Jaf uriaș la Primărie! O funcționară, condamnată pentru că a furat bani suficienți cât să cumpere două vile (EXCLUSIV)

2339
Doina Mina Costea
Doina Mina Costea

@ Jaf uriaș la Primărie: o funcționară, pedepsită pentru că a furat bani suficienți cât să cumpere două vile @ Astfel, ieri, magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi au dispus condamnarea Doinei Mina Costea la 1 an şi 6 luni de închisoare, cu suspendare, pentru delapidare @ În plus, fosta contabilă a fost obligată la plata unor despăgubiri de 861.700 de lei

 

Jaf uriaș la Primărie: o funcționară, pedepsită pentru că a furat bani suficienți cât să cumpere două vile. Aşadar, magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi au dispus ieri condamnarea Doinei Mina Costea la 1 an şi 6 luni de închisoare, cu suspendare, pentru delapidare. În plus, fosta contabilă a fost obligată la plata unor despăgubiri de 861.700 de lei către UAT Comuna Andrieşeni, prin primar.

„Inculpata va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 60 de zile, fie în cadrul unei instituţii a Primăriei Comunei Andrieşeni, fie în cadrul unei instituţii a Consiliului Local Andrieşeni”, au afirmat judecătorii ieşeni.

 

Jaf uriaș la Primărie: Doina Mina Costea, acuzată de delapidare

 

Demn de remarcat este faptul că sentinţa nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul Doinei Mina Costea a început pe data de 17 februarie 2022. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au finalizat dosarul care privește unul dintre cele mai mari jafuri comise la o Primărie din județul Iași.

Astfel, procurorii au trimis-o în judecată pe Doina Mina Costea. Asta, deoarece, în perioada 2007 – 2017, ea ar fi delapidat nici mai mult, nici mai puțin decât 860.000 de lei, adică 200.000 de euro.

 

Funcţionara ar fi trecut banii pe card

 

Anchetatorii au afirmat că, în calitate de contabilă, aceasta și-a virat banii în contul aferent cardului de salariu. Din suma totală, peste 100.000 de lei au fost plătiţi nejustificat tot în contul de salarii al unui alt angajat al Primăriei.

Plângerea penală a fost depusă de Curtea de Conturi în urma unui control efectuat în anul 2018. „S-a constatat prejudicierea bugetului local prin efectuarea de plăţi în contul bancar colector deschis la BRD (sume ulterior ridicate) fără justificarea acestora prin state de salarii sau deconturi de cheltuieli transport la care se face referire în ordinele de plată, respectiv viramentele bancare efectuate (viramente bancare peste cuantumul salariilor nete cuvenite si platite efectiv angajatilor si respectiv viramente bancare sub formă de cheltuieli de transport fără existența unor documente justificative)”, se arată în raportul Curţii de Conturi.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.