Maricel Popa face praf încă o afacere cu terenul statului. Moșia șefului PSD Iași a fost ‘’confiscată’’

7744
Maricel Popa ar fi trebuit sa reiinfiinteze o livada de mere
Maricel Popa ar fi trebuit sa reiinfiinteze o livada de mere

@ Maricel Popa a rămas fără terenul de 24 hectare de teren, aflat la marginea DN 24, șoseaua care urcă pe dealul Bucium și leagă Iașul de județul Vaslui, o proprietate  @ Vitalef, firma patronată de familia Popa a luat acest teren de la stat printr-o șmecherie @ Primăria care deține terenul a reziliat contractul prin care a atribuit suprafata unui asociat al lui Maricel Popa @ Firma președintelui PSD Iași obtinuse acest teren promițând ca va planta o livada dar nu s-a ținut de cuvânt @ Maricel Popa a intrat în această afacere în anul 2010

Maricel Popa, președintele PSD Iași și-a luat adio de la un teren de milioane de euro pe care firma sa, SC Vitalef SA l-a luat de la statul român printr-o șmecherie. Este vorba despre terenul  în suprafață de 24 de hectare lângă Stâna Poieni, la marginea DN 24,  șoseaua care urcă pe dealul Bucium și leagă Iașul de județul Vaslui, o proprietate care valorează cateva milioane de euro. Terenul se afla în proprietatea Consiliului Local Comarna, comuna în care s-a născut și Maricel Popa. Primăria Comarna a cedat acest teren, in martie 2000 printr-un contract de concesiune incheiat cu Petru Crăciun, unul dintre specialiștii in agricultura din comuna. Acesta a promis atunci că va reînființa livada care s-a aflat zeci de ani pe acest teren, pe vreme regimului comunist. Din motive de sănătate, Crăciun nu s-a ținut de cuvânt iar în anul 2010 a primit o oferta de asociere de la SC Vitalef SA, firma patronata de familia lui Maricel Popa. Oferta a fost făcută atât Consiliului Local Comarna cât și lui Petru Crăciun. SC Vitalef SA a transmis autorităților comărnene că se angajează să preia sarcina înființării livezii. ‘’Subscrisa Vitalef SA, reprezentată legal prin Mihaela Popa (soția lui Maricel Popa-n.r), exprimă intenția a ne asocia în participațiune cu numitul Crăciun  Petru din comuna Comarna pentru suprafața de 22 hectare, teren amplasat în punctul Stâna Poieni, în vederea înființării unei plantații de pomi fructiferi, terenul aflându-se în repaus. Vă informăm că societatea noastră dispune de specialiști, utilajele necesare, sursele financiare, iar producția preluată va fi prelucrată în cadrul societății noastre care are ca obiect de activitate prelucrarea și conservarea fructelor și legumelor”, se arată într-o adresă pe care SC Vitalef SA a trimis-o Consiliului Local Comarna la data de 15.03.2010.

Consiliul Local Comarna si-a dat acordul iar SC Vitalef SA a intrat în asociere cu Petru Crăciun. Potrivit contractului de asociere, Vitalef intra în afacere cu o participațiune de 95 la sută, iar Petru Crăciun rămânea cu 5 la sută. De asemenea, tot potrivit contractului de asociere semnat la data de 31 mai 2010 în biroul notarului public Daniela Bădărău, firma lui Maricel Popa devenea lider al asociației înființate odată cu parafarea documentului, iar Vitalef se obliga să plătească anual către bugetul local al comunei Comarna 95 la sută din contravaloarea redevenței, adică circa 1.000 de euro pe an. Cu alte cuvinte firma lui Maricel Popa a stăpânit acest  teren plătind doar 0,04 euro cenți pe metrul pătrat pe an.

Consătenii i-au tăiat macaroana

Consiliul Local Comarna a concesionat acest teren pentru o perioadă de 49 de ani ceea ce înseamnă că Maricel Popa spera să stăpânească acest teren încă 35 de ani, să-l lase  moștenire copiilor. Numai că, anul acesta aleșii locali din Comarna s-au deșteptat. După ce au somat Vitalef de cateva ori să-și îndeplineasca angajamentele Consiliul Local Comarna a decis rezilierea contractului. Pentru că firma lui Popa nu s-a ținut de cuvant și nu a înființat livada, în ședința din 15 februarie a.c. Consiliul Local Comarna a reziliat contractul de concesiune. ’’Pe toată durata derulării contractului de concesiune am constatat ca deși s-a încercat menținerea obiectului concesiunii, prin incheierea diferitelor acte de asociere nu s-a realizat obiectul contractului de concesiune fapt care mă obligă sa cer rezilierea contractului de concesiune’’, se arata in referatul de aprobare, transmis de primarul comunei Comarna, Constantin Grădinaru catre Consiliul Local.

hotarare reziliere teren Maricel Popa
hotarare reziliere teren Maricel Popa

Popa: ’’Îi dau în judecata’’. Mai are o moșie de la stat. ‘’Afacerea aerodromul’’

Contactat telefonic, Maricel Popa a spus ca nu va renunta la suprafata de teren. ‘’O să dăm în judecata deoarece noi avem un proiect european pentru aceasta suprafata. Este un abuz al unor penelisti cu interese imobiliare’’,  a spus Maricel Popa.

În edițiile anterioare am arătat ca tot printr-o șmecherie asemănătoare Maricel Popa a pus mâna pe 15 hectare de teren in comuna Prisacani, tot la un preț derizoriu. Popa a promit Consiliului Local Prisăcani ca va face un aerodrom in comuna. Popa nu a facut nici pana astazi aerodromul dar in schimb si-a amenajat o ferma de animale (vezi articolul repostat mai jos).

Schema prin care șeful PSD Iași a ajuns moșier pe terenul statului: Popa, 20 milioane euro de la CJ pentru drumul la fermă

Constantin MAZILU

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.