Caz bizar, la Iaşi! Şofer condamnat în urma unui accident rutier în care nu a fost implicat! (EXCLUSIV)

1222
Oglindă retrovizoare spartă
Oglindă retrovizoare spartă

@ Un şofer din judeţul Iaşi a fost pedepsit de magistraţi în urma unui accident rutier în care nu a fost implicat @ Astfel, recent, magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi l-au condamnat pe Ovidiu Constantin Tincu la 2 ani şi 6 luni de închisoare, cu suspendare @ Ieşeanul a fost pedepsit sub acuzaţia de părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia

Caz bizar, la Iaşi! Un şofer a fost pedepsit de judecători în urma unui accident rutier în care nu a fost implicat. Aşadar, recent, magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi l-au condamnat pe Ovidiu Constantin Tincu la 2 ani şi 6 luni de închisoare, cu suspendare.

„Inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Comunei Comarna sau în cadrul unei instituţii din subordinea Consiliului Local al Comunei Comarna, pe o perioadă de 120 de zile”, au precizat judecătorii ieşeni.

Şofer ieşean, acuzat în urma unui accident rutier în care nu a fost implicat!

Demn de remarcat este faptul că sentinţa nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul lui Ovidiu Constantin Tincu a început pe data de 2 octombrie 2019. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi l-au trimis în judecată sub acuzaţia amintită.

„În ziua de 23 august 2017, în urma accidentului rutier provocat de către un alt inculpat, fără încuviinţarea Poliţiei, acest inculpat a modificat starea locului, prin aceea că a luat de pe carosabil carcasa oglinzii retrovizoare a autoturismului Opel implicat în accident”, au spus oamenii legii.

Ovidiu Constantin Tincu: „Am oprit să văd ce s-a întâmplat…”

La audieri, ieşeanul Ovidiu Constantin Tincu nu a recunoscut acuzaţia, susţinând că a oprit să vadă ce se întâmplă, pentru că erau mai mulţi copii adunaţi, a luat oglinda gri de la locul accidentului, fără intenţia de a ajuta pe careva să scape de răspunderea penală, a dat oglinda, însă nu le-a spus de prima oară poliţiştilor, pentru că era speriat, dar le-a povestit mai târziu, când a mers la secţia din oraş şi a dat o declaraţie.

„Deşi a recunoscut în cursul urmăririi penale situaţia de fapt, respectiv că a luat oglinda de pe carosabil şi că i-a dat-o autorului accidentului, inculpatul a susţinut în faţa instanţei că nu a cunoscut că această faptă reprezintă infracţiunea de ştergere a urmelor accidentului şi că nu a avut intenţia de a-l ajuta pe inculpat să scape de răspunderea penală”, au subliniat magistraţii.

Acum, şoferul care nu a fost implicat în accident a fost pedepsit de judecători doar pentru că a ridicat o oglindă retrovizoare de pe şosea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.