Angajat pe ușa din dos la vamă: copil de bani gata cu mașină de 120.000 euro

5355
ătălin Tofan și mașina Porche Cayenne S
ătălin Tofan și mașina Porche Cayenne S

@ PSD și Ciolacu se laudă că au blocat angajările din sistemul bugetar dar pentru odraslele sponsorilor partidului se fac tot felul de șmecherii pentru a-i pune pe locul bine plătite la stat @ Fiul unor afaceriști din Vaslui @ Cătălin Mihai Tofan, fără nici un fel de experiență în domeniul vamal, a ajuns în urmă cu două zile pe un post de inspector de control la Vama Albița @ Cătălin Mihai Tofan a fost adus la Vama Albița prin transfer de la o primărie de comună @ Totul s-a făcut între instituții conduse de PSD @ Primăria Ciocani, instituția de la care s-a transferat Tofan, este condusă de Gheorghe Călin-membru PSD, Direcția Regionala Vamală este condusă de Marius Costache, susținut de PSD iar la centru, Autoritatea Vamală este condusă de Marcel Simion Mutescu-numit de PSD

Or fi blocate posturile la stat dar nu și pentru pesediști, ci numai pentru proștii care i-au votat. În urmă cu două zile la Direcția Regională Vamală Iași și-a făcut apariția un nou angajat, un personaj care conduce un bolid de 120.000 euro, un Porche Cayenne S (Turbo). Este vorba despre Cătălin Mihai Tofan, fiul unor afaceriști din Huși, Vaslui. Cătălin Mihai Tofan nu a dat concurs, nu are nici un fel de experiență în domeniul vamal și cu toate acestea începând cu data de 15 iunie a.c ocupă un post de inspector la Compartimentul Supraveghere și  Control Vamal- Biroul Vamal de Frontieră Albița. Angajarea acestuia la vamă s-a făcut printr-o metodă care i-a adus pe mulți în fața procurorilor DNA, iar în final, după trimiterea în judecată s-au ales și cu condamnări. Cătălin Mihai Tofan a fost transferat la Vama Albița de la Primăria Ciocani, județul Vaslui. A lucrat la această primărie, cel mult câteva luni. Aici, la Primăria Ciocani a fost angajat pe un post de consilier, clasa I, grad superior la compartimentul financiar-contabilitate și achiziții publice. Un anunț privind angajarea pe un astfel de post a fost publicat de Primăria Ciocani în august 2023. Primarul comunei, Călin Gheorghe nu a răspuns apelurilor telefonice repetate ale jurnaliștilor Dezvăluirea.ro care au dorit să afle mai multe detalii despre angajarea lui Tofan. Anunțul din august nu a fost urmat de un altul privind selecția dosarelor, candidați înscriși etc.

PSD l-a cerut de la primărie să-l aducă la vamă

Recent la Vama Albița s-a creat un post pentru inspecția autocamioanelor. În instituțiile din județele Iași și Vaslui sunt destui funcționari care puteau să se achite de o astfel de sarcină. Dar, pentru că postul a fost înființat cu dedicație, la data de 5.06.2024, Autoritatea Vamală Română, condusă de Marcel Simion Mutescu-numit de PSD, solicită acordul Primăriei Ciocani pentru transferarea lui Cătălin Mihai Tofan la Compartimentul Supraveghere și  Control Vamal- Biroul Vamal de Frontieră Albița începând cu data de 15.06.2024. A doua zi Primăria Ciocan și-a dat acordul iar de două zile Cătălin Mihai Tofan este și angajat. S-au mișcat repede. I-au stabilit un salariu brut de 11.088 lei la care se adaugă un spor de condiții vătămătoare de muncă de 1.072 lei și o indemnizație de hrană de 347 lei. Cătălin Mihai Tofan este fiul Tatianei Tofan, o fostă șefă din Direcția de Finanțe Vaslui. Familia Tofan deține acum, ferme de animale, un abator și o cafenea în orașul Huși. L-am întrebat pe Marius Costache de ce a adus pe un post de inspector de control la vamă un tânăr fără experiență și cum de ce l-a ales pe Cătălin Tofan dar nu ne-a oferit un răspuns lămuritor. ‘’ Experienta se capătă cu timpul, lucrând. Nici un nou angajat , care nu a mai lucrat în vama nu are experiență’’, a răspuns Costache.

Caracatiță cu neamuri și corupți la conducerea Vămii Iași. Directorul și-a pus cumătrul pe funcție de șef

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.