Dosarul jafului de la Terom finalizat ieri. Hotii au fugit, banii nu s-au recuperat

5036

@ Curtea de Apel Bucuresti a pronuntat  ieri, dupa 9 ani de procese, sentinta finala in dosarul devalizarii Terom @ Aceasta sentinta este mult mai blanda decat cea pronuntata in prima instanta, in august 2016 de Tribunalul Bucuresti si asta in conditiile in care se vorbea despre un jaf de cel putin 10 milioane euro @  Cele mai multe fapte s-au prescris astfel incat autorii au ramas nepedepsiti, impotriva fostului director Viorel Vaidner a incetat procesul penal deoarece intre timp a murit, fratii Nanaa au ramas cu condamnarea dar sunt fugit din tara @ Daca ar fi in Romania ar avea de platit  vreo 53 miliarde lei vechi

Practic Jaful de la Terom ramane nepedepsit. Curtea de Apel Bucuresti a pronuntat ieri (vezi aici) sentinta finala in dosarul devalizarii Terom iar decizia luata este mult mai blanda decat cea pronuntata in august de Tribunalul Bucuresti (vezi aici) in conditiile in care banii, zeci de milioane de euro nu s-au recuperat. Sentinta este mai blanda deoarece statul roman s-a miscat  foarte greu iar foarte multe din infractiuni s-au prescris. Sa nu uitam ca faptele au fost savarsite in perioada 2002-2004 si prin urmare au trecut mai bine de 15 ani. Principalii vinovatii fratii Ammar si Hasan Nanaa au fugit din tara. Prin sentinta de ieri s-a constatat printre altele prescrierea unor infractiuni de delapidare in cazul inculpatilor Inglifer Marijana, Dumitru Teodora şi Shawi Mohamad si incetarea procesului penal impotriva fostului director Viorel Vaidner deoarece a decedat in timpul judecatii.

Fratii Nanaa au scapat

Considerati ca fiind capii devalizarii Terom, fratii Nanaa, beneficiarii procesului de ”privatizare” au scapat. In ceea ce-l priveste pe Hasan Nanaa s-a constatat prescrierea faptelor savarsite de acesta inca din anul 2016 cand a fost achitat. Sentinta de ieri mentine sentinta de 11 ani de inchisoare pronuntata in august 2016 impotriva lui Ammar Nanaa dar acesta este fugit din Romania de 15 ani, asa ca ”prinde orbul scoate-i ochii”.  S-ar parea ca  din toti inculpatii numai Viorica Zlate va executa 3 ani si 6 luni de inchisoare.

Prejudiciu peste 11 milioane euro

Tot prin sentinta de ieri s-a dispus ca Ammar Nanaa si ceilalti inculpati sa plateasca prejudiciul cauza Terom, circa 11 miloane euro. „Admite în parte acţiunea civilă formulată de partea civilă SC TEROM SA, prin lichidator judiciar ROVIGO S.P.R.L. şi obligă pe inculpaţii Nanaa Ammar, Nanah Ali, Zlate Viorica, Inglifer Marijana, Dumitru Teodora şi Shawi Mohamad, în solidar, la plata sumei de 5.311.523,488 lei (53.115.234.880 lei vechi)”, se mai arata in sentinta.

Bani erau la fratii Nanaa care au fugit iar Viorica Zlate si ceilalti inculpati romani s-au ales cu niste terenuri si cladiri care apartin astazi unor societi comerciale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.