Ca-n filmele cu prosti! Functionarii au trecut pe langa hoti si safe-ul furat dar au mers mai departe

1063

@ Detalii incredibile ies la iveala din dosarul jafului de la Primaria Tibana @ In noaptea in care hotii au furat safe-ul cu suma de 172.000 lei din Primaria Tibana doi dintre angatii primariei au intrat in cladire, au trecut pe langa safe-ul cu bani si au mers mai departe

Hotii care au furat safe-ul cu bani din Primaria Tibana puteau fi prinsi inca din noaptea de 11 ianuarie 2019 cand a avut loc jaful daca doi dintre angajatii primariei ar fi fost mult mai atenti. Astfel, in noaptea  in care fratii Alex si Catalin Vatra din satul Runcu comuna Tibana si Kati Nicoleta Lohon din Drobeta Turnu au dat  spargerea si au furat safe-ul continand suma de  172.000 doi angajati ai primariei sot si sotie Catalin si Daniela Sovea au venit in sediul primariei sa puna lemne in centrala termica. In momentul in care cei doi au intrat in primarie, cei trei hoti apucasera sa ia safe-ul din casierie. Cand i-au vazut pe cei doi soti, hotii au abandonat safe-ul pe un hol si au sarit gardul unei gospodarii. Angajatii primariei au trecut pe langa safe-ul furat si  au declarat in fata procurorilor ca nu l-au vazut. „In jurul orei 21:50 martorul Șovea Catalin impreună cu soția sa, Șovea Daniela angajați ai primăriei, s-au deplasat la Primăria Țibana pentru a alimenta centrala termică cu lemne, au intrat in sediul Primăriei și au trecut pe lângă seiful metalic, pe care nu l-au observat. Cei doi au mers la etaj, iar după câteva minute au plecat acasă”, au constatat procurorii.

In timp cei sotii Șovea isi faceau treaba la primarie, hotii ii pandeau de dupa gardul peste care sarisera, cel din gospodaria vecina. „Intreaga activitate a acestora era observată de către inculpații care se aflau in curtea imobilului invecinat”, au mai constatat procurorii.

Dupa ce angajatii primariei au plecat acasa, hotii au revenit in primarie si au luat safe-ul. Recent hotii au fost condamnati (vezi aici) in baza unui acord de recunoastere a vinovatiei. George Alex Vatră (33 de ani) a primit 3 ani de inchisoare cu executare. Fratele său, Cătălin Vatră (30 de ani) a primit o pedeapsă de de 2 ani şi 10 luni de inchisoare cu suspendare, iar a treia suspectă, Nicoleta Kati Lohon (33 de ani) 2 ani şi 4 luni de inchisoare cu suspendare.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.