Breaking news. Un copilas de numai cateva luni, in stare grava, bolnav de rujeola adus cu elicopterul la Infectioase

1043

Breaking news. Un copilas de numai cateva luni, in stare grava, bolnav de rujeola adus cu elicopterul la Infectioase

@ Copilasul este din Bacau si a fost adus in stare grava cu elicopterul SMURD la Spitalul de Boli Infectioase Sfanta Parascheva din Iasi @ „In acest caz prognosticul este rezervat. Copilasul are numai 6 kilograme si a fost adus la noi intr-o stare foarte grava. Are insuficienta respiratorie. In acest caz nici mama nu a fost vaccinata impotriva rujeolei deci copilul nu avea de unde sa ia anticorpi”, a spus prof.dr. Carmen Dorobat, directorul Spitalului de Boli Infectioase

Un copilas in varsta de numai 2 luni bolnav de rujeola, intr-o stare foarte grava, a fost adus cu elicopterul SMURD de la Bacau la Iasi fiind internat la Spitalul de Boli Infectioase Sfanta Paracheva. Avand in vedere varsta si faptul ca nici mama nu a fost vaccinata impotriva rujeolei in acest caz prognosticul medicilor este rezervat. „In ultima vreme au existat mai multe cazuri de bolnavi de rujeola care au fost adusi la Iasi si internati la Spitalul de Boli Infectioase. In aceasta dimineata am dat avizul pentru transferul unui copil de la Bacau, bolnav de rujeola. Avand in vedere varsta cazul necesita conditii speciale de ingrijire. Prognosticul nostru este rezervat. „In acest caz nici mama nu a fost vaccinata impotriva rujeolei deci copilul nu avea de unde sa ia anticorpi”, a spus prof.dr. Carmen Dorobat, directorul Spitalului de Boli Infectioase.

Trebuie precizat ca la Iasi se inregistreaza putine cazuri de bolnavi de rujeola deoarece inca de anul trecut Consilliul Judetean Iasi, condus de presedintele Maricel Popa si Spitalul de Boli Infectioase au demarat o actiune de vaccinare in mediul rural.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.