”Italienii” reveniti in tara se plimba liberi pe ulite si sfideaza carantina

153643

@ Primarii comunelor judetului sunt nevoiti sa apeleze la fortele de politie pentru a-i determina  pe  cei reveniti din strainatate sa se autoizoleze @ „Problema este ca sunt multi care nu declara de unde vin”, a spus Gheorghe Dobreanu, primarul comunei Voinesti @ „In Voinești inca sunt din cei ce s-au întors ce nu inteleg să stea izolați la domiciliu. La fel de grav este si faptul ca altii merg in vizita la cei izolați”, a aratat viceprimarul comunei, viceprimarul Neculai Ivascu

Foarte multi romani reveniti din strainatate in aceasta perioada refuza sa se supuna regulile de carantina impuse de  autoritati si par sa refuze sa ia in calcul faptul ca ii pot imbolnavi si pe ceilalti. O astfel de situatia a fost semnalata de viceprimarul comunei Voinesti, Neculai Ivascu, intr-o postare pe Facebook. Este a doua zi de când s-a declarat stare de urgență. In Voinești inca sunt din cei ce s-au întors ce nu inteleg să stea izolați la domiciliu. La fel de grav este si faptul ca altii merg in vizita la cei izolați. Sper ca sa ramana aceeași situație în care nimeni nu prezintă simptom specific temutului virus. Imi doresc ca ușor, usor, toți cei in vizor să înțeleagă să se izoleze și să respecte întocmai recomandările oficialilor. Doamne ajută!”, a aratat Neculai Ivascu.

Primarul: „Am apelat la Politie”
Contactat telefonic,  primarul comunei Voinesti, Gheorghe Dobreanu a confirmat faptul ca are probleme cu cei veniti din strainatate  si de aceea a apelat la ajutorul Politiei. „Problema mai grava este cu cei care s-au intors si care nu au declarat ca au revenit din strainatate. Am apelat la Politie ca nu am avut ce face. Am avut 6 cazuri de cetateni care au recunoscut ca s-au intors din Italia si au inteles sa se autoizoleze.  Dar avem vreo 40-50 care sunt veniti din alte tari si care nu au declarat, si acestia ar fi trebuit sa se autoizoleze. Cei mai multi sunt intorsi din Anglia. Eu zic ca acum avem situatia sub control, am intervenit cu Politia”, a spus Gheorghe Dobreanu.

Acesta a adaugat ca cele mai multe situatii de acest gen se inregistreaza in satul Slobozia, dominat de  populatie de etnie rroma.

 

4 COMENTARII

  1. Ar trebuii sa aprobe niste legi mai aspre…. de exemplu, puscafie cu executare, vreo 30 de ani. Sunt state, care au aplicat legea martiala. La noi de ce nu?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.