Au scăpat de acuzaţii după ce ar fi tras o ţeapă firmei Provident! „Gaura” ar fi fost de peste 10.000 de lei! (EXCLUSIV)

2206
limite-bani
limite-bani

@ Patru indivizi au scăpat de acuzaţii după ce ar fi tras o ţeapă firmei Provident @ Astfel, magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi au dispus încetarea procesului penal în cazul lui Lazăr Moldovanu, Maria Sferciuc, Gabriel Sferciuc şi Cristinel Gorovei @ Cei 4 au fost acuzaţi că ar fi tras o ţeapă firmei Provident

Patru indivizi au scăpat de acuzaţii după ce ar fi tras o ţeapă firmei Provident! Aşadar, magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi au dispus recent încetarea procesului penal în cazul lui Lazăr Moldovanu, Maria Sferciuc, Gabriel Sferciuc şi Cristinel Gorovei. Acuzaţiile aduse celor 4 erau cele de înşelăciune, uz de fals şi, respectiv, complicitate la înşelăciune.

„Instanţa ia act că persoana vătămată SC Provident Financial România IFN SA nu s-a constituit parte civilă în cauză”, au afirmat judecătorii ieşeni.

 

Maria Sferciuc, Gabriel Sferciuc, Lazăr Moldovanu și Cristinel Gorovei, acuzați în același caz

 

Demn de remarcat este faptul că sentinţa nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul celor 4 a început pe 12 aprilie 2021. Procurorii i-au trimis în judecată pe Lazăr Moldovanu, Maria Sferciuc, Gabriel Sferciuc şi Cristinel Gorovei pentru o presupusă „ţeapă” trasă firmei Provident. Anchetatorii susțin că ieșenii Maria Sferciuc, Gabriel Sferciuc, Lazăr Moldovanu și Cristinel Gorovei au intrat în vizorul lor în urmă cu mai bine de 6 ani.

„Pe 7 iunie, 4 iulie și 5 august 2014, inculpatul C.G. le-a propus inculpaților M.S., G.S. și L.M. să îl ajute să obțină împrumuturi de la SC Provident Financial România IFN SA, prin întocmirea unor adeverințe false, care să ateste că inculpații sunt angajați la societatea fiului său, SC I.E.C. SRL. Urma ca banii să îi revină inculpatului C.G. și tot el să achite ulterior ratele. Inculpații S.M., S.G. și M.L. au fost de acord cu propunerea și i-au oferit inculpatului cărțile de identitate, acesta din urmă întocmind adeverințe prin care atesta în fals că cei trei ar fi angajați la SC I.E.C. SRL”, au declarat procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

 

Contracte de credit încheiate cu firma Provident

 

Oamenii legii au adăugat că Cristinel Gorovei a reușit să încheie contracte de credit cu instituția financiară nebancară Provident Financial România IFN SA.

„Inculpatul a prezentat adeverințele la instituția financiară nebancară, societate care a întocmit contracte de credit prin care i s-a acordat inculpatei M.S. un împrumut în sumă de 3.500 de lei, inculpatului G.S. – un împrumut în valoare de 3.500 de lei, iar inculpatului L.M. – un împrumut în valoare de 4.000 de lei. Aceste sume au fost înmânate pe loc inculpaților, care le-au remis, la rândul lor, inculpatului C.G., conform înțelegerii. Însă inculpatul C.G. nu a achitat contravaloarea ratelor”, au încheiat oamenii legii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.