Primarul și-a aranjat fetele cu bani din bugetul local. Una angajată la primărie, cea coruptă la firma căpușă

4798
Evelina, Constantin și Loredana Hîra
Evelina, Constantin și Loredana Hîra

@ Un concurs de angajare pe o funcție de inspector la Primăria Heleșteni a fost câștigat taman de fiica primarului Constanti Hîra și anume Loredana Sântoader Hîra @ Cealaltă fiică a primarului Evelina Hîra, trimisă în judecată de DNA  pentru corupție a fost angajată la firma Bogdy Trans, societatea care încheie anual cele mai importante contracte cu Primăria Heleșteni @ Evelina Hîra a fost condamnată deja la închisoare pentru corupție

Primăria comunei Heleșteni a devenit afacerea privată a familiei primarului Constantin Hîra. Astfel, un concurs de ocupare a unui post de inspector la compartimentul economic a fost câștigat ieri de fiica cea mai mică a primarului Loredana Sântoader Hîra (vezi foto). Asta în condițiile în care și cealaltă fiică a lui Hîra, Alexandra și-a găsit un loc de muncă după ce a fost mătrășită de la Direcția Antifraudă Fiscală deoarece a fost prinsă cu șpagă de DNA, tot cu ajutorului lui taică-su. Astfel, Alexandra Hîra a fost angajată în urmă cu mai bine de un an la firma Bogdy Trans SRL, societate patronată de un prieten al primarului și anume Maricel Micu. După ce a angajat-o pe fiica lui Hîra, numărul de contracte încheiate de Bogdy Trans cu Primăria Heleșteni. Chiar și anul acesta, deși este abia la început Bogdy Trans a obținut un contract pentru furnizarea unor materiale de construcții.

document angajare fiica primar Helesteni
document angajare fiica primar Helesteni

Alexandra Hîra a fost condamnată la închisoare

Reamintim că Alexandra Evelina Hîra a fost trimisă în judecată pentru corupție în anul 2021. Alexandra Evelina Volf (fostă Hîra) a fost trimisă in judecata in septembrie anul trecut impreuna cu un coleg de la Directia Antifrauda Fiscala pe nume Alexandru Rebenciuc care intre timp s-a sinucis. Cei doi au fost trimisi in judecata într-un dosar de luare de mita si abuz in serviciu. Astfel, DNA Iasi a constatat ca Rebenciuc ceruse mita de la patronul SC Solutia Corecta SRL suma de 1.500 euro, adica 1.000 euro pentru el si 500 euro pentru colega sa Alexandra Evelina. Cei doi se aflau in control la aceasta firma. Pentru banii primiti cei doi i-au promis patronului societatii comerciale ca va scapa de plata unor impozite in valoare de 78.772 lei catre bugetul statului. În aprilie 2023, aceasta a primit o pedeapsă de 1 an de închisoare, cu suspendare, pentru 2 acte materiale de fals intelectual (vezi aici). Aceasta a scăpat de acuzația de abuz în serviciu, fiind achitată.

Fiica coruptă a primarului angajată la firma care papă banii bugetului local

Fiica coruptă a unui primar PSD din judetul Iași condamnată la închisoare în dosarul ”șpagă la Antifraudă”

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.