Mai mulţi medici şi asistente au scăpat de condamnări la Iaşi, după ce ar fi eliberat adeverinţe false şoferilor şi posesorilor de arme! (EXCLUSIV)

417
Un medic cu un stetoscop in mana
Un medic cu un stetoscop in mana

@ Mai mulţi medici şi asistente au scăpat de condamnări la Iaşi, după ce ar fi eliberat adeverinţe false şoferilor şi posesorilor de arme! @ Sentinţa este definitivă @ Iniţial, judecătorii dispuseseră condamnări în dosar

Mai mulţi medici şi asistente au scăpat de condamnări la Iaşi, după ce au fost acuzaţi că ar fi eliberat adeverinţe false şoferilor şi posesorilor de arme! Sentinţa este definitivă. Iniţial, judecătorii dispuseseră condamnări în dosar.

Astfel, magistraţii din cadrul Curţii de Apel Iaşi au admsi apelurile din dosar şi au dispus încetarea procesului penal în cazul inculpaţilor Gianina Elena Cojocariu (fostă Ciobotaru), Monica Crucianu, Bianca Elena Mardare (fostă Sofronea), Lenuţa Matei, Elena Alina Grigore (fostă Şmuc), Elena Niţescu (fostă Duţă-Niţescu), Oana Cristina Zaharia, Gheorghe Albu, Constantin Negru, Gabriela Dominte, Gabriela Pârlog, Elena Carmen Strîmbeanu, Silviu Cataramă şi SC New Central Med SRL Bacău.

„De asemenea, instanţăa a înlăturat dispoziţia de condamnare a lui Naeif Abu Gamea pentru infracţiunea dedusă judecăţii. Încetează procesul penal faţă de inculpat cu privire la infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, ca urmare a intervenirii prescripţiei răspunderii penale”, a declarat avocatul Robert Amuntencei, cel care îl reprezintă pe inculpat.

 

Mai mulţi medici şi asistente fuseseră condamnaţi iniţial

 

Sentinţa este definitivă. Iniţial, judecătorii din cadrul Tribunalului Vaslui au dispus condamnări în acest caz, într-o sentinţă emisă în urmă cu 2 ani. Cadrele medicale care îşi desfăşurau activitatea la clinica privată New Central Med Bacău (punctele de lucru din Bacău şi Vaslui) au fost acuzate că au emis peste 1.000 de adeverinţe medicale în fals, respectiv fişe medicale pentru şoferi şi certificate medicale pentru atestarea stării de sănătate pentru deţinătorii de permis port-armă.

Cu excepţia unui singur medic, pentru care instanţa a dispus achitarea, toţi ceilalţi inculpaţi au fost găsiţi vinovaţi şi condamnaţi. Cea mai aspră pedeapsă a fost aplicată patroanei clinicii, Elena Niţescu (fostă Duţă-Niţescu), care a fost condamnată la o pedeapsă rezultantă de 8 ani şi 4 luni de închisoare.

 

Ce au mai spus oamenii legii

 

Anchetatorii au reținut în sarcina inculpaților că, în perioada ianuarie 2013 – august 2014, SC New Central Med SRL Bacău a întocmit şi eliberat în fals, prin contrafacerea scrierii şi a subscrierii, cât şi prin aplicarea de impresiuni de parafă cu parafe contrafăcute, 1.004 fişe medicale cu regim special (953 de fişe medicale auto şi 51 de fişe medicale pentru permise port-armă), pentru obţinerea/preschimbarea permiselor auto sau pentru obţinerea/preschimbarea permiselor de port-armă, fără ca persoanele respective să fi fost examinate de către medicii care figurează pe aceste fişe medicale.

„Unele fişe au fost eliberate în intervalul 19 februarie – 18 iulie 2014, fără ca societatea să deţină autorizare pentru eliberarea unor astfel de fişe. Pe 18 iulie 2014 a fost emisă autorizarea, dar numai pentru specialitatea medicină internă, astfel încât nu puteau fi eliberate fişe pentru alte specialităţi”, au încheiat procurorii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.