pina si anunturile de post sint semnate de Degeratu.
   Daca prin absurd ar fi reconfirmata ar fi in incompatibilitate de functii o perioada scurta de timp! asa are la dispozitie 14 zile sa isi preia postul de director adjunct dupa care oficial, oficial nu mai mai este managerul institutiei si trebuie sa anunte asta , lucru de care fuge de ceva timp si incearca sa mai prosteasca pe unii.
   Oameni ca tine care inca spera reintoarcerea ~vremurilor bune~ este apusa si tin sa te dezamagesc ca nu se vor mai reveni.
   In ultimul rind chiar de ar fi sa revina ca si adjunct peste un an (detasarile sunt pe 6 luni si cred la exceptional se mai dau 6) ciudat fiind faptul ca mandatele ICR sunt in genere pe 4 ani noul manager nu o va privi cu ochi buni deoarece va sti ce a facut, sau daca o luam dupa caracterul lui Stratulat de om exagerat de mandru si increzator in farmecele ei,nu mai vede cu ochi buni o degradare in functie de adjunct(pica greu dupa 14 ani de manageriat al acestei insitutii).Deci oricum ar fi in acest moment drumul ei este hotarit si anume ca in proportie de 90% nu va mai reveni in conducerea Palatului.
   Si pentru disperatii ei de sustinatori sa lase istericalele, fake news-urile ca nu le mai crede nimeni sa accepte resemnati finalul unei perioade nefaste din istoria Palatului.
   Si fara suparare pentru Stratulat daca a inteles si a tras niste concluzii care nu duc la razbunari sau rafuieli personale din ce s-a scris aici bine, daca nu, oricum nu mai conteaza !A auzit ce i-a placut sa auda de la limbistii ei si a refuzat sa creada ca mai exista si oameni nemultumiti.Este o persoana care nu priveste interlocutorul decit prin prisma a ce poate scoate de pe spatele lui , a relatiilor, a pozitiei sau orice alt avantaj are, concis foloseste oamenii dupa care se sterge cu ei la fund si trece mai departe.
   Dupa cum spuneau cei de la Bacau poate fi caracterizata in 3 cuvinte simple: bani, moda si plecari in strainatate (probabil au fost lucrurile care i-au lipsit in copilarie si au marcat-o).

 75. Da ce e prea ofticata și vrea sa se răzbune?😂
  Pleacă nu pleaca tot ce s-a scris aici este purul ADEVĂR și măcar sa vadă va nu suntem toți prosti și vom avea și atitudine stai tu liniștită,,uotiliii”

 76. Marketingul de ce nu a anunțat ca avem alt șef? Ca asta e rolul lor,înainte anunțau orice!
  Sau Doarme Coralia ca e supărată pe șefie,nu s-a certat de s-a auzit tot palatul?
  Nu asta vroia în locul lui Drutu?
  Dar Drutu de cine a fost propusă,nu de Stratulat?care erau mana în mana?
  Întreba cineva despre cafeneaua lui Drutu de atâția ani ca se afla într-un spațiu de patrimoniu? Respectiv la muzeul Kogălniceanu?
  Pana nu pleacă toată Șleatca,cu Stratulat în frunte

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.