Chirica amendat cu 10.000 lei pentru ca a jignit congolezii. „E an electoral”

421
Mihai Chirica cu limba scoasa
Mihai Chirica cu limba scoasa

@ Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminarii l-a amendat pe primarul Iasului, Mihai Chirica pentru afirmatii impotriva congolezilor @ La randul sau primarul a lasat sa se inteleaga ca a fost sanctionat deoarece se apropie alegerie locale

Colegiul Director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminarii a decis astazi sanctionarea primarului Iasului, Mihai Chirica pentru afirmatii discriminatorii la adrea altor natiuni. Consiliul a sanctionat astfel afirmatia lu Chirica legata de ”congolezii si somalezii coborati din copac” care o sa navaleasca peste romani. Afirmatia: “O sa vina peste noi congolezii, somalezii, sirienii şi alte naţiuni care sunt coborâte din copac mai deunazi şi o sa ne cucereasca şi o sa ne devina şefi” reprezinta discriminare şi Incalca dreptul la demnitate, a stabilit Consiliul. Afirmatia a fost facuta intr-un interviu pe care Chirica l-a acordat unei publicatii locale. Primarul a fost amendat cu 10.000 de lei, decizia fiind luata cu unanimitate.

Chirica: o fi electoral?

La randul sau, Mihai Chirica a lasat sa se inteleaga ca a fost sanctionat deoarece se apropie alegerie locale. „In primul rând, mi se pare extrem de ciudat ca o astfel de sancţiune vine la peste patru luni de la difuzarea interviului In cadrul careia au aparut declaraţiile considerate discriminatorii. Oare faptul ca am intrat Intr-un an electoral are vreo legatura cu decizia CNCD? Nu acuz, doar Intreb”, se arata intr-un comunicat transmis de Chirica.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.