Avocata ‘’cârtiță’’ din dosarul fraților Corduneanu și-a recuperat pistolul. Instanța i-a dat voie să revină la bară

3547
Ioana Laura Gherghe
Ioana Laura Gherghe

@ Înalte Curte de Casație și Justiție a ridicat o parte din controlul judiciar impus în primă instanță avocatei ieșene Ioana Laura Gherghe, acuzată că a jucat rolul de ‘’cârtiță’’ în dosarul fraților Corduneanu

Avocata ieșeană Ioana Laura Gherghe a scăpat de o parte din măsurile de control judiciar instituite de Curtea de Apel București în dosarul în care este cercetată alături de frații Corduneanu. Astfel, conform unei decizii pronunțate ieri de Înalta Curte de Casație a înlăturat în cazul acesteia obligația de a nu purta arme și de a nu exercita profesia de avocat. Ioana Gherghe este cercetată alături de doi dintre frații Corduneanu, Adrian zis Beleaua și Bogdan în dosarul Las Vegas. Ioana Gherghe ar fi participat la audierea unui martor dintr-un dosar si s-ar fi asigurat ca nu depune mărturie nefavorabila clanului Corduneanu. ‘’În ceea ce privește infracțiunea de favorizare a făptuitorului s-a reținut că, un inculpat, în calitate de avocat membru al Baroului Iași, s-a prezentat la sediul I.P.J. Iași – Serviciul Investigații Criminale și, invocând calitatea de apărător ales al unei persoane, a participat la audierea acesteia, asigurându-se că nu relatează adevărul și comunicând ulterior conținutul declarației membrilor grupului infracțional organizat, ajutându-i pe aceștia să îngreuneze și împiedice cercetările desfășurate în cadrul unui dosar înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași cu privire la infracțiunea de loviri sau alte violențe comise de aceștia.”, se arată în comunicatul DIICOT.

În  ceea ce-i privește pe frații Corduneanu aceștia sunt acuzați că au fost plătiți de patronii unor lanțuri de cazinouri pentru ca prin acțiuni de violență și santaj sa impiedice extinderea concurenței. Mai multe detalii în articolul repostat mai jos.

Frații Corduneanu și locotenentul Hotin arestați în dosarul Las Vegas. Avocata lor a fost lăsată în libertate

Constantin MAZILU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.