Condamnare-bombă! Şeful de la Sculeni scapă de temniţă! Trei ani de închisoare, cu suspendare, după ce a recunoscut totul! (EXCLUSIV)

988
Cristian Mancas
Cristian Mancas

@ Condamnare-bombă: şeful de la Sculeni scapă de temniţă @ Astfel, ieri, judecătorii din cadrul tribunalului Iaşi au admis acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat de anchetatorii anticorupţie cu Cristian Mancaş @ Acesta a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare, dar cu suspendare, după ce a recunoscut totul

Condamnare-bombă: şeful de la Sculeni scapă de temniţă! Aşadar, judecătorii din cadrul tribunalului Iaşi au admis ieri acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat de anchetatorii anticorupţie cu Cristian Mancaş.

„Instanţa admite acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat pe 20 februarie 2024 între procurorul de la DNA Iaşi şi inculpatul Mancaş Cristian. Il condamnă pe inculpatul Mancaş Cristian la pedeapsa de 3 ani de închisoare, cu suspendare, pentru luare de mită în formă continuată (nouă acte materiale). Confiscă de la inculpat suma de 1.340 de euro”, au afirmat ieri, 17 iunie 2024, magistraţii ieşeni.

Condamnare-bombă: şeful de la Sculeni scapă de temniţă!

De remarcat este faptul ca sentinta nu e definitiva, aceasta putand fi contestata. Procesul lui Cristian Mancaş a început pe data de 22 februarie 2024. Procurorii DNA au trimis la instanta acordul de recunoastere a vinovatiei incheiat cu Mancas.

Amintim ca procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Iași au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 22 noiembrie 2023, a lui Mancas, subcomisar de Poliție, șef al Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni, județul Iași, pentru comiterea a 9 infracțiuni de luare de mită.

Ce au spus anchetatorii anticorupţie

Oamenii legii au mentionat ca, in perioada 7 iulie – 8 noiembrie 2023, Mancaș Cristian, Bertea Gabriel-Alexandru și Baciu Iulian Teofil, ar fi cerut și primit în mod repetat, direct sau prin intermediari, sume de bani (până la 700 de euro), necuantificate până în prezent, de la persoane care efectuau activități de transport de mărfuri dinspre Republica Moldova în țări ale Uniunii Europene.

„În schimbul banilor primiți cu titlu de mită, cei trei polițiști de frontieră și-ar fi încălcat atribuțiile de serviciu în sensul că ar fi favorizat trecerea coletelor respective fără a dispune măsurile legale pentru nerespectarea dispozițiilor referitoare la transportul peste graniță a anumitor cantități de mărfuri/produse accizabile.

În același context, inculpatul Mancaș Cristian, în calitate de șef al Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni, ar fi pretins și primit de la o parte dintre subordonații săi sume de bani necuantificate până în prezent, pentru a „închide ochii” la „mercurialul” sumelor de bani percepute cu titlu de mită de către polițiștii din subordinea sa persoanelor care tranzitau punctul de trecere a frontierei, menționat mai sus”, au subliniat anchetatorii ieseni.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.