Alerta la Infectioase! Sute de cazuri de gripa si viroze

736
Ambulanta la Infectioase
Ambulanta la Infectioase

@ La Spitalul de Boli Infectioase ambulantele nu contenesc sa aduca persoane suspectate de gripa sau cu simptomele virozelor respiratorii

De la inceputul anului si pana in prezent Spitalul de Boli Infectioase Sfanta Parascheva din Iasi a inregistrat un numar de 25 de pacienti infectati cu virusul gripal si peste 400 cazuri de viroze. „In prezent jumatate din pacientii internati sufera de viroze respiratorii. Nu avem inregistrat nici un deces. Spitalul este pregatit sa faca fata acestui val de pacienti inregistrati in special in ultimele doua saptamani”, a spus  prof.dr. Carmen Dorobat, managerul Spitalului de Boli Infectioase.

Carmen Dorobat recomanda sa evitam contactul cu persoanele bolnave iar cand apar simptomele imbolnavirii sa ne prezentam imediat la un medic. Viroza se manifesta prin febra 37-38 grade, dureri de cap, dureri in gat, iar gripa da o senzatia sfarseala, pacientii nu se mai pot tine pe picioare. La nivel national situatia este monitorizata de Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile care a raporatat ieri ca o fetita din judetul Vaslui de 11 luni a murit de gripa (vezi aici).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.