„Ţeapă” cu monede Bitcoin, la Iaşi! Afacerist pedepsit de judecători pentru înşelăciuni

1017
Monede virtuale
Monede virtuale

@ „Ţeapă” cu monede Bitcoin, la Iaşi: un afacerist a fost pedepsit de judecători pentru înşelăciuni @ Astfel, magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi l-au condamnat pe Vasile Marian Datcu la 3 ani de închisoare, cu suspendare, pentru înşelăciune în formă continuată @ Oamenii legii spun că afaceristul a tras mai multe „ţepe”

„Ţeapă” cu monede Bitcoin, la Iaşi: un afacerist a fost pedepsit de judecători pentru înşelăciuni. Aşadar, recent, magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi l-au condamnat pe Vasile Marian Datcu la 3 ani de închisoare, cu suspendare, pentru înşelăciune în formă continuată.

„Instanţa îl obligă pe inculpat să presteze o munca neremunerata în folosul comunitaţii pe o perioada de 90 de zile, activitate care se va desfaşura fie în cadrul Consiliului Local Iaşi, Direcţia de Exploatare Patrimoniu, fie în cadrul instituţiilor pe care le gestionează din punct de vedere administrativ”, au afirmat judecătorii. În plus, afaceristul a fost obligat să achite despăgubiri în valoare totală de aproximativ 340.000 de lei.

 

„Ţeapă” cu monede Bitcoin, la Iaşi!

 

Demn de remarcat este faptul că sentinţa nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul afaceristului Vasile Marian Datcu a început pe 23 septembrie 2021. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi l-au trimis în judcată sub acuzaţia amintită.

„În perioada ianuarie – martie 2018, prin mijloace fraduloase (înaintarea unor e-mailuri conţinând adrese aparent emise de firma coreeană Bithumb.com), inculpatul a indus in eroare persoanele vătămate, precum şi societatea administrată de aceasta, promiţându-le obţinerea unor câştiguri importante prin investiţii în moneda virtuală Bitcoin, după cum urmează: pe 12 ianuarie 2018, persoana vătămată a fost convinsă de către administratorul de firmă să încheie contractul de prestări servicii prin care acesta din urmă s-a angajat să închirieze un echipament de minare de tip platinum – Platinum Mining Pool (3 luni) în schimbul sumei de 55.648,80 lei, sumă ce urma să fie plătită de ambele părți, dar și să achite suma de 27.824 de lei, fără ca administratorul să presteze serviciul ce s-a angajat prin contract”, au spus anchetatorii.

 

Vasile Marian Datcu, acuzat de înşelăciune în formă continuată

 

Oamenii legii au mai spus că, pe 17 ianuarie 2018, o altă persoană vătămată a fost convinsă de către administratorul de firmă să încheie contractul de prestări servicii prin care acesta din urmă s-a angajat să închirieze un echipament de minare platinum (18 luni) și să achite suma de 54.998 de lei, dar fără ca administratorul să livreze ce s-a angajat prin contract.

„Mai mult, pe 17 ianuarie 2018, persoana vătămată, în calitate de administrator, a fost convinsă să încheie contractul de prestări servicii, prin care inculpatul s-a angajat să dezvolte un software pe platforma WordPress în vederea promovării criptomonedelor (Bitcoin Shop, Bitcoin Investment, Guides, Bitcoin Gambling) și să achite suma de 13.979 de lei de fiecare, fără ca administratorul să livreze ce s-a angajat prin contract”, au mai spus procurorii.

Conform acestora, afaceristul a fost de acord să dea declaraţie şi a recunoscut săvârşirea faptelor pentru care s-a dispus trimiterea sa în judecată, solicitând ca judecata să se desfăşoare numai pe baza probelor administrate în cursul urmăririi penale şi a înscrisurilor prezentate de părţi, potrivit procedurii în cazul recunoaşterii învinuirii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.