Cum manipula fetele ‘’gurul’’ Morel Bolea: ‘’Știu ce cuvinte să folosesc, ușor ne pierdem independența’’

2721
Morel Bolea si fetele
Morel Bolea si fetele

@ Procurorii DIICOT au constatat că Morel Bolea, personajul acuzat că ar fi exploatat sexual mai multe minore își domina victimele prin manipulare psihologică @ Bolea se și lăuda în discuțiile cu terți că știe să manipuleze cu ajutorul cuvintelor @ Procurorii au interceptat o discuție cu un fost polițist în care Bolea se laudă cu metodele sale de manipulare @ ’’ Eu am și metodele de manipulare psihologică, ce cuvinte să folosesc, de câte ori, când, cum și ce impact au asupra psihicului uman, asupra subconștientului’’, se lăuda Morel Bolea

Acuzat de trafic de minori, magistrații Curții de Apel Iași l-au eliberat din arest preventiv pe Morel Bolea, președintele ONG-urilor Kasta Morely și Eurodemos deoarece faptele de care ar fi acuzat nu ar fi prevăzute totuși de Legea penală. Judecătorii au considerat ca, deși Bolea ar fi întreținut relații sexuale cu unele minore din organizație totul s-ar fi petrecut cu consimțământul acestora și de aceea nu poate fi acuzat de trafic de persoane. ”Or, dacă obligarea unei persoane la practicarea prostituției, în sine este clar o formă de încălcare a libertății persoanei, prin exploatarea sexuală a acesteia, în scopul unor interese de natură patrimonială, întreținerea, chiar și în mod repetat, a unor relații sexuale cu o persoană, minoră sau majoră, prin abuz de autoritate, dar cu consimțământul acesteia, nu pare a reprezenta, în sine, o formă de trafic de persoane, în lipsa altor elemente’’, au arătat judecatorii Curtii de Apel.

Actele de urmărire penală abundă în dovezi care arată că victimele lui Morel Bolea ar fi fost manipulate psihioc înainte ca personajul să treaca la exploatarea lor sexuală. ‘’Chiar dacă puteau ieși oricând din casă și se puteau plimba nestingherite prin oraș, acele tinere nu au avut niciodată libertate de a alege, aflându-se de mai mulți ani într-un blocaj psihologic indus de inculpatul Morel Bolea’’, au arătat anchetatorii.

Modalitatea de manipulare ar fi fost devoalată chiar Morel Bolea în cadrul unei discuții purtate cu un anume Zosim, fost polițist. Conținutu discuției se află în dosarul în care Morel Bolea este acuzat de trafic de minori. „Hai, să-ți spun cum… Eu am și metodele de manipulare psihologică, ce cuvinte să folosesc, de câte ori, când, cum și ce impact au asupra psihicului uman, asupra subconștientului și bo… omul din subconștient spune, băi, așa-i! Deci, e știință, nu-i abureală. Ușor, ușor ne pierdem independența, deja ne-am pierdut-o! Iar, eu rămân, rămâneam și rămân un pilon greu de, greu, greu pe plan internațional, credibilitate, îi pasiune domnule, eu n-am muncit, eu am făcut ce-mi place! Știi? (…)”, se lăuda Morel Bolea.

Procurorii au constatat că acest dialog arata ‘’modul în care a reuşit practic, prin constrângere psihică să determine fetele minore, devenite ulterior majore să întreţină raporturi sexuale şi acte sexuale orale cu el’’.

Bolea le spunea ca le echilibreaza energetic sau hormonal

Bolea le spunea fetelor că le sarutandu-le sau obligandu-le să fac sex era singura modalitate de a le echilibra energetic sau hormonal. Astfel, Bolea i-ar fi spus victimei B.M ca este dezechilibrata hormonal i-a spus că  aceste sărutări aveau darul de a o „echilibra hormonal”. Prima dată când i s-a propus să întrețină relații sexuale, fata l-a refuzat și acesta a lăsat-o în pace, nu a insistat, dar i s-a indus ideea că ar putea exista un blocaj interior pentru care oferă aceste refuzuri. „ În mintea mea, de 17 ani nu putea fi acceptabil să am o relație sexuală cu barbat de 40 de ani’’, a mărturisit fata.

Până la urmă fata a cedat și a întreținut un act sexual cu Bolea în luna septembrie 2001,cu o lună înainte să fi împlinit 18 ani.

O altă fată pe nume J.C a fost sedusa de Bolea spunandu-i ca este ‘’dezechilibrată energetic’’ iar el o poate ajuta, ‘’menționând că nu o va durea și că vor face dragoste, nu sex’’. Deși minora nu ar fi dorit neapărat să facă acest lucru, l-a acceptat, nevăzând altă opțiune. I s-a confirmat ulterior de către inculpat că a procedat corect, pentru că fizic arată foarte bine. Relații sexuale s-au derulat în continuare, nu foarte frecvent, maxim de două ori pe lună și oricum persona vătămată încerca să se eschiveze cât de mult putea’’, au arătat anchetatorii.

Reamintim ca Bolea este acuzat ca a exploatat sexual in interes personal un numar de 5 victime, fete minore in perioada in care s-au petrecut faptele. Victimele au fost racolate prin intermediul celor doua agentii conduse de Bolea si anume Eurodemos și Kasta Morely. În momentul în care procurorii DIICOT au descins în casa de la Vorovești, Bolea era inconjurat de 11 femei. Bolea le-a spus magistraților ca are domiciliul in cartierul Pacurari din municipiul Iași dar locuieste si in Vorovesti unde și-ar ‘’ține armele’’.

Şeful Kasta Morrely, pus în libertate de judecătorii ieşeni, deşi Morel Bolea e suspectat de trafic de minori!

Constantin MAZILU

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.