Asa vine Lombardia la noi!. Sute de colete din Italia si Franta distribuite ieri intr-o comuna ieseana

6062

@ S-a intamplat in comuna Oteleni, din judetul Iasi, o comuna de catolici @Impreuna cu membrii familiei, fostul primar al comunei, Ciprian Aiojoaei, demis din functie dupa o condamnare penala (vezi aici) a distribuit in comuna pachete continand alimente si alte bunuri pe care le-a adus din Italia si din Franta @ Publicam o serie de fotografii realizate de localnici din care reiese clar distribuirea pachetelor fara ca cei care le-au adus sa poarte vreo masura minima de protectie, masca, manusi etc @ Asta in conditiile in care unele pachete au fost trimise de rude plecate in Lombardia, zona rosie Covid a Italiei @ In urma unei sesizari facute de un consilier local, Politia ieseana a demarat o ancheta

In cursul zilei de ieri, aproape toata ziua, fostul primar al comunei Oteleni si familia sa au distribuit pachete cu alimente si alte bunuri pe care le-au adus cu numai o zi inainte din Italia si din Franta. Pachetele respective au fost trimise de rudele celor din Oteleni, o comuna de catolici care sarbatoresc astazi Pastele. In conditiile in care satenii ne-au declarat ca o parte din aceste pachete au fost trimise prin Aiojoaei de localnici plecati la munca chiar si in Lombardia, acesta nu s-a sinchisit nici macar sa poate o masca sau niste manusi atunci cand le-a inmanat celor din Oteleni. Acest lucru se poate vedea clar din fotografiile atasate acestui articol de Dezvaluirea.ro, poze care au fost facute de localnici. De fapt ceea ce face fostul primar este coletarie mascata. Aiojoaei profita de faptul ca in aceasta perioada, Romania si Italia au suspendat transporturile in interes privat dar si transportul de colete intre state. Ordonantele militare permit numai transporturi de marfuri. Avand o firma de transport, Aiojoaei transporta pachete trimise de cetateni din Oteleni catre rudele plecate in Franta si Italia iar la intoarcere le aduce satenilor pachetele trimise de cei plecati. De altfel,  consilierul local Robert Benchea a sunat si la Politie, aratand cat este de periculos ceea ce face Aiojoaei. ‘’Profita de faptul ca in aceasta perioada este este interzisa coletaria pentru Italia si Franta si care el pachete cu masinile lui. Va dati seama cat este de periculos ceea ce face avand in vedere lumea stie ca a fost plecat si in Nordul Italiei si in Franta, el intra in contact cu oamenii de acolo iar cand ajunge aici, nu are nici masca, nici manusi. Va dati seama ca poate sa ne umple comuna aceasta de coronavirus. De aceea am sunat la Politie’’, a spus consilierul local Robert Benchea.

Cum este organizata reteaua

Fostul primar Ciprian Aiojoaei detine o firma de transport cu niste autoutilitare, niste dube. Firma de transport are un cont de Facebook care se numeste Spionu Lucetour Spionu. Pe aceasta pagina de Facebook Aioajaei da sfoara in tara ori de cate ori pleaca cu dubele in Italia si Franta iar localnicii care au de trimis pachete rudelor plecate la munca il contacteaza. Ultimul transport catre Italia si Franta a fost anuntat (foto) pe pagina de Facebook Spionu Lucetour Spionu. ‘’Dragi colaboratori, luni 6.04.2020 avem plecare catre Italia cu intoarcere, joi 9.04.2020 transport doar colete. Cei interesati ne pot contacta la tel….’’, se arata in anuntul respectiv.

Dupa acest anunt, Aiojoaei a strans colete din comuna si a plecat impreuna cu un cumnat spre Italia si Franta cu doua dube. Bine inteles ca nu face asta gratis. Pentru fiecare pachet trimis Aiojoaei taxeaza cativa euro pe un kilogram, se spune ca pretul ajunge si la 5-6 euro pe kilogram. Prin sat se vorbeste ca in aceasta perioada a carat spre Italia chiar si miei taiati avand in Oteleni sunt multi catolici.  Si, dupa cum a promis in anunt Aiojoaei s-a intors in Oteleni cu pachetele trimise de cei din Italia, iar in cursul zilei de ieri le-a distribuit fiinf ajutat de familia sa, dupa cum de altfel se poate vedea si in fotografiile pe care le prezentam.

Ce spune Aiojoaei

L-am contactat telefonic pe Aiojoaei pentru a-i solicita lamuriri. In conditiile in care in anuntul postat pe Facebook se vorbeste clar de transport colete catre Italia si este atasat numarul sau de telefon, Aiojoaei a negat totul. ‘’Nu-i adevarat nimic, domnule!. Acolo unde sunt facute pozele este sediul firmei mele. Am descarcat niste marfa pe care tocmai am adus-o. Au transport marfa in aceasta perioada, ce sa facem sa ne oprim cu totul pentru ca este coronavirus? Eu car mobila, materiale de constructii am adus si o betoniera’’, a spus Aiojoaei.

Sa mai precizam ca in aceasta perioada potrivit ordonantelor militare este permis numai transportul de marfuri in UE, coletaria fiind insa interzisa in special pentru Italia. De aceea, Aiojoaei se apara spunand ca aduce ‘’marfa’’. A facut rost si de niste acte pe care le arata la vama si este acoperit.

Ce spun insa martorii

In afara consilierului local, Robert Benchea cel care a sesizat Politia am reusit sa depistam si un localnic care a vazut cum Aiojoaei si familia sa distribuie pachetele respective. ‘’Acolo este intr-adevar este sediul firmei sale dar acolo stie lumea ca trebuie sa se prezinte pentru a trimite colete sau a primi pachete. El a stabilit locatia respectiva. Este vorba despre pachete care vin si pleaca spre Italia si Franta’’, a spus Iosif Tiba, un localnic.

Pe aceiasi pagina de Facebook, Spionu LuceTour Spionu, Aiojoaei a postat alt anunt (foto), pe 9 aprilie, avertizandu-si clientii ca luni 13 aprilie pleaca din nou spre Italia si Franta.

Politia ancheteaza

Dupa ce consilierul Robert Benchea a sunat la Politie un echipaj de la Politia Targu Frumos s-a prezentat la fata locului. ‘’Ieri am fost sesizați cu privire la faptul că un bărbat sosit din Italia distribuie pachete cetățenilor din comuna Oțeleni. Polițiștii s-au deplasat la fața locului, unde l-au identificat pe bărbatul în cauză, acesta declarând faptul că a revenit din Franța la data de 10 aprilie 2020 și că este angajat al unei firme care are ca obiect de activitate transportul internațional de colete. Polițiștii continuă verificările pentru stabilirea întregii situații de fapt, urmând ca în funcție de cele constatate, să fie dispuse măsuri legale’’, ne-a transmis IPJ.

Numai ca localnicul Iosif Tiba ne-a povestit cum a cercetat ieri Politia.’’A venit politistul l-a intrebat, pachetele erau ascunse . Politistul a plecat si dupa aceea au scos din nou pachetele’’, a spus Iosif Tiba.

Constanti MAZILU

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.