Schema prin care șeful PSD Iași a ajuns moșier pe terenul statului: Popa, 20 milioane euro de la CJ pentru drumul la fermă

4645
Maricel Popa in straie boieresti
Maricel Popa in straie boieresti

@ Ferma administrată de familia senatorului Maricel Popa, președinte al PSD Iași a fost amenajată pe un teren al statului obținut de politician printr-o mare înșelătorie @ Astfel, în anul 2011 Maricel Popa a promis Primăriei Prisăcani ca daca-i pune la dispozitie 15 hectare de teren va amenaja pe respectiva suprafata un aerodrom @ Popa nu a mai făcut aerodromul dar a rămas cu terenul @ Publicăm în fotocopie contractul prin care Maricel Popa a pus mâna pe acest teren @ Mai mult decât atât în perioada in care era presedinte la CJ, Popa a alocat 20 milioane euro pentru asfaltarea pana în câmp a drumului care duce la ferma sa in condiitiile in care drumuri care deservesc mii de locuitori au rămas in continuare de pământ

Maricel Popa, senator și președinte al PSD Iași se laudă de câte ori are ocazia că el consumă numai legume și fructe ‘’bio’’ produse în ferma personală. Puțină lume știe că această fermă a ajuns în posesia familiei Popa printr-o mare înșelătorie și este păstrata de continuare de senator printr-un abuz al primarului PSD, al comunei Prisăcani, judetul Iași, Ghiocel Stanciu. Astfel, în anul 2011, Maricel Popa a păcălit Consiliul Local al comunei Prisăcani solicitând să-I pună la dispoziție un teren deoarece va amenaja un aerodrome in comună. Solicitarea a fost făcută de Asociația Clubul Sportiv Omega Tehnoton al cărui președinte era Maricel Popa. Acesta din urmă a solicitat Consiliului Local Prisăcani concesionarea unei suprafete de teren de 15 hectare pentru a realiza ‘’investiția’’. Zis și făcut. La data de 7.07.2011, Primăria comunei Prisăcani a incheiat cu Asociația Clubul Sportiv Omega Tehnoton reprezentat de Maricel Popa contractul de concesiune nr.7 având ca obiect concesionarea suprafetei de 15 hectare de teren, pentru o perioada de 49 de ani, în zona fostului iaz Clinosu, ‘’în vederea dezvoltării în zonă a unei baze aeriene’’. Contractul prevede clar ca Maricel Popa trebuia sa solicite autorizatia pentru investiția promisă in termen de maxim un an de la semnarea contractului. Se mai prevede clar la articolul 9 din contract că in cazul în care nu este realizată investiția contractul se reziliază de drept iar clubul lui Maricel Popa plateste despăgubiri Consiliului Local. Publicam in fotocopie paginile din contract care se referă la prevederile pe care le-am invocat mai sus. Aerodromul nu a fost realizat iar primarul PSD al comunei Prisăcani, Ghiocel Stanciu nu vrea să rezilieze contractul. Fiind întrebat de ce nu reziliază contractul Ghiocel Stanciu a răspuns spunându-ne numai minciuni. ‘’Contractul nu prevede că trebuie reziliat in cazul în care nu se realizează investiția. Credeți-mă eu am vrut să reziliez acest contract dar nu am putut. Apoi cine-mi mai plătește mie 500 lei pe hectar pe luna?’’, ne-a spus Ghiocel Stanciu.

După cum am mai spus, primarul minte. Conform contractului Maricel Popa plătește o redevență de 6.500 lei pe an adica 433 lei/ha pe an. Între timp pretul a fost actualizat la 500 lei/ha pe an. Adică pentru 15 hectare de teren Popa plătește o ‘’chirie’’ de 120 de euro pe lună. Ulterior, dupa discutia față în față i-am trimis primarului prin aplicația whatsup pagina din contract care prevede rezilierea contractului cu plata unor despagubiri catre Consiliul Local în cazul în  care Asociația Clubul Sportiv Omega Tehnoton nu realizează aerodromul. Ghiocel Stanciu nu a mai comentat nimic. În situații similare alti primari au fost acuzati de DNA de abuz in serviciu.

Drum de 20 milioane euro pana la moșie

Mai mult decat atat, pe cand era președinte al Consiliului Judetean Iași, Maricel Popa a realizat un proiect si a alocat si resursele necesare pentru asfaltarea drumului care duce spre moșia sa de la Prisăcani. Suma alocata este imensă, aproape 20 milioane euro. Este vorba despre ‘’modernizarea drum judeţean DJ 249D: intersecţie DJ 249E – Moreni – Prisăcani – Măcăreşti – Grozeşti – intersecţie DJ 244F, km 2+300- km 30+969’’. Valoarea investiției este de circa 20 milioane euro. Acest drum trece mai mult prin câmp. Lucrările sunt realizate de firma Eky Sam patronata de Ioan Echimov, partenerul de afaceri a lui Maricel Popa. Sa reamintim ca Maricel Popa și Ioan Echimov au fost anchetati in acelasi dosar de DNA Iași. Culmea, lucrarile de asfaltare nu au fost realizate pe portiunile de care ar trebui sa se bucure locuitorii din Prisăcani sau Moreni. Firma lui Echimov a inceput lucrarile cu portiunea din dreptul moșiei lui Maricel Popa iar drumul prin cele două sate arata ca dupa dezastru. Ghiocel Stanciu a pus pe toate gardurile panouri in care incriminează actuala administrație județeană de calitatea drumului din Prisacani și Moreni dar nu a ‘’măcănit’’  nimic in urma cu 3 ani cand a vazut ca Echimov incepe asfaltarea din zona in care se afla ferma lui Maricel Popa.

Procurorii descind la spitalul de la Letcani. Containerele de 13 milioane euro ne taie oxigenul

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.