Profesor din Iaşi, prins în flagrant de poliţişti! Totuşi, cadrul didactic a scăpat de dosar printr-o decizie luată de magistraţi! (EXCLUSIV)

5270
Sala de judecata
Sala de judecata

@ Un profesor din judeţul Iaşi a fost cercetat de oamenii legii din pricina unui detector de metale @ Totuşi, atât procurorilor, cât şi judecătorilor li s-a făcut milă de cadrul didactic @ Recent, magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi au confirmat decizia de renunţare la urmărire penală, luată în cazul lui Antonel Moraru, profesor în învăţământul primar

Un profesor din judeţul Iaşi a fost cercetat de oamenii legii din pricina unui detector de metale. Atât procurorilor, cât şi judecătorilor li s-a făcut milă de cadrul didactic.

Aşadar, recent, magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi au confirmat decizia de renunţare la urmărire penală, luată în cazul lui Antonel Moraru (26 de ani), profesor în învăţământul primar.

„Instanţa admite cererea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi, de confirmare a ordonanţei de renunţare la urmărire penală, privindu-l pe suspect. Confirmă ordonanţa de renunţare la urmărire penală cu privire la suspectul Antonel Moraru pentru săvârşirea infracţiunii de vânzarea sau oferirea spre vânzare a detectoarelor de metale fără autorizarea prelabilă prevăzută de lege. Definitivă”, au afirmat judecătorii ieşeni.

Antonel Moraru, prins în flagrant de poliţişti

Procesul privindu-l pe Antonel Moraru a început pe 7 septembrie 2022. Prin adresa Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, a fost înaintată ordonanţa emisă pe 29 august 2022, de renunţare la urmărire penală faţă de suspect, în vederea confirmării soluţiei.

„În dosarul de urmărire penală, s-a dispus începerea urmăririi penale cu privire la infracţiunea de vânzarea sau oferirea spre vânzare a detectoarelor de metale fără autorizarea prelabilă prevăzută de lege prevăzută de art. 27 alin. 1 din OG 43/2000 actualizată, constând în aceea că, începând cu data de 4 iunie 2021, numitul Antonel Moraru a postat şi oferit spre vânzare pe site-ul olx.ro un detector de metale marca Relic Striker contra sumei de 2.795 de lei, anunţul având titlul „Detector de metale Relich Striker”, fiind prins în flagrant pe 17 septembrie 2021 de către poliţişti în oraşul Podu Iloaiei, în timp ce încerca să vândă detectorul de metale fără a avea autorizaţie de comercializare, conform legii”, au spus magistraţii ieşeni.

Profesorul ieşean, cercetat din cauza detectoarelor de metale

Prin ordonanţa emisă la data de 21 septembrie 2021 s-a dispus extinderea urmăririi penale cu privire la infracţiunea de vânzarea sau oferirea spre vânzare a detectoarelor de metale fără autorizarea prelabilă prevăzută de lege, constând în aceea că, începând cu data de 17 august 2021, profesorul din satul Slobozia a postat pe site-ul olx.ro un anunţ prin care oferea spre vânzare un detector de metale marca Gold Hunter contra sumei de 2.185 de euro şi Pinpointer în valoare de 150 de euro, anunţul având titlul „Detector de metale Gold Hunter (Geolocator) de la GER Detect Germania”, fără a avea autorizaţie de comercializare, conform legii.

La audieri, cadrul didactic ieşean Antonel Moraru, ce nu are antecedente penale, a recunoscut faptele şi a susţinut că le regretă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.