Vi-l amintiţi pe popa acuzat că a lovit o enoriaşă în curtea mănăstirii? Calistrat Chifan, scos basma curată în urma incidentului! FOTO (EXCLUSIV)

612
parintele Calistrat
parintele Calistrat

@ Vi-l amintiţi pe popa acuzat că a lovit o enoriaşă în curtea mănăstirii? @ Ei bine, Calistrat Chifan a ieşit basma curată în urma incidentului @ Astfel, procurorii ieşeni au trimis la instanţă dosarul prin care solicită confirmarea renunţării la urmărire penală în cazul lui Chifan 

Vi-l amintiţi pe popa acuzat că a lovit o enoriaşă în curtea mănăstirii? Ei bine, Calistrat Chifan a ieşit basma curată în urma incidentului!

Astfel, procurorii au trimis la Curtea de Apel Iaşi dosarul prin care solicită confirmarea renunţării la urmărire penală în ceea ce îl priveşte pe Constantin Chifan (Calistrat Chifan).

Scandal: popa, acuzat că a lovit o enoriaşă în curtea mănăstirii!

Primul termen al procesului în care părţi vătămate sunt cele două enoriaşe care ar fi fost agresate, surorile Adina Gabriela Amironoaie şi, respectiv, Elena Olivia Amironoaie, a fost stabilit pentru data de 16 februarie 2024.

Amintim că scandalul a izbucnit în urmă cu aproximativ un an şi jumătate, după ce o filmare a fost făcută publică. În imagini ar fi fost Calistrat Chifan, iar, la un moment dat, acesta ar fi lovit pe una dintre enoriaşele Mănăstirii Vlădiceni.

Ce a spus faţa bisericească după incidentul extrem de grav

După apariţia imaginilor, Calistrat Chifan şi-a cerut scuze, însă, în loc „să-şi toarne cenuşă în cap” până la capăt, faţa bisericească a preferat să arunce un pic vina şi asupra mass-media, susţinând că presa ar fi fost cea care ar fi exagerat în privinţa incidentului, dar şi pe enoriaşa agresată.

„Scuzele nu folosesc la nimic, fapta este incalificabilă și demnă de pedeapsa primită, atât din partea superiorilor, a publicului, a societății consternate de un gest injust, pe fondul unor ambiții feminine, provocate în formă continuă, instigând la dezordine în timpul slujbelor, însă raportate la persoana mea, omul iute și neatent în momentul nedorit, s-au petrecut cele știute. Simt că lecția de la Dumnezeu a fost cu scopul de a vedea că sunt om cu slăbiciune și pot cădea în ispită, dacă nu am trezie în minte. Nu este doar vina mea personală, chiar o parte din media și-a adus un aport deosebit prin metodele ei clasice de distorsionare a realității lucrurilor, să facă dintr-un călugăr obișnuit un personaj de carton, un impostor, un pericol public, un personaj negativ al societății”, a declarat acesta pentru presă la scurt timp după apariţia imaginilor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.