Lovitură grea pentru Zapodeanu chiar înaintea sentinței din dosarul DNA. A pierdut un teren chiar in curtea casei

3374
Zapodeanu si proprietatea de pe Sararie 220
Zapodeanu si proprietatea de pe Sararie 220

@ Universitatea de Medicină și Farmacie Grigore T. Popa din Iași a revendicat un teren pe strada Sărărie nr.220 și a câștigat @ Terenul se afla vis a vis de Inspectoratul de Poliție Judetean Iași in aceiași curte in care și-a construit vilă și miliardarul iesean  @ Este vorba despre o suprafață de 433 metri pătrați @ Zapodeanu vanduse anterior, in anul 2006 o parte din teren unor vecini care intre timp si-au ridicat o casă @ In timpul derulării litigiului cu UMF, Zapodeanu a rascumparat terenul si casa ridicata de vecin chiar vis a vis de vila in care locuieste miliardarul @ UMF Iasi trebuie să primeasca  despăgubiri pentru perioada in care nu a  folosit terenul

Domeniul deținut de magnatul imobiliar Ioan Zapodeanu pe strada Sărărie 220 chiar vis a vis de sediul Inspectoratului de Poliție Județean Iași a intrat la apă în  urma unei sentințe obținute recent in justiție de Universitatea de Medicină și Farmacie Iași. Este vorba despre o suprafață de 433 metri pătrați care se află în aceiași curte în care și-a construit vilă și miliardarul Ioan Zapodeanu. Totul a plecat de la faptul că in anii 2005 si 2006 , Ioan Zapodeanu i-a vandut lui Gheorghe Savin doua parcele de teren insumand in total 711 metri patrati. In anul 2009, Savin si-a construit o casa cu parter etaj si mansardă. Terenul pe care Zapodeanu i-l vanduse lui Savin se afla pe Sărărie, in spatele caminelor 1 Mai, detinute de UMF. In perioada respectivă intre terenul aferent caminelor si proprietatea detinuta de Zapodeanu se afla un gard care a fost mutat. Universitatea de Medicină și Farmacie a constatat ca Savin a intrat astfel pe o suprafata de teren 433 metri patrati, pentru care instituția de invatamant superior detine acte de inca din anul 1975. In consecință, in decembrie 2017, Universitatea l-a dat in judecata pe Savin. Judecătoria Iași a constatat pe 22.09.2019 ca dreptatea se afla de partea UMF Iasi si l-a obligat pe Savin să „lase reclamantei în deplină proprietate şi liniştită posesie suprafaţa de 433 m” și să „achite reclamantei suma de 24.963,3 euro ( in echivalent lei la data platii) reprezentind contravaloare lipsa folosinta a terenului ocupat, pentru perioada 05.2014-03.2018” (vezi aici).

Acum UMF se lupta cu Zapodeanu

In iulie 2019 dosarul a ajuns la Tribunal deoarece atat Savin cat si UMF Iași au formulat apel (vezi aici). Între timp UMF Iași a cerut introducerea in cauza a lui Zapodeanu si a sotiei sale. Asta deoarece, in august 2019, Savin a vandut casa si terenul de 711 catre Zapodeanu si sotia sa. In  2005 si 2006, Savin i-a platit lui Zapodeanu numai 40.000 euro pentru cei 711 mp iar acum a revandut proprietatea de  data aceasta cu tot cu casa, cu suma 500.000 euro. Tribunalul va  pronunta o sentinta definitiva in acest dosar pe data de 26 martie a.c, peste trei zile. Zapodeanu asteapta o sentinta definitiva si in dosarul penal in care a fost condamnat la 5 ani cu executare, de Curtea de Apel Iasi intr-un dosar in care a fost trimis in  judecata de DNA Iasi. Dosarul se afla acum in judecata, in apel, la Înalta Curte de Casatie si Justiție care este așteptata sa pronunte o sentință in cursul acestui an. Mai multe detalii despre condamnarea lui Zapodeanu am publicat in articolul „Bomba! Miliardarul Zapodeanu: inchisoare cu executare pentru coruptie”, publicat in data de 2 martie 2020.

Constantin MAZILU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.