Femeie din Iaşi, obligată de judecători să-i achite vecinului daune pentru 10 kg de brânză! (EXCLUSIV)

7531
Brânză pe o tarabă, la piaţă

@ O femeie din judeţul Iaşi a fost obligată de judecători să îi plătească despăgubiri unui vecin @ Astfel, magistraţii din cadrul Judecătoriei Hârlău au admis cererea formulată de Valentin Ardeleanu şi au obligat-o pe Viorica Polercă să îi achite acestuia daune totale de 650 de lei @ Din această sumă, 300 de lei reprezintă contravaloarea unei oi, 200 de lei – venit nerealizat de ieşean ca urmare a morţii oii – contravaloarea a 10 kg de brânză -, iar 150 de lei – contravaloarea mielului nefătat de către oaia decedată

O femeie din judeţul Iaşi a fost obligată de judecători să îi plătească despăgubiri unui vecin. Aşadar, magistraţii din cadrul Judecătoriei Hârlău au admis în parte cererea formulată de Valentin Ardeleanu şi au obligat-o pe Viorica Polercă să îi achite acestuia daune totale de 650 de lei.

„Instanţa admite în parte acţiunea reclamantului Valentin Ardeleanu, în contradictoriu cu pârâta, aşa cum a fost ea ulterior precizată. O obligă pe pârâtă la plata catre reclamant a sumei totale de 650 de lei, din care suma de 300 lei reprezintă contravaloarea oii decedate, suma de 200 de lei reprezintă venit nerealizat de către pârât ca urmare a decesului oii – contravaloarea a 10 kg de brânză – şi 150 de lei – contravaloarea mielului nefătat de către oaia decedată”, au afirmat judecătorii.

Viorica Polercă, dată în judecată pentru daune de 1.500 de lei

Demn de remarcat este faptul că sentinţa nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul dintre cei doi vecini a început pe data de 1 iulie 2022.

Prin acţiunea înregistrată pe rolul instanţei, bărbatul din satul Mălăești a chemat-o în judecată pe Viorica Polercă, solicitând instanţei ca, prin hotărârea pe care o va pronunţa, să o oblige pe aceasta sǎ-i plǎteascǎ contravaloarea prejudiciului cauzat prin fapta animalelor sale, anume 400 de lei contravaloarea unei oi decedate, 400 de lei contravaloarea a 20 de kg de brânză de la două oi (venit nerealizat de către reclamant ca urmare a faptei), 100 de lei contravaloarea medicației achitate pentru tratamentul unei oi, 200 de lei contravaloarea unui miel care nu a mai fost fătat de către oaia decedată și 400 de lei contravaloarea a doi miei avortați de către o altă oaie.

Astfel, în total, reclamantul a solicitat obligarea pârâtei la plata sumei de 1.500 de lei.

 

De unde a izbucnit scandalul între cei doi ieşeni

 

Valentin Ardeleanu a arătat în esență că, pe 12 februarie 2022, patru câini aparținându-i femeii ar fi intrat în staulul său cu oi, mușcând două dintre oile aflate acolo.

„Ca urmare a agresiunii provocate de către câini, una dintre oi a avortat doi miei, iar cealaltă a murit la un interval de câteva zile. Acești câini îi aparțin pârâtei. Am reclamat fapta la Poliție, care a sancționat-o contravențional pe aceasta”, a subliniat ieşeanul.

La rândul ei, Viorica Polercă a formulat o întâmpinare, prin care a solicitat instanței respingerea, ca neîntemeiatǎ, a acțiunii.

„Eu am doi câini, iar pârâtul reclamă faptul că au fost patru câini care au atacat oile în staul, ceea ce face posibil ca alți câini de la un șantier din apropiere să fi atacat oile. Câinii mei nu au atacat niciodată pe nimeni, este puțin probabil să fi atacat oile”, a susţinut Viorica Polercă.

Totuşi, potrivit probelor depuse la dosar, judecătorii ieşeni au considerat că reclamantul are parţial dreptate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.